FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Lotul convocat de Florin Bratu pentru meciurile amicale de la Marbella » Markovic, „retrogradat”

Ianis Stoica a fost răsplătit de Bratu pentru evoluțiile de la FCSB / foto: Raed Krishan (GSP)
Ianis Stoica a fost răsplătit de Bratu pentru evoluțiile de la FCSB / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 12:46 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 12:58

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul echipei naționale U21 a României, a anunțat lotul pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21, programate în prima jumătate a lunii octombrie.

  • România U21 - Suedia U20 se joacă joi, 7 octombrie, de la ora 21:00.
  • România U21 - Mexic U21 este programat sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 21:00.
  • Ambele partide vor fi transmise în direct de TVR. 

Reprezentativa U21 va disputa la Marbella două meciuri amicale în vederea pregătirii pentru Campionatul European U21 din 2023, la care România este gazdă alături de Georgia.

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN
ROMÂNIA
Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21 

FRF a anunțat că pentru cele două meciuri amicale, cu Suedia U20 și Mexic U21, ambele transmise de TVR, Florin Bratu a convocat 25 de jucători:

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
  • MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

De remarcat că Florin Bratu a convocat doar doi atacanți. Criza atacanților poate fi observată și la reprezentativa mare, unde Mirel Rădoi a convocat doar 3 vârfuri

Jovan Markovic a fost „retrogradat” la echipa națională U21 după ce luna trecută a fost convocat la meciurile reprezentativei de seniori cu Islanda (2-0), Liechtenstein (2-0) și Macedonia de Nord (0-0). El a jucat în toate cele 3 partide, iar prestațiile sale au fost criticate de mai mulți oameni de fotbal. Alături de Markovic, în atac a fost chemat și Ianis Stoica, senzația FCSB-ului, în vârstă de doar 18 ani.

Tânărul vârf de la FCSB are 5 goluri în acest sezon în doar 330 de minute jucate. El a înscris și în ultimul meci al României U21, egalul cu Georgia U21 de la Voluntari, scor 1-1. 

Radu Drăgușin, convocat din nou de Florin Bratu 

Pe lista jucătorilor selecționați se numără și Radu Drăgușin, fundaș central împrumutat de Juventus la Sampdoria. Drăgușin a fost în centrul unui scandal la ultima acțiune a reprezentativei U21, când impresarul său, Florin Manea, l-a atacat dur pe selecționerul Florin Bratu. Motivul? Manea a fost nemulțumit de faptul că Bratu nu a început amicalul contra Georgiei U21 cu Drăgușin titular. 

„Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt.

Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine”, a „tunat” Manea. 

VIDEO. Florin Manea: „Poate acceptă Drăgușin să fie naturalizat în Italia. Ni s-a propus”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN

Mihai Stoichiță, declarație de neînțeles despre gafeurul de serviciu din Liga 1: „Îl vreau la națională”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează