NATIONALA  ·  TURUL DE ELITĂ

Răzvan Burleanu, primele explicații după dezastrul de la U17 și U19: „Dacă e să facem o analiză, încă nu o avem”

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de GSP - Publicat joi, 21 martie 2019 19:03

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit astăzi despre umilințele suferite de naționalele U17 și U19 la debutul în Turul de Elită. România U19  a pierdut în fața Irlandei, 0-5, în timp ce jucătorii de la U17 au fost învinși de Austria, 1-5.

„Trebuie să luăm în considerare că de abia în ultimii doi ani am reuşit să ne calificăm la aceste turnee de elită. Până acum nu eram calificaţi. Dacă este să facem o analiză, încă nu o avem. Aşteptăm să treacă şi următoarele două meciuri.

Putem să ne dăm seama că suferim mult la capitolul forţă. Nu avem forţa să câştigăm duelurile unu la unu. Dacă este să ne uităm la cauză, vedem că suferim la capitolul pregătire fizică. Un alt capitol la care suferim mult este cel legat de jucătorii noştri juniori care trebuie să aibă cât mai multe meciuri competitive.

Credem că avem nevoie, la nivelul echipelor de club, de meciuri internaţionale pentru aceşti jucători”, a spus Răzvan Burleanu pe aeroport, la plecarea spre Suedia, locul unde naționala mare a României va juca sâmbătă în startul preliminariilor pentru EURO 2020 .

  • CONTEXT: România U19 și România U17 s-au făcut de râs la debutul în Turul de Elită, încasând în total 10 goluri de la adversari mediocri. Juniorii mari, antrenați de Daniel Oprescu, au fost striviți de Irlanda cu 5-0, în timp ce puștii lui Daniel Mogoșanu au încasat un 5-1 de la formația similară a Austriei.

Vezi și: Copii de 10 » 5 motive pentru un dezastru 5x2 pentru România U19 și România U17: de la lipsa jucătorilor lui Hagi la atacanți de la Plimob SighetCâți români au murit în primele 6 luni din 2020, comparativ cu prima jumătate din 2019. Date oficiale
Libertatea
Comentarii (4)
dumitru82drugan  •  22 Martie 2019, 10:49

La aceste echipe au fost mereu antrenori incompetenti si o dai pe cluburi. Ce trebuie sa faca un selectioner ? Ei au raspunderea si cei care îi pun acolo

portardelegenda  •  22 Martie 2019, 08:49

Pune oameni competenți la pupitrul sectorului juvenil. Altfel e jale . Probleme cum ii alegi Razvane că ție îți plac doar *** căci nu ești suficient de bărbat să accepți un alt punct de vedere decât cel propriu. Succes

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Adrian Gorcea  •  21 Martie 2019, 21:37

Daca jucam cu juniori din ligile 3 si 4 nu avem la ce sa ne asteptam. Selectie nu a fost niciodata.

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:30 BARAJ L1
Mioveni - Chindia
Look Plus, Telekom și Digi
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 UCL
Atalanta - PSG
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1