FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANALIZĂ

Alba-neagra la „națională” » Ce au reușit Edi Iordănescu și Rădoi, în doar doi ani și jumătate

Tavi Popescu a debutat la națională în amicalul cu Grecia / FOTO Raed Krishan +34   FOTO
Tavi Popescu a debutat la națională în amicalul cu Grecia / FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2022 07:24 / Actualizat joi, 31 martie 2022 08:18

Mirel Rădoi a folosit 55 de jucători în doi ani, Iordănescu le-a oferit debutul lui Drăgușin și lui Tavi Popescu încă de la primul lui meci. Edi l-a și readus pe Bordeianu, la care Mirel nu apelase deloc. 

Selecționerii României oferă un paradox: pe măsură ce suporterii și comentatorii fotbalului mărturisesc că aria de selecție a fost redusă cu mult față de situația din deceniile trecute, echipa națională rulează din ce în ce mai mulți jucători. Cu cât avem mai puțini fotbaliști, cu atât convocăm mai mulți!

Iordănescu a operat câteva modificări încă de la primele convocări pe care le-a redactat. El i-a folosit pe Drăgușin și pe Octavian Popescu în partida cu Grecia, pierdută cu 0-1. Debutanți amândoi.

Rădoi i-a ignorat, dar nu neapărat fiindcă nu i-ar fi considerat buni, ci din cauza vârstelor, ambii erau foarte tineri în mandatul pe care l-a avut Mirel și ar fi fost greu ca selecționerul să se bazeze pe ei.

Edi l-a readus în națională pe Bordeianu, de la CFR, după doi ani în care închizătorul fusese „sărit” de la toate acțiunile. Pe el, Rădoi nu-l considera un fotbalist potrivit pentru un joc constructiv, diferit de acela defensiv și direct pe care-l practică Dan Petrescu. 

Modificările pe care le-a făcut Iordănescu acum fac ca naționala să fi folosit, în doi ani și jumătate cu el și cu Rădoi, 58 de jucători! Mirel stabilise un record veritabil, cu 55 de nume rulate de-a lungul mandatului său!

Dezbaterea zilei, 30 martie » Putem spera la rezultate mai bune cu această echipă națională și cu Iordănescu selecționer?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 30 martie » Putem spera la rezultate mai bune cu această echipă națională și cu Iordănescu selecționer?

Edi Iordănescu promite și mai multe schimbări

Mirel a inventat 22 dintre internaționalii lui, el a fost primul care i-a convocat. Numărul este enorm și arată că el a condus naționala cu convingerea că erau necesare schimbări majore și în alcătuirea lotului, nu doar de strategie.

Iordănescu a indicat de la prima acțiune că și el are de gând să procedeze asemănător, din moment ce a venit deja cu trei fotbaliști noi față de lista foarte lungă pe care o crease Rădoi. 

Supărat după eșecul cu Grecia, Edi a anunțat că e hotărât să meargă și mai departe cu reforma, ca să nu mai apeleze la unii jucători „care vin la lot doar ca să mai bifeze selecții în echipa națională!”.

19 meciuria avut Rădoi pe banca naționalei și pentru acestea a avut nevoie de 55 de jucători. Iordănescu a adus trei fotbaliști noi, dintre care doar Bordeianu mai bifase două selecții, ambele în mandatul lui Contra

+30 FOTO

VIDEO Dezbaterea Zilei, 30 martie » Putem spera la rezultate mai bune cu această echipă națională?

Citește și alte știri despre echipa națională:

Ion Crăciunescu, enervat de Edward Iordănescu: „Îmi vine să sparg televizorul de oftică”

Bogdan Stelea îi ia apărarea lui Iordănescu, după debutul la națională: „Astfel de lucruri i-au dat peste cap planurile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  31 Martie 2022, 10:50
Postat de dtdr pe 31 Martie 2022, 10:22

Nu stiu ce antrenor ar fi bun la nationala si cred ca nici voi gazetarii nu stiti, dar cum apare unul sunteti calare pe el. Omul nici n-are timp sa sufle. Pe unde a antrenat a facut treaba. Nu-i la " nivelul antrenorului " Becali ca sa le stie pe toate. Cu jucatorii pe care-i are rezultatele nu pot fi altfel. Sunt 2-3 care se implica total, iar restul se plimba pe teren. Aici trebuie sa lucrati voi, apoi la antrenori !

Cel mai bun antrenor ar fi cineva pe termen lung. Toți sunt capabili, a arătat-o și Radoi, eu am încredere și în Edi. Dar nu poți face treaba schimbând la 2 ani selecționerul.

maxp
maxp  •  31 Martie 2022, 10:47
Postat de Maryo Popescu pe 31 Martie 2022, 09:44

Fără supărare, dar Contra a fost și este m ai bun. A avut ghinionul sa se lupte cu echipe m ai puternice. Și îți trebuie antrenor cu personalitate la națională. În care , jucătorii sa asculte de antrenor.

Cu Contra nu jucau nimic. Ok, echipe mai puternice, Danemarca, Suedia,Spania...dar nici cu Kazahstan n-au jucat mai bine. Cu Radoi totuși jocul a arătat mai bine, am început sa batem echipele mai slab cotate, ceea ce ne chinuiam înainte, pierdeam o groaza de puncte. S-a încurcat și Radoi în Armenia și cu Islanda, dar a câștigat mult mai multe meciuri. Plus ca inclusiv contra Germaniei, s-a făcut fata, spre deosebire de acel 0-5 în Spania sau meciurile cu Suedia...

adytza74
adytza74  •  31 Martie 2022, 10:34

Nimic. De selecții se pot urmări cei care JOACA și ar fi soluții nu doar după nume. Aici intervine selecționerul care face tactica jocurilor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează