FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ANALIZĂ GSP Rădoi visează joc ofensiv, dar n-are cine să dea gol! Atacanții României, cifre horror

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 10 iunie 2021 12:55 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 13:11

Keșeru, Tănase, Pușcaș și Alibec au adunat împreună doar 4 reușite de când Mirel Rădoi a venit la națională.

După încă două înfrângeri, împotriva Georgiei și Angliei, Mirel Rădoi a rămas tare pe poziții, susținând în fața jurnaliștilor că nu-și va schimba sub nicio formă filosofia ofensivă de joc.

 Mai mult, acesta s-a arătat încântat de faptul că „tricolorii" își creează numeroase ocazii de gol. Dar și-a și manifestat nemulțumirea vizavi de faptul că elevii săi sunt lipsiți de inspirație atunci când ajung în fața porții adverse.

Gazeta a alcătuit o analiză asupra prestațiilor avute de atacanții care au îmbrăcat în ultima vreme tricoul naționalei.

Cifre horror pentru atacanții României în mandatul lui Rădoi

De când Mirel Rădoi a preluat banca tehnică a reprezentativei A, România a marcat un total de 17 goluri în 12 meciuri, de unde rezultă o medie de 1,4 reușite pe meci. Asta în condițiile în care adversarele nu au fost chiar de primă mână, doar 3 selecționate din cele 9 întâlnite aflându-se mai sus în clasamentul FIFA decât România (locul 43): Germania (locul 12), Austria (locul 23) și Norvegia (locul 42).

Chiar și așa, dintre cele 17 goluri marcate, doar 5 au fost înscrise de atacanți: Pușcaș în egalul cu Irlanda de Nord și în amicalul câștigat cu Belarus, Alibec în victoria cu Austria, Florin Tănase cu Macedonia de Nord și Andrei Ivan în fața Georgiei! Deși a prins 244 minute în tricoul naționalei în această perioadă, Keșeru nu a reușit să înscrie nici măcar o dată în mandatul lui Rădoi.

De altfel, acesta din urmă nu a mai înscris pentru națională din data de 12 octombrie 2019, atunci când "tricolorii" au înfruntat în deplasare selecționata Insulelor Feroe, într-un meci ce conta pentru campania de calificare la Euro.

Andrei Ivan a fost cel mai eficient atacant al naționalei, deși a prins doar 131 de minute, toate în ultimele 2 meciuri amicale, cu Georgia și Anglia. 

Radiografia atacanților la națională în „era Rădoi”

JucătorMeciuriMinuteDueluri câștigateȘuturi spre poartăȘuturi pe poartăGoluriEficiență
Ivan213129%32133%
Pușcaș944441%118218%
Fl. Tănase636545%103110%
Alibec946226%12418%
Keșeru724443%6100%

8dintre golurile marcate de națională le-au aparținut mijlocașilor (Maxim și Cicâldău câte 2, Mihăilă, Hagi, Marin și Bicfalvi o dată)

4 goluriau fost înscrise de fundași (Nedelcearu 2 goluri, Dragoș Grigore și Bogdan Mitrea câte un gol)

5,1faze periculoase de a înscrie pe meci este media României în mandatul lui Rădoi

11%este eficiența la finalizare a întregii echipe în ultimele 12 partide

VIDEO Începe EURO 2020! Totul despre meciul Turcia - Italia

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Veste mare pentru „naționala” olimpică: căpitanul merge la Tokyo!

Mirel Rădoi, în pericol să doboare alt record negativ! Naționala României nu a fost niciodată atât de jos

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
vendredi13
vendredi13  •  11 Iunie 2021, 10:37

Rădoi a fost cea mai proastă opțiune de la început. Cadou naționala pentru niște rezultate la tineret? Hagi și Petrescu aveau râie, ori cereau prea mult?

danny_l
danny_l  •  11 Iunie 2021, 08:43

Rădoi trebuie să plece,a demonstrat ce era de demonstrat, trebuie să vină cineva să pună ordine la Națională,e o degringoladă acolo,de asta nici rezultate nu avem, până în Septembrie când jucăm cu Islanda noul selecționer are timp să pună la punct Naționala, dacă așteptăm să nu mai avem șanse matematice la calificare,vom pierde toate meciurile,unul, câte unul.Prezenta lui Rădoi la Națională nu-și mai are rost,să-l lase la tineret să antreneze și să aducă FRF un Selecționer nou care să construiască o nouă Națională.

cirus11
cirus11  •  10 Iunie 2021, 13:47

Dar uitati-va la cifrele lor si la echipele de club si sunt la fel de urate... Exceptii probabil Tanase si Keseru care nu fac nimic in meciuri cu miza. Pur si simplu nu avem atacanti. Nu avem fundasi laterali... academiile noastre sunt o bataie de joc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează