FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRAGEDIE / PRODAN A MURIT LA 44 DE ANI

Mărturia zguduitoare a unui medic de la Ambulanță: "Chiar dacă ar fi supraviețuit, Prodan ar fi fost o legumă!"

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2016 21:06

Un medic de la Ambulanţă a afirmat pentru Gazetă: "La 5-6 minute de la infarct, dacă scapi, rămâi oricum cu sechele. Singura şansă e să fie echipajul acolo când se întâmplă"

Prima ambulanţă a ajuns acasă la Didi Prodan la 14 minute de la apelul soţiei. Nu avea medic, ci doar un asistent medical. Opt minute mai târziu, a ajuns şi cea de-a doua ambulanţă, cu medic, doctoriţa Diana Iordache, "una dintre cele mai bune din Serviciul de Ambulanţă", cum o caracterizează un coleg.

Sub protecţia anonimatului, un medic de la Ambulanţă a descris cum se procedează în astfel de situaţii:

"Prima dată se face resuscitarea bazală, adică respiraţia gură la gură sau cu o mască specială şi compresie toracică. Apoi urmează resuscitarea avansată. Prima ambulanţă a ajuns repede, dar, e un lucru ştiut, după 5-6 minute, din lipsă de oxigen, neuronii încep să moară.

La 14 minute, din experienţă vă spun, e clar că şi dacă era salvat, ar fi fost o legumă. Ambele ambulanţe aveau defibrilatoare, dar Prodan nu avea fibrilaţie ventriculară, ci era în asistolă, adică inima i s-a oprit de tot. În aceste cazuri, nu se foloseşte defibrilatorul".

"Suntem oricum prea puţini"  

Soţia lui Prodan a sunat la Ambulanţă la 19:57.

Adică "într-un interval orar extrem de complicat pentru Ambulanţă. Fiindcă între 19:00 şi 21:00 are loc schimbul de ture. Oricum avem un deficit de personal de 50%. De la 19:00 iese tura de zi din sectoarele 1,3,5 şi Ilfov şi până la 20:00 lucrează doar cele din sectoarele cu soţ. Apoi, ies cei din aceste sectoare şi asigură, o oră, urgenţele doar cei din sectoarele fără soţ. La Prodan s-a intervenit prompt, dar, în general, e o nebunie, e o adevărată loterie pentru pacienţi", spun surse de la Ambulanţă. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  18 Noiembrie 2016, 14:52

Mai mult, Cotabiță a fost resuscitat...după cât timp?!? Și uite că e OK.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  18 Noiembrie 2016, 14:52

Nu e chiar așa cum spun medicii. Dacă imediat după ce ți se oprește inima se începe resuscitarea, chiar dacă nu îți repornește inima imediat, ai șanse pentru că sângele circulă. Dacă nevasta îi făcea resuscitare imediat după ce s-a prăbușit, era altceva.

1576164249379310
Florin Bălănescu  •  18 Noiembrie 2016, 13:43

Un specialist explică în mod ştiințific şi rațional şansele de supraviețuire în urma unui infarct. Ce-a înțeles p.ro.stimea jesepeului? Nimic mai mult decît... "cu-tre-mu-ră-tor"! Seism cu magnitudinea 9,9!!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează