FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Mihai Stoichiță, reacție după ce a fost acuzat că „a dictat” convocarea lui Denis Giafer la națională: „Am vrut să-l susțin pe acest băiat. Mi se pare o interpretare greșită”

Mihai Stoichiță
Foto: gsp
Mihai Stoichiță Foto: gsp

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 20:34 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 20:52

Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al FRF, a răspuns acuzațiilor că acesta i-a ordonat selecționerului Bogdan Lobonț să-l convoace pe Deniz Giafer la naționala U20 pentru meciurile cu Cehia şi Germania.

  • În octombrie, România U20 va disputa două meciuri de pregătire. Primul, cu Republica Cehă U20, va avea loc pe 7 octombrie, de la ora 19:00, la Voluntari. Al doilea 4 zile mai târziu (11 octombrie), cu Germania U20 în deplasare, la Potsdam, începând cu ora 16:00. Ambele vor fi transmise la TV de DigiSport. 

Oficialul FRF este de părere că declarația sa, în care spunea că i-ar plăcea să-l vadă pe Giafer la națională a fost interpretată greșit, el doar încercând să-l susțină pe tânărul fundaș central după meciurile mai puțin bune pe care le-a avut în tricoul lui Dinamo.

„Eu am spus ceea ce cred eu, Lobonț face ce vrea el, nu neapărat ce zic eu. Mie mi se pare că este o interpretare greșită. Eu am vrut să-l susțin pe acest băiat, după povara care i s-a pus în cârcă după ce a fost eliminat (n.r.- în CSU Craiova - Dinamo 5-0). 

E totuși un copil. Comentariile nefavorabile care au fost exprimate în legătură cu el mai adaugă ceva greutate pe umerii lui. Dinamo, forțat uneori, a băgat acești jucători în teren. Când știi ce se poate întâmpla la vârsta asta, îi mai și acuzi după aia... Eu am alte principii”, a declarat Mihai Stoichiță potrivit Fotbal Club, pe Digi Sport.

Deniz Giafer are două meciuri pentru România U20

Giafer are deja două prezențe la nou-înființata reprezentativă U20, cu Portugalia U20 (2-1) și Anglia U20 (1-6), dar în ultima vreme a avut prestații foarte slabe. În ultimele două meciuri jucate, 0-5 cu CSU Craiova și 0-6 cu FCSB, a comis erori grave. 

În „Derby de România” a fost ridiculizat de atacanții vicecampioanei, în special de Valentin Gheorghe la golul marcat de acesta, iar împotriva oltenilor și-a lăsat echipa în inferioritate numerică încă din minutul 16, după ce a primit două cartonașe galbene.

Lotul convocat de Bogdan Lobonț la România U20

Pentru cele două partide, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat 23 de jucători, conform anunțului FRF. Aceștia sunt:

  • PORTARI: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna)
  • FUNDAȘI: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Gabriel Buta (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia)
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), Ahmed Bani (Dinamo București), Alexandru Oroian (Hermannstadt)
  • ATACANȚI: Cristian Dumitru (FC Argeș), Robert Mustacă (Unirea Slobozia), Andrei Istrate (Politehnica Iași), Toni Suciu (CSC Șelimbăr)

Citește alte știri despre națională:

A refuzat naționala! Convocat, preferă să rămână la club » Anunțul oficial

Lotul convocat de Florin Bratu pentru meciurile amicale de la Marbella » Markovic, „retrogradat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alex_777
alex_777  •  01 Octombrie 2021, 00:30

... intrebarea mea este? chiar baiatul asta este cel mai talentat la varsta lui pe postul ala din Romania?, in cazul acesta imi cer scuze domnule reprezentant al FRF-ului

Vezi toate comentariile (1)
Comentează