FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mirel Rădoi, în pericol să doboare alt record negativ! Naționala României nu a fost niciodată atât de jos

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 08:47 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 10:49

România a căzut până pe locul 44 în topul FIFA, iar un parcurs similar în toamnă riscă să bifeze în dreptul lui Rădoi o altă bornă neagră: cea mai slabă clasare all-time în clasamentul forului mondial. Recordul e deținut deocamdată de Răzvan Lucescu, cel care a dus naționala pe poziția 56 în 2010.

Seria de rezultate negative înregistrată de Rădoi, culminând cu unicul șir din istorie de patru eșecuri consecutive consemnate în dreptul unui singur selecționer, deschide căi spre noi recorduri all-time pentru Mirel.

 Următoarea barieră în pericol este locul în clasamentul FIFA.

Cea mai slabă clasare în topul mondial am înregistrat-o în anii 2010-2011, când am căzut până pe poziția 56, în timpul mandatului lui Răzvan Lucescu. 

Atunci, România a prins o altă perioadă îngrozitoare, cu 8 partide la rând în care nu a cunoscut gustul victoriei. A bifat trei înfrângeri și cinci remize intercalate, inclusiv un 1-1 cu Albania și un 0-0 cu Belarus.

E bine pentru România că vine Liechtenstein!

Acum, după 0-1 cu Germania, 2-3 cu Armenia, 1-2 cu Georgia și 0-1 cu Anglia, „tricolorii" au alunecat până pe locul 44. Înaintea noastră stau Venezuela, Iran, Australia, Japonia sau Tunisia! 

Tot acolo am fost în octombrie anul trecut, când Rădoi gira altă „bucurie": 1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia, 0-1 cu Austria, toate oficiale. 

Precedentul selecționer, Cosmin Contra, a lăsat echipa pe poziția 37, în timp ce Christoph Daum a coborât maximum până pe 42.

Dinamica rezultatelor îi poate împinge însă repede în toamnă pe Stanciu și compania dincolo de locul 56, adică doborârea recordului lui Lucescu jr. România are în prezent 1439,7 puncte, iar Coasta de Fildeș, actuala poziție 56, a strâns 1402,7. 

E o diferență care poate fi topită de-a lungul a trei-patru jocuri. Șansa e însă că vom trage acasă cu Liechtenstein (5 septembrie), meci interpus însă între două deplasări grele: în Islanda (2 septembrie) și în Macedonia de Nord (8 septembrie). 

7 pozițiia pierdut naționala în clasamentul FIFA din decembrie 2020, când reușea să prindă la mustață a doua urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022

   VIDEO Începe EURO 2020! Totul despre Turcia - Italia

Citește mai multe știri despre naționala României:

EXCLUSIV Gâlcă, despre criza de la națională: „Vreau să văd un antrenor care garantează. E vina tuturor!”

Rădoi nu e considerat vinovatul principal » Pe cine a luat în vizor Anghel Iordănescu: „Să îl aducă cu picioarele pe pământ!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
calinescu_
calinescu_  •  09 Iunie 2021, 14:23

RADOI AVEA PROBLEME GRAVE DE COMPORTAMENT INCA DIN PERIOADA CAND ERA JUCATOR ACTIV , AMINTITI-VA EPISODUL BISTRITA ....!!!!! CUM SA PUI UN ASEMENEA PERSONAJ ANTRENOR LA NATIONALA ROMANIEI ????? MAI E UNUL PE ACOLO NUMIT STOICHITZA CARE CREDE CA NATIONALA E JIUL PETROSANI , COMPORTANDU-SE CA ATARE ...!!!

gazistu
gazistu  •  09 Iunie 2021, 14:13

locul 44, pi inca e bine... inca mai pute lua vreo 5-10 batai… sa fim siguri de locul 100 … deja neo deopasit ungaria, Macedonia, blearus… echipe de antrenament pe vremea lui Hagi & Co.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  09 Iunie 2021, 11:10

Meciuri grele cu Islanda si Macedonia de Nord. Daca era Piturca urla toata lumea ca a avut noroc de adversari usori.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează