FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

VIDEO Narcis Răducan, înaintea debutului la Euro U21: „Mi-ar plăcea să cred că așa se va întâmpla, dar e greu”

Narcis Răducan
Narcis Răducan

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2021 17:57 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 18:34

Fostul director sportiv de la FCSB, Narcis Răducan (46 de ani), a vorbit despre a doua prezență consecutivă a României la Europeanul U21. Speră într-un nou parcurs bun și mizează pe dorința de afirmare a tinerilor jucători.

- Domnule Răducan, suntem în fața unui nou turneu final, cu ce gând plecăm?
- La prima vedere, am fi pe locul 3, ca șanse. Dar dacă ne întoarcem puțin în spate și ne uităm cu ce șanse plecam la precedenta ediție, o să zicem că e bine că nu funcționează matematica în sport. Deci avem șansa noastră! Trebuie să mizăm pe dorința lor de afirmare. De acolo își extrag ei energia. E un turneu care îți rămâne în istoricul personal. Mi-ar plăcea să cred că terminăm măcar pe 2, dar va fi greu. Olanda și Germania sunt de un nivel superior. Am înțeles că Ungaria e la un nivel inferior, dar joacă acasă, oricum aici toată lumea se depășește. Totuși, eu sunt optimist.

Narcis Răducan: „Germania și Olanda ne bat categoric la suma valorilor individuale”

- Vedem în echipa Olandei jucători de zeci de milioane...
- Întrebarea e câți joacă din echipa Olandei titulari.

- Cei mai mulți joacă!
- Dacă cei mai mulți o fac, va fi greu. Joacă la un nivel foarte bun. La suma valorilor individuale, probabil că ne bat categoric și Germania și Olanda. Dar aici e vorba de starea de spirit care se formează. Asta am înțeles eu din Italia. Altfel nu puteai să te bați cu Anglia, Croația sau Franța.

- Să ne speriem de cineva?
- De speriat nu sperie nimeni. Mai ales la vârsta asta nu ți-e frică de absolut nimeni. Și e bine că e așa! E greu să dăm verdicte, vom vedea unde vom ajunge. Am zis, măcar să jucăm finala, glumesc.

La un moment dat nu aveam fundși stânga în fotbalul românesc. Acum ne place fotbalul fără atacant. Avem un antrenor valoros, trebuie să găsească soluții.

Vom juca cu vârf fals și vom găsi metode să ajungem la poarta adversă. Nu e timp de lamentări. Trebuie să fim încrezători și să-i sprijinim.
- Narcis Răducan

Mai multe știri despre România la Campionatul European U21:

UEFA a decis! Nu vom avea VAR la Campionatul European U21

Justin Kluivert n-are emoții înaintea meciului cu România U21: „Suntem printre echipele tari”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close