FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS 5-3

EXCLUSIV Telefonul primit de Mirel Rădoi înaintea amicalului cu Belarus: „Vă dau o informație în premieră. I-am spus două lucruri”

Mirel Rădoi e sfătuit să nu renunțe la funcția de selecționer. foto: GSP +38   FOTO
Mirel Rădoi e sfătuit să nu renunțe la funcția de selecționer. foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 03:24 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 04:21

Valeriu Răchită (50 de ani), fost jucător la Steaua și Petrolul, a analizat victoria reușită de România în amicalul cu Belarus, scor 5-3, și a făcut dezvăluiri despre situația selecționerului Mirel Rădoi.

Fost coleg cu Rădoi în Ghencea la începutul anilor 2000, Răchită a mărturisit că a purtat recent un dialog cu acesta, în care l-a sfătuit să nu renunțe la funcția de antrenor al primei reprezentative. Răchită e convins că Mirel Rădoi e singurul care poate schimba mentalitatea echipei naționale.

„Vă dau o informație în premieră. Duminică, am vorbit cu el și i-am transmis două lucruri. I-am spus să nu-și dea demisia, chiar dacă au fost multe critici, și să nu-și negocieze principiile. 

I-am mai spus ceva. Mie mi se pare că e un moment zero pentru ceea ce înseamnă jocul echipei naționale. Nu mai suntem cu acea temporizare, cu acel joc de așteptare, iar Mirel încearcă să implementeze ideea de joc ofensiv. Dacă el va pleca acum, probabil că ne vom întoarce la acel joc al nostru la ciupeală, pe care îl știa toată lumea. 

Poate găsim jucătorii care să joace sistemul pe care și-l dorește Rădoi. Ar trebui să-l ajutăm, să creăm centre de copii și juniori, infrastructură, să construim o generație care să joace un fotbal ofensiv, cum joacă toate naționalele mari ale lumii”, a declarat Vivi Răchită, la GSP Live. 

Vivi Răchită: „Până acum, ne plângeam că jucăm economicos și că nu marcăm”

„Să luăm partea plină a paharului. Am marcat cinci goluri, am avut o primă repriză foarte bună. S-a văzut că Mirel a lucrat la faze fixe. După ce Rădoi a schimbat din jucători, a fost o relaxare prematură a echipei noastre, dar rămâne o victorie frumoasă. Până acum, ne plângeam că echipa României joacă un fotbal economicos și că nu marchează. Uite că se termină un meci și 5-3, a fost un spectacol pentru toți cei care au urmărit partida.

Sunt convins că jucătorii sunt conștienți că au primit 3 goluri acasă. Din păcate, la unii dintre ei, orice ar gândi, valoarea nu le permite să se exprime așa cum ar face-o un Chiricheș, un Grigore sau cine lipsește acum de la națională”, a spus Răchită. 

Cu Norvegia, va fi un alt meci, contra unei echipe foarte puternice. Sunt convins că Mirel va juca mai cu frică, iar jucătorii se vor comporta altfel. Vor avea în față o echipă care ne-a bătut cu 4-0. Trebuie să facem două rezultate bune și să uităm ce a fost în octombrie - Vivi Răchită

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din amicalul România - Belarus 5-3

+34 FOTO

Citește și alte știri despre naționala României:

Pleacă Mirel Rădoi? Anunțul FRF după victoria cu Belarus: „Îmi asum ce spun!”

VIDEO Mirel Rădoi a răbufnit la conferință: „Vreți să vin în fața voastră, voi să trageți și eu să stau? De ce aveți așteptări dacă spuneți că suntem slabi?”

ROMÂNIA - BELARUS 5-3. ANALIZĂ GSP: Cum s-au descurcat noutățile lui Mirel Rădoi! Cine s-a remarcat la debut și cine a fost anonim

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
deusdat
deusdat  •  12 Noiembrie 2020, 17:10

Chiar așa! Hai să construim multe centre de juniori si să creștem mari jucători pentru... Rădoi :))) Prin 2040 o să aibă mari succese cu Naționala...

aius
aius  •  12 Noiembrie 2020, 09:27

Deja,mi-au dat lacrimile!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează