FOTBAL  »  NATIONALA  »  LOT

Mirel Rădoi a renunțat la 4 vedete pentru următoarele meciuri ale naționalei » Care a fost raționamentul selecționerului

Mirel Rădoi a considerat că se poate lipsi de câteva dintre vedetele „tricolorilor”
Mirel Rădoi a considerat că se poate lipsi de câteva dintre vedetele „tricolorilor”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 19:17 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 20:06

ROMÂNIA. Mirel Rădoi a anunțat astăzi lotul pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, ultimele partide ale „tricolorilor” dintr-un 2020 de tristă amintire. 

  • Programul naționalei: 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești, 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București, 8 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast

Dacă selecționerul a surprins convocând jucători precum Alexandru Albu, Vasile Mogoș sau Bogdan Țîru - fotbaliști veniți în premieră la lot de când Rădoi conduce naționala - sunt câteva surprize și la capitolul „exit-uri”. Exceptându-i pe Hanca, Keșeru (accidentați) sau Alexandru Crețu (COVID-19), au dispărut și nume grele, precum Nicolae Stanciu sau Alexandru Mitriță. 

Cum meciurile cu Irlanda de Nord și Norvegia au o miză neînsemnată, selecționerul a considerat că se poate lipsi de câteva dintre vedetele „tricolorilor”. Mijlocașul Slaviei Praga a jucat puțin în ultima perioadă, campionatul Cehiei fiind întrerupt din cauza pandemiei. Mitriță abia s-a transferat în Arabia Saudită și nu a mai fost nici el convocat pentru cele trei partide, în timp ce Ianis Hagi a fost direcționat către naționala U21, pentru a ajuta în meciul vital cu Danemarca U21. De altfel, lipsește și Ciprian Deac, „locomotiva” CFR-ului din ultimele 3 sezoane. 

Lotul anunțat de Mirel Rădoi: 

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);
  • Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0);
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Denis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);
  • Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

Alți 8 „tricolori” sunt pe lista de rezervă întocmită de selecționerul Mirel Rădoi: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Ovidiu Bic (Universitatea Craiova, 0/0), Mihai Căpățînă (Universitatea Craiova, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Sergiu Buș (FCSB, 0/0).

5 surprize mari pe lista finală a lui Rădoi

Printre cei 23 de fotbaliști convocați se numără și câteva surprize. Fundașii Vasile Mogoș (Chievo Verona), Valentin Crețu (FCSB) Bogdan Țîru (Jagielonia) și mijlocașii Alexandru Băluță (Akademia Puskas) și Alexandru Albu (UTA Arad) sunt jucătorii cu care Rădoi surprinde pentru aceste meciuri.

VIDEO Mihai Stoichiță, despre oamenii care l-au numit pe Mirel Rădoi: „Fotbalul nu e matematică”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Lotul României pentru partidele cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord » 5 surprize uriașe ale selecționerului

EXCLUSIV Mirel Rădoi îl lasă pe Ianis Hagi la naționala de „tineret”, pentru meciul decisiv România U21 - Danemarca U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
5640124639346680
Monica Anette  •  05 Noiembrie 2020, 15:19

Frumos gestul lui Adrian Mutu! Adevarat campion ! Foarte urat din partea lui Radoi !!! Ianis Hagi este un jucator de valoare!!! Invidia unor fosti fotbalisti fata de noua generatie de fotbalisti este o dovada de lipsa de caracter!!! Daca si antrenorii lui Radoi procedau la fel …cine era Radoi ???? Tinerii fotbalisti sunt educati sa fie sinceri, deschisi, sa spuna ce gandesc !!! Problema porneste de la faptul ca adevaratul antrenor al nationalei Romaniei, dupa valoare si experienta trebuie sa fie Gheorghe Hagi!!!! Ianis Hagi este doar o victima colaterala in razboiul si frustrarile unui antrenor care este constient de diferenta de valoare si norocul de a fi considerat mai potrivit sa fie antrenorul nationalei deoarece, face ce i se spune, este mai maleabil decat Gheorghe Hagi, Sa nu uitam ca si Radoi a primit suficiente sanse in cariera sa la Romania U21 in perioada 1998-2000 unde in 3 meciuri nu a dat nici un gol precum si la nationala Romaniei in perioada 2000-2010, unde in 67 meciuri a dat doar 2 goluri (Senior club appearances and goals counted for the domestic league only) – conform https://en.wikipedia.org/wiki/Mirel_R%C4%83doi sau https://ro.wikipedia.org/wiki/Mirel_R%C4%83doi Deci lasati tinerii sa aiba aceeasi sansa ca si predecesorii lor !!!!

dinamo100
dinamo100  •  05 Noiembrie 2020, 14:28

Va dati seama ce arie de selectie exista pentru Nationala! Pur si simplu nu avem cu cine!

maddad
maddad  •  05 Noiembrie 2020, 10:50
Postat de breitner pe 05 Noiembrie 2020, 09:18

Ianis Zero nu a fost selectionat, in nici un caz directionat! Lui Mutu i s-a facut mila de el si frica de gura *** a lui taica-s'u.

Bineînțeles că a fost aruncat ca o măsea stricata, dar GSP cauta sa dreagă busuiocul, deși e o fractura logica, dar la ce sa te aștepți la niște pseudojurnalisti cu patru clase. Dacă asta era scopul, U21, nu i-l lasă lui Mutu și pe Man? Cât despre tac-su lu' Zero (apropo, super deșteaptă denumire), gura nu e ***, ci posesorul ei. Ea, biata, emite ce-i transmite creierul. La asa creier, asa rezultat cognitiv.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează