FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

EXCLUSIV „Te ia stomacul!” » Marius Șumudică nu s-a abținut și a dat un răspuns tăios despre șansele naționalei în preliminarii

Marius Șumudică / Sursă foto: Iosif Popescu (Gazeta Sporturilor)
Marius Șumudică / Sursă foto: Iosif Popescu (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 15:55 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 16:02

Invitat într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, Marius Șumudică, antrenorul saudiților de la Al-Raed, s-a declarat nemulțumit de modul în care se prezintă echipa națională. „Tricolorii” au început excelent actuala campanie, dar jocul nu-l încântă în mod deosebit pe Șumudică.

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1 
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Chestionat pe marginea perspectivelor pe care le are prima reprezentativă înaintea dublei de foc cu Kosovo și Elveția, Marius Șumudică a răspuns în stilul caracteristic. A comparat naționala cu un cozonac necopt, concluzionând că selecționata lui Edi Iordănescu „nu arată ca o echipă”.

Marius Șumudică nu s-a abținut și a dat un răspuns tăios despre șansele naționalei: „Te ia stomacul!”

„Nu mi-a plăcut ce am văzut până acum, să fiu sincer. Dar nici nu mă așteptam la Kosovo să facă egal cu Andorra.

Nu arătăm că o echipă. Din punctul meu de vedere, nu suntem un cozonac copt. Suntem pe la mijloc, pe acolo. Dacă îl deschizi, e crud și te ia stomacul. Așa văd eu, nu știu, poate mă înșel. Să dea Dumnezeu să mă înșel și în vară să aibă ei dreptate”, a spus Șumudică, în podcastul „Profu' de Sport”. 

Marius Șumudică se vede antrenând naționala

În dialogul de peste două ore purtat în Arabia Saudită, Șumudică a fost întrebat și despre posibilitatea de a ajunge să antreneze echipa națională, un scenariu pe care tehnicianul nu-l respinge. 

- În urmă cu câțiva ani, când erai pe o traiectorie ascendentă pe plan intern - luaseși campionatul cu Astra, aveai performanțe europene ș.a.m.d, ai fost vehiculat la un moment dat inclusiv pentru echipa națională. Cel puțin în presă, că nu știu dacă a fost cu adevărat o variantă de lucru și pentru pentru oamenii din federație. Ți se pare că ai fi potrivit pentru o echipă națională sau stilul tău mai popular, mai deschis, mai relaxat funcționează mai degrabă la club? 
- La început am crezut că nu pot face lucrul ăsta, dar pe zi ce trece îmi dau seama că acumulez experiență și cred că peste câțiva ani aș putea asta (n.r. să antreneze o națională), fiindcă eu sunt omul momentului, omul care simte momentul și care ia decizii de moment. Și la echipa națională de asta ai nevoie. Adică nu ai timp să antrenezi la echipa națională, îți vin jucătorii gata antrenați.

- Și trebuie să-i speculezi.
- Trebuie să știi la momentul respectiv să folosești ceea ce ai mai bun și să faci atmosfera necesară. Iar asta este unul din argumentele și una din calitățile mele.

- În ultima perioadă ai fost destul de ascuțit, așa, cu naționala. Nu prea ți-a convenit cum au mers lucrurile
- Eu am spus adevărul, indiferent că a fost Contra, că a fost Mirel. Și ei sunt prietenii mei, avem relații foarte OK, vorbim la telefon.

Citește și alte știri despre naționala României: 

Dezvăluiri din interior despre nivelul la care e Ianis Hagi » Cum s-a descurcat în amicalul naționalei: „M-am uitat foarte atent la el”

Aici se poate decide Kosovo - România! Capitolul îngrijorător la care suferă naționala lui Edi Iordănescu + cum stă adversara

Cosmin Contra, la „Profu' de Sport” despre perioada ca selecționer: „Naționala era pe un drum bun cu mine”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Iunie 2023, 10:21
Postat de dobrin pe 12 Iunie 2023, 16:24

Asa cum e el, cu gura mare, a dovedit la Astra ca poate face o echipa cu jucatori mediocri. Ar fi un pas inainte fata de Edi, nu numai fotbalistic dar si ca amuzament.

Ca amuzament poate, in rest...

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  12 Iunie 2023, 20:11

Ce strambe baga ***, poate-poate prinde si el vreun post de antrenor pe la Rapid sau nationala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

RZW8591
RZW8591  •  12 Iunie 2023, 18:37

Antrenor mediocru (cu excepția titlului câștigat cu Astra ) care este băgat în seamă de ziare și televiziuni în mod exagerat și de neînțeles! Se pricepe sa dea sfaturi la toată lumea ,are toate soluțiile din lume pentru fiecare echipă mai puțin pentru echipele pe care le antreneaza,unde performantele lui sunt slabe. Chemați la interviuri oameni mai valoroși, nu pe toți circari!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează