NATIONALA  ·  TURUL DE ELITĂ

Mihai Stoichiță ne ceartă după umilințele de la Turul de Elită: „Și cu asta basta!”

Mihai Stoichiță
Mihai Stoichiță

Joi, 21 Martie 2019

Mihai Stoichiță, 64 de ani, directorul tehnic al FRF, consideră că jucătorii și antrenorii de la U17 și U19 nu ar trebui să fie ținta criticilor, după înfrângerile usturătoare suferite la Turul de Elită.

„Rezultatele sunt dureroase, dar asta nu înseamnă că trebuie să distrugem generaţii de jucători.  Mai trebuie şlefuiţi, probabil, şi cu asta basta!

Probabil că la U19 nu se mai poate face nimic, dar la U17 mai sunt șanse. Azi am mai stat de vorbă cu Mogoşanu (nr. - Daniel Mogoșanu, antrenor la U17), i-am spus să nu îşi piardă încrederea copiii, să îi stimuleze, ce dacă joacă cu Italia.

Poate să fi fost un moment emotiv, sunt şi ei încărcaţi cu responsbilitate la vârsta asta, îţi dai seama. Voi nu aţi văzut meciul! Noi am avut 4-5 ocazii de singur cu portarul. Nu le-am dat, ei au dat cinci goluri din greşelile noastre. Ne-am dat noi gol. În niciun caz nu trebuie atacaţi copiii ăia. Mai bine mă atacaţi pe mine!”, crede Stoichiță.

Stoichiță: „Ce să reproșez selecției? ”

Oficialul Federației mai spune că selecția făcută la cele două loturi a fost făcută în mod ireproșabil. 

„Ce să reproșez selecției? Sunt cei mai buni din țară. Sunt jucători din toate zonele țării și joacă titulari la cluburile lor”, a declarat Mihai Stoichiță la plecarea spre Suedia, unde România debutează sâmbătă, de la ora 19:00, în preliminariile EURO 2020 .

  • CONTEXT: România U19 și România U17 s-au făcut de râs la debutul în Turul de Elită, încasând în total 10 goluri de la adversari mediocri. Juniorii mari, antrenați de Daniel Oprescu, au fost striviți de Irlanda cu 5-0, în timp ce puștii lui Daniel Mogoșanu au încasat un 5-1 de la formația similară a Austriei.

Vezi și: Răzvan Burleanu, primele explicații după dezastrul de la U17 și U19: „Dacă e să facem o analiză, încă nu o avem”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Cine sunt magistraţii care au decis că o fetiţă de 11 ani poate consimţi sexul cu un bărbat de 52 de ani

Libertatea

Comentarii (13)

dumitru82drugan  •  22 Martie 2019, 10:44

Cat mai dureaza pana Burleanu îsi da seama ca Stoichita cu rudele si apropiatii lui distrug fotbalul romanesc. Selectii pe interes antrenori pe spaga si grad de rudenie: Bouangiu Mogosanu Oprea Radoi etc toti marionetele lui

marius.bxl  •  22 Martie 2019, 08:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius  •  22 Martie 2019, 08:41

Bine zice Stoichita ! Voi presa ar trebui sa folositi titluri mai ponderate fiindca au jucat niste copii acolo. Daca unul dintre ei citeste in articolele voastre despre "umilire" nu credeti ca va fi afectat emotional ??? Dar nu va pasa, nu-i asa ??? Nu va este rusine ???

Vezi toate comentariile (13)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:55 Fotbal, Europa League

Porto - Leverkusen

Digi 3, Telekom 3, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Gent - AS Roma

Digi 4, Telekom 2, Look Sport 2
19:55 Fotbal, Europa League

Bașakșehir - Sporting Lisabona

Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League

Ajax - Getafe

Telekom 3, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Arsenal - Olympiakos

Digi 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - FC Bruges

Digi 2, Telekom 4, Look Spor 3
22:00 Fotbal, Europa League

Inter - Ludogoreț

Digi 4, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1