FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS 5-3

ROMÂNIA - BELARUS 5-3. VIDEO Mirel Rădoi a răbufnit la conferință: „Vreți să vin în fața voastră, voi să trageți și eu să stau? De ce aveți așteptări dacă spuneți că suntem slabi?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 21:35 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 03:55

Mirel Rădoi, selecționerul României, a avut o răbufnire la conferința de presă după meciul cu Belarus, 5-3.

Întrebat dacă in perspectiva meciului cu Norvegia este îngrijorat de faptul că „tricolorii” au primit trei goluri de la Belarus, Mirel Rădoi s-a enervat și i-a criticat pe jurnaliști pentru că prezintă doar partea negativă la meciurile naționalei.

„În primul rând, nu puteam lua prea mulți alți jucători. Unii sunt accidentati, alții au COVID, de la U21 nu putea aduce prea mulți pentru că și acolo e un meci important. Mai departe, dacă ei (n.r- oamenii din fotbal) se așteaptă să vadă altceva, atunci îi invit să vină în locul meu.

Da, nu mi-am dat seama... Am crezut că Belarus joacă în 6, nu mi-am dat seama că joacă în 11. Nu mi-am dat seama că jucătorii sunt atât de slabi.  Îmi pare rău că trebuie, și la o victorie, să vedem lucrurile negative. Toți ar trebui să încercăm să construim. Nu va merge nimic dacă scoatem doar ceva negativ în față. E mai ușor să faci rău decât să faci bine, scoți ce e negativ în față.

Oameni buni, vreți să vin în fața voastră și voi să trageți și eu să stau? Spuneti ca sunt mereu sub presiune... Sub presiunea cui? Ce se poate întâmpla la fotbal mai rău decât să pierzi? Nu înțeleg! E un sport, nu o dramă! Dramă e ce se întâmplă cu acest virus sau cu acești copii care nu au ce să mănânce sau cum să își facă temele la școala online! E fotbal, e plăcere! Când aud aceleași întrebări cu aspect negativ... Cautati și lucrurile pozitive! Nu pentru Rădoi, ci pentru echipa națională. Noi plecăm, voi și fanii rămâneți”, a spus Rădoi la conferința de presă.

Rădoi: „Degeaba ne chiunuim să schimbăm ceva, dacă nu suntem pozitivi”

„Dacă nu încercăm să gândim pozitiv și să construim ceva, cu ajutorul vostru, degeaba ne chinuim noi să schimbăm ceva. Se poate construi, dar e foarte greu. Jucătorii nu au cum să nu fie afectați de ce se întâmplă în jurul naționalei. Trebuie să nu fii om, să nu ai emoții ca să nu fii afectat auzind mereu comentarii negative. Chiar dacă noi spunem că trebuie să fii puternic mental. Ce înseamnă să fii puternic mental? Dacă poți să îți creezi o bulă și să nu citești nimic, da, e altceva. Apare schimbul de generații și nu cred că tinerii au nevoie de multe lucruri negative.

Nu înseamnă că avem așteptări să ne lăudați dacă avem probleme. Dar sunt și aspecte pozitive care sunt neglijate. Înțeleg că spuneți de multe ori că jucătorii nu au valoare, că antrenorul e slab. Dar de ce aveți așteptări atât de mari dacă voi credeți că suntem așa de slabi?”.

EXCLUSIV Telefonul primit de Mirel Rădoi înaintea amicalului cu Belarus: „Vă dau o informație în premieră. I-am spus două lucruri”

VIDEO Mirel Rădoi a răbufnit: „Nu știam că Belarus a jucat în 6 oameni”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

ANALIZĂ GSP: Cum s-au descurcat noutățile lui Mirel Rădoi! Cine s-a remarcat la debut și cine a fost anonim

Mirel Rădoi s-a enervat când a fost întrebat de plecarea la Craiova: „Nu trebuie să lămuresc nimic!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (47)
viforul
viforul  •  12 Noiembrie 2020, 13:33
Postat de coco1987 pe 12 Noiembrie 2020, 11:50

Pe dumneata nu te-a deranjat 5-3-ul asta? Singurii luati de fraieri suntem noi, cei care inca mai tinem cu echipa asta nationala, care joaca fotbal ca in curtea scolii, pe principiul "toti la minge" si "sa dam mai multe goluri decat luam"

Apropo, este un principiu sănătos atât timp cât poți să-l aplici. Spurs și Raptors au câștigat NBA-ul pe principiul asta. Însă a funcționat aproape fără greșeală. De altfel e și mai spectaculos, nu găsești ? Insa e foarte greu de pus in practica, și ai nevoie de o echipa foarte buna!

viforul
viforul  •  12 Noiembrie 2020, 13:25
Postat de George Adrian Popescu pe 12 Noiembrie 2020, 09:21

Pozitia lui Radoi este absolut corecta iar de-a lungul timpului ziaristii s-au dovedit, mereu, cei mai mari dusmani. Sigur, cei de acasa au dreptul de a-si expune nemultumirile dar ziaristii acestia, mult mai slabi decat jucatorii, construiesc o atmosfera ingrozitoare in jurul echipei nationale. Iar daca ii asculti, ai impresia ca sunt cel putin Messi ai gazetariei. Numai ca nu lasa nimic in urma lor. Pe cei care nu sunt de acord cu mine... cand au vazut ultima analiza lucida a unui joc, luand in calcul tactica, plasamentul, executia si toti factorii unei partide? Poate de pe vremea lui Ceausescu. Dar cauta sa distruga, sa ii ingenuncheze pe jucatori si pe antrenor, intr-o aura de superficialitate macabra.

Poziția lui Rădoi a fost de data asta decenta. Ziariștii, ca de obicei, vor sa vinda Fițuicile, iar întrebările vis a vis de tactica sunt imposibil de pus de către ei! Nici n-ar STI sa le pună și nici n-ar înțelege răspunsurile. In alta ordine de idei de ce nu s-au auzit răspunsurile lor cind Mirel a întrebat “De ce așteptați rezultate de la noi dacă suntem așa de slabi”. O întrebare pertinenta, rămasă fără răspuns.

viforul
viforul  •  12 Noiembrie 2020, 13:18
Postat de aius pe 12 Noiembrie 2020, 09:07

Ai vrea sa fi si tu oltean....incetule?

O luam de la capăt? Fii nu fi.......

Vezi toate comentariile (47)
Comentează