FOTBAL  »  NATIONALA  »  FC VOLUNTARI

Exclusiv // Video Un fost internațional elvețian din Liga 1 dă verdictul pentru EURO 2024: „Elveția e favorită, dar trebuie doar să jucați ca o echipă”

Naser Aliji (28 de ani) a revenit în România la FC Voluntari
Naser Aliji (28 de ani) a revenit în România la FC Voluntari

Articol de , - Publicat luni, 10 octombrie 2022 17:47 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 18:21

Naser Aliji (28 de ani) a revenit în România la FC Voluntari, în acest sezon competițional, de la Honved Budapesta. 

Fundașul stânga are dublă cetățenie, elvețiană și albaneză, și a evoluat pentru selecționatele de juniori ale Țării Cantoanelor, alături de jucători precum Berat Djimsiti, fundașul celor de la Atalanta, și atacantul CFR-ului, Cephas Malele. Ulterior, Naser Aliji a decis să evolueze la seniori pentru naționala Albaniei.

Naser Aliji a vorbit în exclusivitate pentru GSP.ro despre șansele României de a se califica în grupele pentru Euro 2024, dar și despre perioada în care a îmbrăcat tricoul selecționatei elvețiene în cele 10 partide, începând cu U18 și terminând cu U21.

„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația
EURO 2024
„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația

Naser Aliji crede în calificarea României la Euro: „Atâta timp cât vor evolua ca o echipă, va exista o creștere”

- Salut, Naser! Mă gândesc că ai văzut tragerea la sorți pentru calificările de la Euro 2024. Crezi că naționala României poate accede în grupele competiției? 

- Salut, le-am urmărit. Cred că România are o șansă uriașă să se califice în grupele Euro 2024, grupa nu este grea. Desigur, Elveția este favorită pentru primul loc, dar dacă va lupta, România poate să se califice de pe locul 2.

- Ai jucat pentru selecționatele Elveției la juniori alături de jucători precum Berat Djimsiti (Atalanta) sau Cephas Malele (CFR Cluj). Ce a însemnat această perioadă pentru tine? 

- A însemnat foarte mult. E un sentiment special când te afli la naționala țării tale, ești în topul jucătorilor din țara ta. Categoric, a fost un moment special pentru mine.

- Ce consideri că are Elveția în mod special față de celelalte echipe din grupă. Comparativ cu Euro 2008 au crescut în valoare. Care este secretul? 

- Majoritatea jucătorilor se află la cele mai bune echipe din Europa și evoluează de mult timp împreună. Cred că totul pleacă de la spiritul echipei.

- Care este mentalitatea de la echipa națională a Elveției? 

- În Elveția există foarte multă presiune pe jucători, în special pe jucătorii străini (n.r. cei care au și alte naționalități). Atâta timp cât joci bine, totul este frumos, dar dacă nu dai totul ca jucător străin pentru națională, atunci ei (n.r. elvețienii) văd asta ca pe o problemă.

- În ultima perioadă, naționala României a pierdut foarte mult. Care consideri că este slăbiciunea și ce ar trebui să îmbunătățească pentru a deveni mai bună? 

- Atât timp cât echipa va rămâne împreună și va evolua ca o echipă, va exista și o creștere.  Naționala României are o grămadă de jucători buni și talentați, care pot avea un viitor strălucitor.

Naser Aliji, fără lipsuri la Dinamo: „Bălănescu s-a purtat frumos cu mine. Probabil în ultimii ani au apărut aceste lucruri”

Naser Aliji a fost transferat la Dinamo de Mircea Rednic în 2018  și a prins 16 meciuri în tricoul alb-roșiilor, oferind un assist în victoria „câinilor” cu Concordia Chiajna din aprilie 2019. 

- Cum a fost perioada de la Dinamo din 2018, atunci când Mircea Rednic te-a transferat la echipă? 

-Totul a fost bine atunci. Domnul Bălănescu (n.r. director general la Dinamo la acel moment) s-a purtat bine cu mine și cred că fanii merită mai mult, față de cum arată echipa în acest moment.

- În perioada în care ai jucat la Dinamo ai avut lipsuri? Mâncare, condiții materiale sau salarii? 

-N-a fost niciun moment în care să avem astfel de probleme, probabil în ultimii doi ani au apărut aceste lucruri. N-au existat probleme cu plata.

VIDEO Naser Aliji: „N-am încercat niciodată mâncare tradițională românească”

Citește și alte știri:

O nouă delegare în Liga Campionilor pentru Istvan Kovacs » Ce meci va conduce arbitrul român

Doar 3 oameni din fotbalul românesc l-au felicitat pe Dan Petrescu după victoria cu Slavia: „Asta e România! Fără CFR nu existam în Europa, dar se vorbește despre cei care pierd cu 0-5”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  11 Octombrie 2022, 15:38

lasam Elvetia, ca nu suntem la nivelul lor (Akanji, Schar, Mbabu, Shaquiri, Xhaka, Seferovic, etc...) Aia ne bat si cu rezervele ... noi sa vedem daca putem bate Kosovo, Belarus sau Andorra.

fotbalminim00
fotbalminim00  •  11 Octombrie 2022, 15:09

daca spuneti ca v-ati uitat pe loturile echipelor cu care vom juca,sper ca a-ti vazut ca jucatorii lor joaca la echipe mult mai bune si in campionate mai bune ,deci sanse sa ne calificam sunt mici

Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  10 Octombrie 2022, 23:27
Postat de propaganda pe 10 Octombrie 2022, 22:08

M-am uitat putin pe lotul Elvetiei. Au un lot echilibrat si mai mult o echipa. Au jucatori periculosi CATIVA, ideea e ca niciunul nu e rupt din rai si 2-3 mai periculosi sunt in mijlocasi, uneori chiar "defensivi". Cu toate astea pot marca. Dar nicidecum Elvetia nu e favorita cu noi... Pai la tineret ii batem de ani de zile, si nationala lor mare egala cu a noastra! Au trecut cativa ani, ei si-au cam pastrat jucatorii, la noi a fost schimbul de generatii. Dar nu neaparat prost, la un moment dat poate ne vom lega. Prea mult accidentari... Elvetienii se cred o mare nationala, dar au si multe rezultate medii!

Este clar că nu ai urmărit meciurile Elveției, iar dacă le-ai urmărit n-ai înțeles nimic. Ce să-ți maizi? Ești un mare hazliu! Poate chiar sufletul petrecerilor. :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează