FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Locomotivă în 2016, căruță în 2021 » Cum și-a schimbat Burleanu discursul față de ce spunea în urmă cu 5 ani

Răzvan Burleanu vede naționala victorioasă doar în pozele cu Generația de Aur / foto: Raed Krishan
Răzvan Burleanu vede naționala victorioasă doar în pozele cu Generația de Aur / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 02 septembrie 2021 07:27 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 09:59

Răzvan Burleanu, președintele FRF, se lăuda în urmă cu 5 ani că naționala tractează fotbalul românesc și promitea calificări la CM 2018, Euro 2020 și CM 2022. Acum, în pragul ratării celui de-al treilea turneu final, dă vina pe cluburi. 

Reprezentativa României nu mai este ce a fost nici măcar în primii ani din mandatul lui Răzvan Burleanu. În 2016, după calificarea "tricolorilor" la Euro din Franța, președintele FRF se lăuda că naționala este locomotiva fotbalului românesc. 

"Fără dubiu, naționala este locomotiva fotbalului! Asta e realitatea. Din punctul meu de vedere, așa vor și continua lucrurile în următorii cinci ani. De aici, practic, și obiectivul nostru de a ne califica la următoarele trei turnee finale, CM 2018, Euro 2020 și CM 2022. 

Fiindcă atât timp cât în ultimii 15 ani prima reprezentativă s-a calificat la un singur turneu final, da, nu mai puteai să ai naționala care să-ți tracteze fotbalul, dar azi doar națională are această capacitate. Și toată strategia noastră merge în direcția asta", declara Burleanu într-un interviu pentru Libertatea.

Situația fotbalului intern era și atunci ca și cea actuală. Echipele de club ieșiseră prematur din cupele europene. FCSB, ASA Târgu Mureș, FC Botoșani și Astra au fost eliminate înainte de faza grupelor.

„Oglinda cluburilor”

După 5 ani, timp în care reprezentativa României a ratat lamentabil calificările la CM 2018 și la EURO 2020, iar șansele pentru Mondialul 2022 s-au diminuat și ele dramatic după rușinea din Armenia (2-3), Burleanu și-a schimbat radical discursul. De unde naționala era locomotiva, acum a ajuns de căruță, însă în opinia șefului FRF vinovați sunt alții: 

"Performanţa naţionalei este oglinda performanţei cluburilor". "Dacă echipele de club nu vor reuşi să facă faţă în Europa, atunci vom avea mari dificultăţi în ceea ce îi priveşte pe jucătorii proveniţi din campionatul intern. 

De aceea ne interesează foarte mult ca pe viitor să nu mai fim puşi în această situaţie, mă refer la faptul că avem o singură echipă participantă în cupele europene", a declarat președintele FRF, înaintea plecării în Islanda. 

Fostul mare portar Helmut Duckadam l-a contrazis pe șeful de la Casa Fotbalului: "Nu neapărat naționala este oglinda echipelor de club românești, pentru că avem mulți jucători care evoluează în străinătate"

15 stranierise află în lotul de 25 de jucători convocat de Rădoi pentru "tripla" cu Islanda - Liechtenstein - Macedonia de Nord

13 stranieriși 10 jucători din campionatul intern au alcătuit lotul pentru Euro 2016

Întâlnirea cu Islanda va fi una foarte importantă, aş putea spune chiar decisivă pentru această campanie de calificare -  Răzvan Burleanu, președinte FRF

VIDEO Imagini de la antrenamentul „tricolorilor” în Islanda

Citește și alte știri despre naționala României: 

Ruleta de pe benzi » Continuă Rădoi improvizațiile? Cine ar putea fi surpriza în Islanda

Islanda - România. Întâlnim cea mai slabă echipă a nordicilor din ultimul deceniu! Cauzele prăbușirii

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
126274606358117
Tony Bryder  •  02 Septembrie 2021, 15:09

Daca tot vorbim de cluburi care din ele à fost un punct de reper pentru nationala ??? Steaua Unde à ajuns Steaua de rās Cine conduce steaua Becali cel credincios si mafiotii sant credinciosi extraordinar si voi oile va supuneti Aspectul asta face parte din principalele cauze negative al fotbalui Romanesc

dubluv
dubluv  •  02 Septembrie 2021, 10:10

adevarul adevarat este ca nu avem jucatori, nu avem antrenori, nu avem patroni de cluburi, nu avem presa sportiva. Avem doar arbitri (de top). Cine sunt atacati continuu pe siteul GSP? Arbitrii, da...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează