FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Naționala României, amical de gală cu selecționata Angliei » Când se joacă partida care ar fi trebuit să se dispute anul trecut

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 15:17 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 15:23

Naționala României va disputa două meciuri amicale la începutul lunii iunie: cu Georgia, pe teren propriu, pe 2 iunie, și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.

În 2020, România ar fi trebuit să joace un amical cu naționala Angliei, dar partida a fost anulată de Federația Engleză de Fotbal din cauza pandemiei de coronavirus, după ce UEFA a amânat EURO 2020 cu un an. Meciul cu selecționata pregătită de Gareth Southgate ar fi trebuit să se dispute pe 7 iunie, pe stadionul „Villa Park” din Birmingham.

EURO 2000, ultima întâlnire cu Anglia

Ultima întâlnire dintre România și Anglia a avut loc în urmă cu 21 de ani, la EURO 2000, în faza grupelor. „Tricolorii” s-au impus cu 3-2 și au obținut calificarea în sferturi, fiind ultima dată când selecționata României a trecut de grupe la un turneu final. De atunci, naționala a mai participat la două Campionate Europene: EURO 2008 și EURO 2016.

Pe lângă amicalul cu Anglia, România va mai disputa un meci de verificare în fața Georgiei, acasă, pe 2 iunie. În urmă cu 5 ani, „tricolorii” au câștigat un amical în fața naționalei Georgiei, cu 5-1, înainte de EURO 2016.

FRF a anunțat că stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri și orele de start vor fi stabilite și comunicate ulterior.

VIDEO. Jocurile de culise de la națională au fost demascate! Daniel Pancu: „Cei de la Steaua aveau alt tratament! E cel mai mare regret”

Citește și alte știri despre națională:

Fostul portar cu peste 300 de meciuri în Divizia A îl critică pe Tătărușanu: „Și-a ales prost momentul!”

Alexandru Mitriță, cu gândul la echipa națională: „Orice jucător își dorește asta” + ce mesaj a avut internaționalul român pentru suporterii Craiovei

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
3980873398594792
Liviu Popovici  •  03 Februarie 2021, 16:14

Banuiesc ca amicalul de lux e ala cu Georgia! Astept ziua cand ne vom bucura ca jucam cu Gibraltar, atunci vom fi ajuns la "fundul" gropii si de acolo nu mai avem unde sa coboram.

elgabri
elgabri  •  03 Februarie 2021, 15:23

Pe mine Nationala chiar nu ma mai intereseaza cat timp e condusa de ul fara carte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează