FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Mirel Rădoi și-a decis viitorul! Ce va face selecționerul după ratarea calificării la EURO 2020

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020 07:08 / Actualizat miercuri, 21 octombrie 2020 07:22

De luni, Mirel Rădoi s-a întors la treabă, iar surse din Federația Română de Fotbal spun că selecționerul României pare să fi depășit momentul psihologic în care părea la un pas să-și dea demisia și se arată hotărât să-și ducă contractul la final, atacând inclusiv preliminariile Campionatului Mondial.

Deși începuse promițător mandatul său la națională, cu o remiză acasă cu Irlanda de Nord și cu o victorie în deplasare în Austria, toate planurile lui Mirel Rădoi s-au prăbușit după cele trei înfrângeri consecutive care au urmat. Selecționerul și-a luat un răgaz de câteva zile, după care, de luni, și-a reluat activitatea la biroul de la Casa Fotbalului. Surse federale susțin că "era încă afectat de ce s-a întâmplat, mai ales de evoluția echipei în aceste trei eșecuri, dar e decis să nu renunțe și vrea să își ducă până la capăt mandatul, adică până la finalul preliminariilor Mondialului din Qatar. Acele declarații controversate, mai ales cele de după meciul cu Austria, au fost date la supărare, la cald".

Trei stoperi sau doi închizători

De când a venit la națională, Mirel Rădoi a încercat să schimbe stilul de joc, afirmând că nu vrea să sacrifice spectacolul pentru rezultat. A jucat mereu într-un 4-3-3, modern, dar riscant, cu apărarea foarte sus, pentru a comprima spațiile și a permite atacanților și mijlocașilor să facă presing în jumătatea adversă. Planul a ținut cu Irlanda de Nord și mai ales în Austria, în primele două jocuri din Liga Națiunilor. Totul s-a prăbușit însă după doar 5 săptămâni, la barajul pentru Euro 2020 din Islanda, 1-2, apoi în Norvegia, 0-4, și cu Austria acasă, 0-1. Cu excepția unor momente mai bune din prima repriză a meciului cu ultimul adversar, la Reykjavik și la Oslo "tricolorii" au pierdut, dar, mai grav, exprimarea echipei a fost jalnică, în toate compartimentele.

Cei din jurul lui Rădoi i-au recomandat să găsească o soluție mai prudentă pentru viitoarele partide, amicalul cu Belarus și ultimele două jocuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord, care ne-ar putea readuce în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a CM 2022. 

Aceleași surse de la Casa Fotbalului susțin că „până la urmă, decizia finală va fi la Rădoi, dar mai mulți dintre colaboratori și prieteni i-au sugerat să ia în calcul un sistem mai prudent. Nu doar să se apere, cum au făcut predecesorii săi, dar să își asigure mai mult spatele. Poate folosind trei stoperi, poate cu doi închizători, el hotărăște, dar să găsească o soluție de compromis, în care echipa să poată juca ofensiv, dar să fie mai solidă și în apărare. Pentru că este clar, nu putem face față fizic genului de echipe pe care le-am întâlnit".

Mirel Rădoi rămâne selecționerul României

Ultimele informații susțin că indiferent de rezultatele din aceste trei partide din 2020, Mirel Rădoi nu va fi înlocuit de pe banca naționalei. „În ultimul timp, s-au tot schimbat antrenori înainte de expirarea mandatelor. Oricum cineva trebuia să dea un restart la națională. A făcut-o Mirel, în mod normal trebuie ca el să continue, chiar dacă acum rezultatele nu sunt de partea lui. Ne-a arătat că există speranță, firesc e să ducă treaba până la capăt", spun aceleași surse.

Selecționerul va prezenta un raport în fața membrilor Comisiei Tehnice la finalul campaniei din Liga Națiunilor, dar nu se va pune în discuție mazilirea sa.

10 goluria primit România în cele 5 partide din mandatul lui Mirel Rădoi, reușind să marcheze doar 5

După meciurile din noiembrie ne așezăm la masă, vedem care sunt gândurile conducerii, gândurile mele, dacă putem continua sau nu! Nu vreau să stau pe acest scaun doar pentru că mă numesc selecționerul României. După ultimele meciuri vom vedea care sunt progresele, dacă au existat. Dacă nu, va trebui să ne gândim la altcineva
- Mirel Rădoi, după înfrângerea cu Austria 

VIDEO Flavius Stoican: „România trebuie să meargă mai departe cu Rădoi! Jucătorii au fost fricoși!”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Cel mai vehement atac la Rădoi: „E ca un lăutar! Nu are BAC-ul, nu are licență PRO și nu a citit două cărți”

Emeric Ienei a identificat marea problemă a echipei naționale: „Jucătorii nu sunt antrenați cum trebuie” » Ce spune despre alegerea lui Mirel Rădoi

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (38)
talpaiadului
talpaiadului  •  21 Octombrie 2020, 20:09

Mda, era de asteptat ca Radoi sa se "lase induplecat" sa-si "continue munca". Ii sta in caracter, doar asta a facut de cand si-a incheiat cariera de jucator. Mai intai a preluat fcsb-ul fara nici un fel de experienta ca antrenor, fara scoala si fara licenta, convins ca va face mai mult decat Galca, antrenor care tocmai castigase campionatul. Dupa esecul de la fcsb a fost "promovat" la nationala de tineret, tot fara licenta, dar din postura de cursant in Republica Moldova unde a fost acceptat chiar si fara diploma de bacalaureat. Nici nu s-a uscat cerneala pe contractul de la tineret, ca a "cedat in sfarsit insistentelor federatiei" si a preluat nationala mare. Prin comparatie, Dan Petrescu, dupa retragere a preluat fara ifose si pe bani de seminte un club din divizia B, Sportul Studentesc, unde a format un nucleu de jucatori care nu numai ca au promovat in prima liga, dar au ajuns sa fie printre cei mai buni pe posturile lor.

viforul
viforul  •  21 Octombrie 2020, 19:38
Postat de zorrozabal pe 21 Octombrie 2020, 18:57

Te faci de ras!Adica LPF si FRF intai ne retrogradeaza prin vot(dupa care regulament?!)si dupa aceea ne salveaza?Sau Burleanu s-a milogit la Balanescu sa nu mearga la TAS,unde am fi castigat sigur(precedentul Chiajna)si am fi luat si despagubiri care ar fi falimentat Federatia?D-aia l-a momit pe Balanescu si cu un post in Comitetul executiv?

Serios? Și ce l-ar putea face sa renunțe? Cum procedam ?

zorrozabal
zorrozabal  •  21 Octombrie 2020, 18:57
Postat de firaldo pe 21 Octombrie 2020, 14:14

FRF și LPF are ceva cu voi,de aia v-a salvat de retrogradare,trebuia sa va lase sa jucați restil meciurilor cu jucătorii pe care-i aveați.Voi sunteti în prima liga doar datorita milei FRF...nu ne vor in play off...pai ba Costinel,voi sunteți o echipa mica...care de 3 ani se bate la retrogradare...in primul rand voi va sabotati locul in play off,trebuie sa înțelegeți ...in momentul actual însemnați in fotbalul romanesc ceea ce înseamnă si Clinceni, Voluntari,Sibiu.

Te faci de ras!Adica LPF si FRF intai ne retrogradeaza prin vot(dupa care regulament?!)si dupa aceea ne salveaza?Sau Burleanu s-a milogit la Balanescu sa nu mearga la TAS,unde am fi castigat sigur(precedentul Chiajna)si am fi luat si despagubiri care ar fi falimentat Federatia?D-aia l-a momit pe Balanescu si cu un post in Comitetul executiv?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează