FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Marile bombe ale primăverii » Răzvan la Steaua, Piţi la naţională!

Articol de - Publicat joi, 27 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2011 21:07

Răvan e primul nume pe lista lui MM la Steaua, în timp ce cuplul Mircea Sandu-Lupescu se gîndeşte la Piţurcă pentru a suplini o eventuală demisie a lui Lucescu jr.

Două luni mai sînt pînă la Bosnia - România, partidă crucială pentru viitorul primei reprezentative, al actualului selecţioner, dar şi, surprinzător, al unuia dintre cele mai importante cluburi din Liga 1: Steaua. Pe axa "naţională"-Răzvan Lucescu-Steaua- Victor Piţurcă s-ar putea produce nişte transferuri "bombă" la nivelul băncilor tehnice ale echipei naţionale şi trupei din Ghencea.


Prima mare mutare: Lucescu în Ghencea!
Cea dintîi consecinţă posibilă a unei rupturi dintre Răzvan Lucescu şi Federaţie ar putea fi un adevărat şoc pentru fotbalul românesc. Actualul selecţioner e primul nume pe care Mihai Stoica îl are pe lista înlocuitorilor lui Marius Lăcătuş.

Mai mult, MM le-a spus apropiaţilor că în momentul în care Răzvan Lucescu va rămîne liber, imediat îl va oferta pentru a veni "principal" la Steaua, considerîndu-l tehnicianul ideal pentru actualul lot din Ghencea. De fiecare dată cînd are ocazia, în public şi nu numai, Stoica vorbeşte la superlativ despre Il Luce junior.


Argumente pro

1. MM îl consideră pe actualul selecţioner drept cel mai bun antrenor, pentru o echipă de club, existent în acest moment în ţară, deci în afara celor care activează în străinătate: Mircea Lucescu, Olăroiu, Boloni, Dan Petrescu.

2. Exact într-o perioadă în care Stoica aduce vorba, în discuţiile amicale cu apropiaţii, despre varianta Răzvan Lucescu la Steaua, managerul general al roş-albaştrilor şi-a postat la poza de profil de pe pagina de Facebook o fotografie în care mai apar fiica sa, Teodora, şi băiatul selecţionerului, Matei (foto). Cei doi copii au o relaţie de mai multă vreme.

3. MM l-a dorit şi acum un an, la Urziceni. Petrescu plecase la Krasnodar, iar Stoica l-a solicitat pe Răzvan pentru returul campionatului. Lucescu şi-a dat atunci acordul, însă Mircea Sandu a blocat tranzacţia, deşi Urziceniul se angaja să-i achite selecţionerului întregul salariu pentru cele 6 luni.

4. Răzvan e şi pe placul lui Gigi Becali. Patronul din Ghencea l-a dorit ca antrenor pe Lucescu pe vremea cînd acesta pregătea Braşovul.


Argumente contra

1. Suporterii ar putea fi împotriva unei astfel de mutări, mai ales că văd în Lucescu jr. un duşman de-o viaţă. Răzvan e privit în Ghencea ca un antistelist convins, mai ales după ce s-a întîmplat la un meci Steaua - Rapid, în urmă cu 10 ani. Atunci, el a fluturat un steag al giuleştenilor în mod ostentativ către fanii gazdelor, chiar în Ghencea. Pompiliu Stoica a intervenit atunci, i l-a smuls din mîini lui Lucescu şi l-a rupt.

2. Relaţia MM-Răzvan, privită prin prisma ultimului, s-a cam răcit în ultima vreme. Selecţionerul s-a arătat destul de deranjat de criticile pe care Stoica i le-a adus în toamna trecută în privinţa selecţiei şi a tacticii de la "naţională".

3. Lucescu jr. e un duşman al patronilor care se bagă peste munca antrenorului, din acest motiv plecînd de la Rapid în 2007. Cum Gigi e unul dintre cei care au intervenit peste capul antrenorului, Lucescu n-ar fi foarte încîntat de o colaborare.


2 trofee a cîştigat Răzvan Lucescu în cariera lui de antrenor, ambele cu Rapid: două Cupe ale României


A doua mare mutare: Piţurcă în locul lui Lucescu

O altă consecinţă surprinzătoare pe care ar putea să o producă plecarea lui Lucescu junior ar fi chiar în privinţa succesorului său. În cercurile federale se discută tot mai intens despre o intenţie a cuplului Mircea Sandu - Ionuţ Lupescu de a-l readuce pe Victor Piţurcă la Casa Fotbalului.

Cele două părţi s-au despărţit în urmă cu aproape doi ani, mai precis pe 1 aprilie 2009, atunci cînd s-au irosit definitiv şansele de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud.


Argumente pro

1. E singurul tehnician cu care "naţionala" a reuşit să se califice la un turneu final în ultimii 13 ani. Piţi are la activ două astfel de performanţe: CE 2000 şi CE din 2008.

2. Sandu şi Lupescu au avut o colaborare foarte bună cu Piţurcă.

3. Piţi e liber de contract, deci ar fi uşor de adus.

4. În afara primei reprezentative, Piţurcă n-a avut rezultate mari cu echipele de club pe care le-a antrenat, astfel că reîntoarcerea pe banca "naţionalei" l-ar putea tenta.


Argumente contra
1. E un antrenor foarte scump, ultimul său salariu la FRF fiind de 600.000 de euro pe an, dublu decît are acum Răzvan.

2. Ultimele două episoade din cariera lui Piţurcă, Steaua şi U Craiova, i-au mai ştirbit din imagine, după conflictele cu Becali şi cu Mititelu.


8 ani a fost Piţurcă selecţioner: 6 ani în două mandate la reprezentativa mare şi doi la "tineret"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (61)
filozoful
filozoful  •  28 Ianuarie 2011, 13:21

...da si Murihnio la Victoria Branesti iar Sir Alex Ferguson la Chiajna......

filozoful
filozoful  •  27 Ianuarie 2011, 17:27

...ia-o mai de aici...cine mai vine cu povestile astea? asat e ,MARKETING,sa vina fraieri,ca mine ,sa scrie si ei ceva...hai sictir!

narcis20002000
narcis20002000  •  27 Ianuarie 2011, 17:25

Bate-ti campii zdravan cu articolul asta!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează