FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Marele regret al lui Marica, dezvăluit după 15 ani: „Pițurcă a greșit. Mă apasă și acum”

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 12:42 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 13:33

Ciprian Marica (38 de ani), fostul internațional, a vorbit pe larg despre unul dintre marile regrete ale carierei. Fostul atacant a contribuit la calificarea României la EURO 2008, dar nu a jucat deloc la turneul final.

Decizia lui Victor Pițurcă, selecționerul de acum 15 ani al naționalei, îl apasă în continuare pe Marica, după cum a dezvăluit actualul acționar de la Farul.

Cel mai dur atac la adresa României vine de la un fost internațional: „Cu Elveția am marcat un gol de cascadorii râsului, Israel a jucat din buncăr”
ROMÂNIA
Cel mai dur atac la adresa României vine de la un fost internațional: „Cu Elveția am marcat un gol de cascadorii râsului, Israel a jucat din buncăr”

Marica: „Regret că nu am jucat la EURO 2008. Cred că domnul Pițurcă a greșit”

„Regret că nu am jucat la EURO 2008, singurul la care generația noastră s-a calificat. Aici nu a mai depins de mine, a fost o decizie a lui nea Piți, sau a domnului Pițurcă, cum vrem să îi spunem. 

Mă rog, eu cred că a greșit. Am fost al doilea marcator în preliminarii și nu am jucat la EURO. Mă apasă în continuare. Am avut șansa asta, am fost acolo și nu m-a băgat nici un minut”, a spus Ciprian Marica, la podcastul Anamariei Prodan.

Nea Piți îmi spunea să fac sprinturi, să mă încălzesc. M-a ținut la încălzire din minutul 5 până în minutul 70. S-a supărat că nu alergam suficient de tare, l-a luat pe Florentin Petre de pe bancă și l-a băgat neîncălzit. Situația a fost tranșată de la început. E un regret că nu am jucat

- Ciprian Marica în 2016, despre România - Olanda 0-2

Marica: „Schalke îmi oferise prelungirea contractului cu încă trei ani și am ales Chelsea”

Tot la capitolul regrete, Marica a vorbit și despre un episod petrecut în 2013, când fusese sunat de Mourinho să meargă la Chelsea. Englezii l-au luat pe Eto'o în ultima zi de mercato, iar Ciprian a ajuns în cele din urmă la Getafe.

„Regret că am mers la două capete, ca să zic așa. Îmi aduc aminte că era vorba despre Schalke și de Chelsea. Mă sunase Mourinho și am zis că merg la Chelsea. Schalke îmi oferise prelungirea contractului cu încă trei ani și am ales Chelsea. M-am dus după cioara de pe gard, fără să iau ce aveam în mână. 

Am pierdut la final, pentru că Chelsea l-a luat pe Samuel Eto'o în ultima zi de transferuri, nu pe mine. Regret”, a mai spus Marica, în cadrul aceluiași podcast.

Cum a trăit Andrei Artean bucuria calificării la Campionatul European: „A fost ceva unic, sper să mai fiu convocat și să pot să debutez. Îmi doresc foarte mult acest lucru”

Citește și: 

„Nu vreau să fiu arogant” » Cum a început povestea lui Cristiano Bergodi în România: „Îmi plăceau suporterii bătrâni din Cotroceni”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Nu vreau să fiu arogant” » Cum a început povestea lui Cristiano Bergodi în România: „Îmi plăceau suporterii bătrâni din Cotroceni”
Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali
DINAMO - FCSB
Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
laurkro
laurkro  •  25 Noiembrie 2023, 18:12

Tu te-ai născut talent și ai murit speranță. Fotbalist nu ai fost niciodată.

marius1979
marius1979  •  25 Noiembrie 2023, 17:31

Daniel Niculae(atacant Rigid) a fost titular Ia Euro 2008. Marica era peste el la toate capitolele. Chiar dacă am scos ceva rezultate era clar ca noi mergeam la lupta nu la fotbal. Mijlocașii noștri erau Chivu, Rădoi și ascunsul Codrea. . Adică fantezie zero. Ce să facă Marica ca oricum nu primea nici o minge.

godot
godot  •  25 Noiembrie 2023, 17:07

Marica are 50 de goluri toată cariera de club, și 25 de goluri la națională, el a marcat mai mult la națională decât la cluburile pe unde de a jucat, și asta i se datorează 101% lui Pițurcă. Dar rămâne așa cum îl știam, mare caracter și mare atacant...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează