FOTBAL  »  NATIONALA  »  INVESTIGAȚIE

Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT! Prejudiciu de aproape 4 milioane de lei realizat de 3 inculpați

Mircea Sandu, fostul șef FRF
Mircea Sandu, fostul șef FRF

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2020 15:01 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 18:37

Mircea Sandu (67 de ani), fostul șef al Federației Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de către DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), alături de alți 2 inculpați, pentru „constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani”, informează g4media.

Sandu și alți 2 inculpați și-au însușit suma de 3.895.590,34 de lei pentru construirea bazei de pregătire de la Buftea, dar această sumă nu a fost folosită în mod corespunzător. Anchetatorii susțin că sumele folosite la construcție au fost mărite. Baza a fost construită de Federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, costând 3,5 milioane de euro. Sumele de construcţie şi de proiectare au fost considerate nejustificat de mari de procurorii DIICOT.

„Grup infracțional, delapidare și spălare de bani”

„Prin rechizitoriul din data de 05.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. 

În cauză s-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpați au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.

În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție - comunicat DIICOT

3,5 milioane de euroa costat baza construită de FRF în mandatul lui Sandu, între 2009 și 2011

VIDEO. Viorel Duru despre influențele politice de la FRF: „Sistemul era deja consolidat pe vremea lui Mircea Sandu”

Citește mai multe știri de actualitate:

Ultimele informații despre VAR în Liga 1: „El și-a asumat urgentarea implementării în România”

Fotbalist ucis în conflictul din Nagorno-Karabah! Căpitanul naționalei luptă și el pe front

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
lionforever
lionforever  •  07 Octombrie 2020, 07:25
Postat de tatastrumf pe 06 Octombrie 2020, 16:15

Vrei sa ajunga Gigi unde sunt patronii puscariasi de la Dinamo ? Adica Gigi Netoiu ( la puscarie ) Borcea ( la puscarie ) Giovani si Victor Becali ( la puscarie ), Vasile Ianul , fostul președinte al lui Dinamo ( la puscarie ) etc.. etc.. :)))))))))))))))))

Păi jiji al tau unde a fost mă? La studii, a scris si cartea aia nouă " bastonașe" pe timpul "facultății " de la poarta albă.

rocky2
rocky2  •  07 Octombrie 2020, 03:50
Postat de tatastrumf pe 06 Octombrie 2020, 16:15

Vrei sa ajunga Gigi unde sunt patronii puscariasi de la Dinamo ? Adica Gigi Netoiu ( la puscarie ) Borcea ( la puscarie ) Giovani si Victor Becali ( la puscarie ), Vasile Ianul , fostul președinte al lui Dinamo ( la puscarie ) etc.. etc.. :)))))))))))))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bulan
bulan  •  06 Octombrie 2020, 21:03
Postat de ovialex23 pe 06 Octombrie 2020, 15:23

Ticalosul asta care a nenorocit fotbalul romanesc numai ca sa-i fie burdihanul plin, merita 100 de ani de inchisoare.

Si cu Burleanu am ajuns mai jos(d.p.d.v. sportiv). Mai vrei si alt "salvator"? De la FSN incoace am tot fost "salvati".

Vezi toate comentariile (35)
Comentează
Close