FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mihai Stoichiță a dezvăluit care este marele atu al României înaintea meciului cu Macedonia de Nord: „Un mare avantaj că nu mai joacă el”

România - Macedonia de Nord, terminat 3-2 în favoarea „tricolorilor” în   martie anul acesta
România - Macedonia de Nord, terminat 3-2 în favoarea „tricolorilor” în martie anul acesta

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 19:54 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 21:35

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a analizat partida dintre Macedonia de Nord și România, care se va disputa miercuri, 8 septembrie, de la ora 21:45.

Stoichiță consideră că absența celui mai important jucător din istoria Macedoniei de Nord, Goran Pandev, este un lucru benefic pentru „naționala” lui Mirel Rădoi, care nu ar trebui să aibe probleme în meciul de la Skopje.

O să fie mai cald acolo, am înţeles. M-am uitat pe prognoză, aşa că nu vom avea surprize climatice care să nu ne poată lăsa să ne jucăm jocul de posesie, tehnic, pentru că trebuie să recunoaştem, suntem o echipă tehnică, jucăm mult pe dezechilibrarea adversarului, cu posesie, cu schimbare de direcţie. 

M-am uitat la macedoneni, sunt motivaţi. Eu zic că e un mare avantaj că nu mai joacă Pandev, ăsta e mare avantaj, tot cu inteligenţă trebuie să acţionăm acolo, ca şi cu Liechtenstein şi cu Islanda”, a declarat Stoichiță.

România, probleme de lot înainte meciului din Macedonia

După ce selecționerul i-a pierdut rând pe rând pe Alibec, Tănase și Drăguș (accidentați) și Rotariu (depistat cu COVID-19), a venit rândul portarului Marian Aioani să părăsească cantonamentul naționalei.

FRF a anunțat că goalkeeper-ul de 21 de ani a suferit o accidentare și nu va face parte din lotul care va face deplasarea la Skopje. 

Aflat la prima convocare, portarul de la Farul a suferit o entorsă la glezna dreaptă, iar investigațiile efectuate de staff-ul naționalei au stabilit că aceasta nu poate fi apt la ora meciului cu Macedonia de Nord.

Astfel, Aioani a părăsit cantonamentul României, iar Rădoi va avea doar doi portari la dispoziție: Florin Niță și Andrei Vlad.

Nicolae Stanciu, clinciuri cu suporterii după meci

În timp ce se aflau în drum către autocar, jucătorii au refuzat să interacționeze cu fanii care-și doreau o amintire de la favoriții lor. Atitudinea „tricolorilor” i-a deranjat pe fani, iar aceștia au recurs chiar la huiduieli. 

«Stanciu, suntem cu copiii!», «Am venit pentru copii», «Copiii ăștia așteaptă de o oră!», «Nu am venit pentru mine», «Ați primit ordin de undeva să nu stați de vorbă cu noi?», au fost câteva dintre reacțiile suporterilor. 

„Voi înțelegeți? Nu mai jucăm dacă mai iese cineva pozitiv. Înțelegeți?”, a reacționat Stanciu, vizibil iritat, conform digisport.ro.

Citește alte știri despre echipa națională:

O nouă problemă pentru Rădoi! Încă un jucător a părăsit cantonamentul României

Atmosferă bună în lotul naționalei după succesul cu Liechtenstein: „Trebuie să ținem cont de asta, doar așa putem învinge”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
853246084756615
Marcel Popa  •  06 Septembrie 2021, 21:41

Stoichita iar ai mancat ciuperci ,Romania nu are nici un atu ,este pe locul 3 si joaca in dorul lelii.Noi nu mai dezechilibram pe nimeni cam de mult.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează