FOTBAL  »  NATIONALA  »  FOTBAL FEMININ

GALERIE FOTO „Modele de femeie” » Noua campanie a FRF: „În România, mi s-a spus să rămân la cratiță!”

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 18:48 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 18:52

„Modele de femeie” este campania FRF prin care se dorește eliminarea anumite cutume din societate legate de faptul că femeile nu pot practica fotbalul ♦ De asemenea, sunt scoase în evidență jucătoarele din naționala României care prin propriul exemplu au reușit să doboare anumite bariere și să se realizeze atât în fotbal cât și în plan personal.

„Folosim modelul fotbalistelor naționalei României, care doboară bariere pe terenul de fotbal și în afara lui, vrem să încurajăm orice femeie, indiferent de domeniu, să-și spună povestea; să arate lumii cum a depășit prejudecățile care i-au pus piedică” a fost mesajul transmis de oficialii Federației.

„Noua campanie abordează subiectul egalității de gen în lumea fotbalului și își propune să încurajeze și să susțină femeile și fetele să înceapă și să continue să joace fotbal. Și nu în ultimul rând, să pună acest subiect pe agenda publică”.

„Modele de femeie” » Noua campanie a FRF: „În România, mi s-a spus să rămân la cratiță!”
Imagine de la conferința de lansare a campaniei FOTO FRF

„Chiar îmi doresc ca tot mai multe fetițe să aibă și opțiunea de a juca fotbal”

Mijlocașul Ștefania Vătafu (30 de ani) a fost prezentă la conferința de lansare a acestei campanii și a făcut o paralelă între probleme întâmpinate în România cu fotbalul feminin și ceea ce înseamnă normalitatea din Belgia, unde evoluează la Anderlecht.

Am început fotbalul la 9 ani și am jucat într-un cadru organizat cu băieții la Vâlcea. Am avut destul de multe reproșuri de la oameni, de la profesori. Mi s-a spus că trebuie să las fotbalul și să stau la cratiță”, a spus aceasta.

Mi-aș fi dorit și eu să fi avut la vârsta de 9 ani toată infrastructura, toate competițiile care există acum în fotbalul feminin. Chiar îmi doresc ca tot mai multe fetițe să aibă și opțiunea de a juca fotbal. Atunci când au de ales între atletism, handbal sau alte sporturi, să fie acolo și fotbalul
- Ștefania Vătafu, jucătoare de fotbal

Apoi a continuat cu un exemplu de peste hotare, de la RSC Anderlecht, acolo unde este legitimată în prezent: „În Belgia, am fost primită foarte bine. Atât băieții cât și fetele avem parte de aceleași condiții, doar că nu jucăm pe același stadion. Publicul este mult mai primitor și mai călduros și nu există așa de mult injurii”.

+22 FOTO

Ioana Bortan: „La 20 de ani am început fotbalul”

 Ioana Bortan (34 de ani) joacă în prezent la Farul și a explicat în cadrul evenimentului cum a început fotbalul feminin la 20 de ani.

„Aveam deja două colege care făceau asta. Am mers cu ele la antrenament. Mi-a fost dificil pentru că era un sport colectiv și nu unul individual. Eu n-am trăit un lucru negativ vizavi de inegalitatea de gen. Pe lângă fotbal, din 2014 lucrez cu normă întreagă la o firmă IT pe partea de management”
- Ioana Bortan, jucătoare de fotbal

„Fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce vrea să realizeze în viață”

De la lansarea acestei campanii nu a lipsit Răzvan Burleanu. Președintele Federației a luat cuvântul și a precizat:

„Credem că fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce vrea să realizeze în viață, fără a fi limitată de stereotipuri sau așteptări preconcepute. Fiecare dintre jucătoarele noastre este un exemplu viu de ambiție, curaj și determinare”.

Programul echipei naționale de fotbal feminin

  • 22 septembrie 2023: Croația – ROMÂNIA
  • 26 septembrie 2023: ROMÂNIA – Finlanda
  • 27 octombrie 2023: ROMÂNIA – Slovacia
  • 31 octombrie 2023: Slovacia – ROMÂNIA
  • 30 noiembrie 2023: Finlanda – ROMÂNIA
  • 5 decembrie 2023: ROMÂNIA – Croația

Citește și alte știri:

Gata cu lăfăiala pe bani publici în handbal! » Noile măsuri fiscale afectează din plin și fotbalul. Plafoane salariale pentru cluburile primăriilor, taxe mărite pentru privați
TAXE
Gata cu lăfăiala pe bani publici în handbal! » Noile măsuri fiscale afectează din plin și fotbalul. Plafoane salariale pentru cluburile primăriilor, taxe mărite pentru privați
Dezvăluiri despre cum Laurențiu Reghecampf accepta ordinele lui Mihai Rotaru! Ce jucător a titularizat la sfatul patronului
CSU CRAIOVA
Dezvăluiri despre cum Laurențiu Reghecampf accepta ordinele lui Mihai Rotaru! Ce jucător a titularizat la sfatul patronului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  20 Septembrie 2023, 12:29

Imi vine sa borasc....

hannah.robinson
hannah.robinson  •  20 Septembrie 2023, 11:07
Postat de Excellentexcelsior pe 19 Septembrie 2023, 21:53

M-am tot întrebat si eu de ce doar la fotbal fetele sant stigmatizate. Fetele joaca baschet, volei, tenis, handbal si multe alte sporturi practicate si de băieți De ce doar fotbalul feminin este hulit ?

Dar de ce ele hulesc mersul la cratiță?… oricum bărbații sunt mult mai buni bucătari…

hannah.robinson
hannah.robinson  •  20 Septembrie 2023, 08:00
Postat de tikitakabarceloona pe 19 Septembrie 2023, 18:59

Normal ca femeile pot juca fotbal, dar nu la nivelul barbatilor.

Oare femeile fotbalist merg pe acceasi logica ca și bărbații … adică sunt fotbalist îmi permit orice femeie?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează