FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN

Decizie importantă luată de Rădoi înainte de meciul cu Liechtenstein: „Nu vreau să risc”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 15:09 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 15:54

Mirel Rădoi, selecționerul României, a decis să nu cheme un atacant care să-l înlocuiască pe Denis Alibec, accidentat în partida cu Islanda, scor 2-0.

Rădoi consideră că aducerea unui nou „număr 9” poate naște probleme de ordin medical în cadrul lotului, din cauza pandemiei de coronavirus și că există suficiente variante pentru a-l înlocui pe Alibec.

„Ne-am gândit la posibilitatea de a aduce un jucător in pozitia de atacant, dar după mai multe discuții atât cu staff-ul tehnic, cât si cu cel medical, am ajuns la concluzia că există riscul ca cine vine să fie fals negativ sau pozitiv si nu am vrea să avem o astfel de problemă. 

Avem jucători la care putem să apelăm chiar dacă nu sunt familiarizați cu această poziție. Viteza lui Sorescu, viteza lui Rotariu, mai poate apărea acolo Dennis Man. 

Îmi aduc aminte că și Ianis Hagi a jucat „9 fals” pentru Viitorul. Putem găsi soluții pentru poziția aia. O să avem nevoie de jucători care să atace foarte bine spațiile”, a spus selecționerul la conferința de presă.

Chirilă îl propune pe Sorescu vârf cu Liechtenstein

Ionuț Chirilă (55 de ani) îi propune selecționerului să-l folosească în centrul ofensivei pe Deian Sorescu. Antrenorul consideră că jucătorul lui Dinamo poate evolua ca „număr 9” datorită vitezei de execuție cu care poate destabiliza ușor defensivele adverse.

„S-a mirat foarte multă lume că a jucat în banda stângă Sorescu. Rădoi poate să analizeze chestia asta, lucrând în antrenamente exerciții de combinație, trebuie văzut dacă Sorescu este un jucător care să-i pună în valoare pe alții, adică să vină din spate, sau poate să fie pus în valoare el, datorită acestei calități excepționale pe care o are, explozia. 

Din deviere și desprindere, să dea și să primească, să redubleze, să creeze superioritate numerică din un-doiuri sau un-doiuri pentru al treilea, se desprinde foarte ușor de fundașii de marcaj și poate fi o soluție de vârf de atac. E o idee... Poate să obțină și penalty-uri”, a spus Ionuț Chirilă, pentru Digi Sport.

Totul despre România - Liechtenstein:

Citește alte știri despre echipa națională:

„Liechtenstein e o echipă ciudată, trebuie să fim atenți” » Ce îl neliniștește pe Rădoi, înaintea următorului meci din preliminarii

Nicolae Stanciu, avertisment înaintea meciului cu Liechtenstein: „Și nemților le-a fost greu să-i desfacă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
elgabri
elgabri  •  04 Septembrie 2021, 16:43
Postat de dodo001 pe 04 Septembrie 2021, 16:17

Ianis Hagi e omul potrivit. Știe sa facă și faza de aparare și sa alerge bine în atac. A învățat jocul în Scoția, la Glasgow

Depinde in ce sport ca la fotbal e pe langa

dodo001
dodo001  •  04 Septembrie 2021, 16:17

Ianis Hagi e omul potrivit. Știe sa facă și faza de aparare și sa alerge bine în atac. A învățat jocul în Scoția, la Glasgow

reteleanu
reteleanu  •  04 Septembrie 2021, 16:10

sunt uimit ca, in afara de cei de la uta, nimeni nu l-a folosit pe man drept ceea ce este: cel mai bun om de gol din romania, si urmasul de drept al lui raducioiu la "nr.9". l-au tot plimbat in benzi, acu vad ca la parma l-au facut mijlocas ofensiv...pe cand el e o masina de goluri. cat despre sorescu, dupa parerea mea trebuie sa i se dea libertate totala, asa cum i s-a dat in primele etape la dinamo. trebuie lasat sa joace ce vrea, unde vrea. el e ca dan nistor, joaca cel mai bine atunci cand nu are nicio indicatie tactica.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează