FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ANALIZĂ GSP Mirel Rădoi, față în față cu o situație interesantă! Cum ar mai fi putut selecționa un lot pentru Euro

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 22:55

ROMÂNIA U21 LA EURO 2019 // Cu fotbaliștii chemați ori folosiți în preliminarii și cei nefolosiți, dar luați pe lista lărgită, Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, mai scotea un lot distinct de 22 de jucători în perspectiva Campionatului European. 

E clar, Mirel Rădoi a avut la dispoziție cea mai bogată plajă de fotbaliști dintre selecționerii U21 din ultimii ani. Și a profitat din plin de acest privilegiu, deși unele decizii referitoare la lot au nemulțumit. Și nici nu avea cum să se întâmple altfel, pentru că peste 30 de jucători au fost pe teren în calificări.

Așadar, începem cu o cifră.

16 fotbaliști folosiți în preliminarii nu sunt în lot: Andrei Radu, Casap, Dulca, Moruțan, Mățan, Oaidă, Costache, Dobre, Burlacu, Screciu, Tudorie, Marin, Balaure, Vlad Olteanu, Borța și Butean

16! Practic, 3 sferturi dintr-un nou lot ar putea fi creat doar cu fotbaliștii care au prins măcar un minut în preliminariile Euro U21 2019 și ocoliți din lotul pentru CE.

Lista lărgită completează

Apoi, vin fotbaliști care au fost chemați măcar o singură dată în aceste preliminarii, însă n-au apucat să debuteze în meciurile oficiale. Ei sunt doi portari, Tordai și Stoian, dar și atacantul Sântean, prezent pe bancă la debutul cu Liechtenstein.

În afară de ei, Sorescu, Grigore, Ciobotariu, Lorand Fulop și Valentin Gheorghe, aflați pe lista lărgită. Și-ajungem la 22 de jucători: doi portari și 20 de câmp!

Avem și nr. 23

Mai lipsește doar un al treilea portar. Însă Rădoi ar avea destule soluții. Poate favorit să fie Marian Aioani, titularul nou-promovatei Chindia Târgoviște. În vârstă de doar 19 ani, goalkeeperul a jucat nu mai puțin de 34 de partide pentru formația lui Viorel Moldovan.

În afară de el, plaja e bogată. Un alt nume interesant e Ionuț Rus, fost la Lazio, care n-a făcut meciuri rele la Luceafărul Oradea, tot în "B".
O echipă secundă care arată mult mai bine decât destule generații sub 21 care au eșuat lamentabil în ultimele două decenii. 

Vezi aici lotul final anunțat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European

Cum ar arăta lotul celor rămași acasă

Portari: Tordai (Viitorul), Relu Stoian (Sepsi), AIOANI (CHINDIA)*
Fundași: A. Radu (Chiajna), Butean (Astra), Borța (Petrolul), Sorescu, R. Grigore, Ciobotariu (toți Dinamo), Vl. Olteanu (ACS Poli)
Mijlocași: Casap, Mățan (ambii Viitorul), M. Dulca (Swansea U23), Moruțan, Oaidă (ambii FCSB), Costache (CFR Cluj), Balaure (Astra), L. Fulop (Botoșani), Screciu (Genk), V. Gheorghe (Astra)
Atacanți: Tudorie (Voluntari), M. Dobre (Bournemouth / Yeovil), Sântean (Sepsi)
* pentru a completa lotul de 23, el nefiind nici ìn lotul lărgit, nici convocat până acum
** R. Marin nu a fost trecut, el nefiind lăsat de Ajax

Cele 3 meciuri ale României la EURO 2019: 

ROMÂNIA - Croația, 18 iunie, Serravalle (San Marino)
ROMÂNIA - Anglia, 21 iunie, Cesena (Italia)
ROMÂNIA - Franța, 24 iunie, Cesena (Italia)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp re

Vezi și: ROMÂNIA U21 LA EURO 2019 // GSP analizează și explică selecția lui Mirel Rădoi » De ce zero dinamoviști, de ce nu Butean și Oaidă?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  01 Iunie 2019, 09:21
Postat de dumitru82drugan pe 01 Iunie 2019, 01:36

Nu stiti cum sa mai ascundeti manariile facute de Muierel si dictate de FRF în interesul cluburilor aliate. Rusine slugi josnice care va credeti gazetari cumparati pe un mic dejun si o cazare.

Erai lucid sau asta e starea naturala obisnuita?

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  01 Iunie 2019, 01:36

Nu stiti cum sa mai ascundeti manariile facute de Muierel si dictate de FRF în interesul cluburilor aliate. Rusine slugi josnice care va credeti gazetari cumparati pe un mic dejun si o cazare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close