FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Alex Maxim e sigur: „Nu pierdem cu Germania, dacă vom juca așa”

Alexandru Maxim (30 de ani) Captură FRF TV
Alexandru Maxim (30 de ani) Captură FRF TV

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2021 12:05 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 13:06

Alexandru Maxim (30 de ani), mijlocașul echipei naționale, a participat la conferința de presă dinaintea duelului cu Germania, din a doua etapă a preliminariilor CM 2022.

Alexandru Maxim este încrezător că echipa națională poate scoate un rezultat pozitiv cu selecționata Germaniei. Mijlocașul a declarat că România s-a pregătit pentru orice scenariu și speră ca la final echipa să obțină cel puțin un punct cu vedetele pregătite de Joachim Low.

Alexandru Maxim: „Atunci când vorbim de faza defensivă, vorbim de întreaga echipă”

„Când vorbim de atu, cred că ar fi bine să ne referim la echipa națională a României. Noi, ca echipă, va trebui să facem un meci foarte bun, aproape perfect pentru a obține un rezultat pozitiv. Sunt pregătit să mă aflu pe teren, iar dacă voi juca, voi face tot posibilul ca echipa națională să câștige acest meci. Referitor la numărul 10, este o onoare să îmbraci tricoul României, indiferent de numărul pe care îl porți.

Din punct de vedere tactic va trebui să facem un meci aproape perfect, e o echipă căruia îi place posesia, va trebui să le oferim cât mai puține spații și trebuie să facem un meci foarte bun și din punct de vedere defensiv. Și când zic asta, nu mă refer la cei patru de pe linia de fund, ci la toți 11. Atunci când vorbim de faza defensivă, vorbim de întreaga echipă”, a declarat Maxim la conferința de presă.

Alexandru Maxim: „Dacă vom face un meci bun din punct de vedere tactic, dacă vom fi inteligenți, vom putea obține un rezultat pozitiv”

„Cred că jucătorii din atacul Germaniei au o calitate în plus față de cei din Macedonia, cu tot respectul pentru ei. Va trebui să facem un meci aproape perfect și să le oferim cât mai puține spații, dar fiecare meci e diferit. Dacă vom face un meci bun din punct de vedere tactic, dacă vom fi inteligenți, vom putea obține un rezultat pozitiv.

Îi respectăm, dar până începe meciul. Pe teren va trebui să avem curaj. Nu plecăm de la premiza că vom pierde acest meci. Cred că dacă ne dorim să obținem un rezultat pozitiv trebuie să gândim pozitiv și trebuie să mergem la stadion cu gândul să câștigăm acest meci. Jucăm împotriva unei echipe foarte puternice și consider că va fi dificil dacă mergem să obține doar un punct sau să ne apărăm. Sunt convins că avem calitatea necesară de a le pune probleme pentru că și ei pot face greșeli când nu sunt în posesia mingii”, a mai spus mijlocașul naționalei.

Ar fi o onoare să marchez în poarta lui Manuel Neuer

Alexandru Maxim

Alexandru Maxim a fost întrebat la conferința de presă și despre jucătorul lui Bayern Munchen, Joshua Kimmich, unul dintre cei mai în formă fotbaliști din lotul lui Hans Flick: „Nu cred că trebuie să ne concentrăm doar asupra unui anumit jucător de la naționala Germaniei. El este un jucător în formă, important și se află în angrenajul echipei Germaniei. Însă, cu toții ne concentrăm cum să oprim întreaga echipă, nu doar un jucător”.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Sper să gândim pozitiv și că putem întoarce meciul indiferent de rezultatul care va fi pe teren. Trebuie să jucăm 90-95 de minute și știm foarte bine că echipa Germaniei este renumită din acest punct de vedere. Va trebui să fim concentrați pe întreaga partidă pentru a scoate un rezultat pozitiv.

Alexandru Maxim

VIDEO. Răzvan Marin e optimist: „Cred că putem scoate un rezultat pozitiv și cu Germania”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Hai, albaștrii! » Ne întoarcem în anii '90: decizie inedită la „națională”

Bine că nu joacă salariile! » Diferențe uriașe între „Die Mannschaft” și „tricolorii” lui Mirel Rădoi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
875360749272795
Costi Corabu  •  27 Martie 2021, 15:03
Postat de observator_federal pe 27 Martie 2021, 12:30

Maxim a creat golul doi al macedonenilir și a ratat incredibil (noroc că faza bu este reluată în niciun rezumat al meciului, nici cel de cca. 45 minute prezentat azi de Pro X - de ce??) din 1m, la o centrare impecabilă (perfectă, nu știu ce putea fi mai mult de atât) a lui Bancu. Bravos, doi iepuri dintr-o lovitură: nici Maxim criticat, nici Bancu lăudat. Presă model!!

Foarte bună observația.

486304511540806
Rosca Florin  •  27 Martie 2021, 14:56

LA PRIMUL GOL PRIMIT...TU ESTI DE VINA...AI PIERDUT MINGEA IN ATAC SI AM LUAT GOL....

univ_craiova1
univ_craiova1  •  27 Martie 2021, 14:17

Bai Maxi lasă numărul ala de pe tricou ca nu îl meriti:))) nu ai fost în stare sa împingi mingea în poarta goala... Vai de tine!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează