NATIONALA  ·  TURUL DE ELITĂ

Răzvan Burleanu, primele explicații după dezastrul de la U17 și U19: „Dacă e să facem o analiză, încă nu o avem”

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Joi, 21 Martie 2019, 19:03

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit astăzi despre umilințele suferite de naționalele U17 și U19 la debutul în Turul de Elită. România U19  a pierdut în fața Irlandei, 0-5, în timp ce jucătorii de la U17 au fost învinși de Austria, 1-5.

„Trebuie să luăm în considerare că de abia în ultimii doi ani am reuşit să ne calificăm la aceste turnee de elită. Până acum nu eram calificaţi. Dacă este să facem o analiză, încă nu o avem. Aşteptăm să treacă şi următoarele două meciuri.

Putem să ne dăm seama că suferim mult la capitolul forţă. Nu avem forţa să câştigăm duelurile unu la unu. Dacă este să ne uităm la cauză, vedem că suferim la capitolul pregătire fizică. Un alt capitol la care suferim mult este cel legat de jucătorii noştri juniori care trebuie să aibă cât mai multe meciuri competitive.

Credem că avem nevoie, la nivelul echipelor de club, de meciuri internaţionale pentru aceşti jucători”, a spus Răzvan Burleanu pe aeroport, la plecarea spre Suedia, locul unde naționala mare a României va juca sâmbătă în startul preliminariilor pentru EURO 2020 .

  • CONTEXT: România U19 și România U17 s-au făcut de râs la debutul în Turul de Elită, încasând în total 10 goluri de la adversari mediocri. Juniorii mari, antrenați de Daniel Oprescu, au fost striviți de Irlanda cu 5-0, în timp ce puștii lui Daniel Mogoșanu au încasat un 5-1 de la formația similară a Austriei.

Vezi și: Copii de 10 » 5 motive pentru un dezastru 5x2 pentru România U19 și România U17: de la lipsa jucătorilor lui Hagi la atacanți de la Plimob SighetNu doar medicii răbufnesc. Şeful ISU Sibiu protestează față de incorectitudinea raportărilor COVID. „Este incredibil ceea ce se întâmplă„

Libertatea

Comentarii (4)

dumitru82drugan  •  22 Martie 2019, 10:49

La aceste echipe au fost mereu antrenori incompetenti si o dai pe cluburi. Ce trebuie sa faca un selectioner ? Ei au raspunderea si cei care îi pun acolo

portardelegenda  •  22 Martie 2019, 08:49

Pune oameni competenți la pupitrul sectorului juvenil. Altfel e jale . Probleme cum ii alegi Razvane că ție îți plac doar *** căci nu ești suficient de bărbat să accepți un alt punct de vedere decât cel propriu. Succes

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Adrian Gorcea  •  21 Martie 2019, 21:37

Daca jucam cu juniori din ligile 3 si 4 nu avem la ce sa ne asteptam. Selectie nu a fost niciodata.

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1