FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mutu nu se mai vede căpitan, dar speră să-l depăşească pe Hagi în topul golgeterilor all-time

Mutu a marcat 3 goluri în cele trei partide jucate în preliminariile Euro 2012, cu Luxemburg și în
Mutu a marcat 3 goluri în cele trei partide jucate în preliminariile Euro 2012, cu Luxemburg și în "dubla" cu Bosnia

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2011 09:08

Atacantul de 32 de ani îşi doreşte să intre în istorie ca primul ”tricolor” care marchează pe Naţional Arena. Adi are 32 de goluri pentru ”naţională” şi este la trei reuşite de recordul ”Regelui”


- Adrian, te aşteptai ca Victor Piţurcă se te ierte atît de repede?
- Sincer, nu! Dar am avut mai multe discuţii cu selecţionerul şi l-am convins pînă la urmă. Nu am fost certat cu domnul Piţurcă. I-am explicat că veneam după un cantonament mai lung cu Cesena şi m-am relaxat puţin.

- Cum ai trăit perioada suspendării?
- M-am antrenat cît am putut de bine la club, n-aveam ce face. M-am uitat la meciul cu Franţa, cu părere de rău, la televizor. Mi-aş fi dorit să fiu lîngă băieţi pe teren, mai ales că a fost plin stadionul.

- Sînteţi motivaţi, deşi meciurile cu Belarus şi Albania nu prea mai au miză?
- Sigur că da. Respectăm tricoul "naţionalei", trebuie să jucăm la fel şi la oficiale, şi la amicale. Sper să fiu primul "tricolor" care marchează pe stadionul Naţional Arena.

- Cum te aştepţi să fii primit de suporteri?
- Cred că foarte bine, aşa cum m-au primit de obicei. La ultimele jocuri în ţară chiar mi-au scandat numele. Am avut o relaţie corectă cu fanii "naţionalei", m-au aplaudat cînd am meritat şi m-au huiduit cînd a fost cazul. Sper să-mi judece la final prestaţia.

- N-ai avut un început de sezon bun la Cesena.
- Într-adevăr, dar asta din cauză că am jucat pe un post neobişnuit pentru mine, vîrf împins. I-am zis antrenorului că nu pot da randament acolo şi voi vedea cum va fi ca al doilea atacant.

- Pe Chivu ai mai încercat să-l convingi să revină la lot?
- Am vorbit cu el miercuri, dar nu să-l conving să revină. Auzisem că a fost în ţară şi am vrut să-l chem să ne viziteze în cantonament, însă era în drum spre aeroport.

"Am jucat la două campionate europene şi mi-ar plăcea să ajung şi la un mondial pînă la finalul carierei. Sper ca de data asta schimbul de generaţii să reuşească"
Adrian Mutu, atacant România

"Nu cred că voi primi banderola după «episodul San Marino». Dacă va fi Raţ sau altcineva căpitan, nu e nici o problemă. Important e să onorez tricolul "naţionalei" cu goluri şi să ajut reprezentativa să cîştige"
Adrian Mutu, atacant România

CLASAMENT GRUPA D
1. Franţa 8 5 2 1 11-3 17 p
2. Bosnia 8 5 1 2 11-7 16 p
3. ROMÂNIA 8 3 3 2 10-6 12 p
4. Belarus 9 3 3 3 6-5 12 p
5. Albania 8 2 2 4 6-10 8 p
6. Luxemburg 9 1 1 7 3-16 4p
Următoarele jocuri: România - Belarus, Bosnia - Luxemburg, Franţa - Albania (7 octombrie); Albania - România, Franţa - Bosnia (11 octombrie)

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
sica2ro200
sica2ro200  •  07 Octombrie 2011, 06:16

este o comparatie care nu isi are rostul Hagi a jucat pe un post iar Mut@ pe alt post?...de ce aceasta comparatie>>>>???...e ca si cum compari un fundasi cu un mijlocas la nr de goluri ......SI POATE MUT@ SA IL EGALEZE DE DOUA ORI LA GOLURI...LA VALOARE SPORTIVA UMANA SI CE MAI VRETI VOI INCA ESTE CU MINUS -2 GOLURI.... Asa ca incetati aceasta comparatie E RUSINOASA PENTRU VOI....si SCANDALOASA PENTRU NOI.................Concluzia e simpla:....HAGI A FOST FOTBALIST !!!...el....inca incerc sa imi dau seama...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează