FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0

Ne-a zis pas la două penalty-uri! Chipciu a fost împins și lovit în careu, Grigore a fost scos de tot din joc

Foto: Alex Nicodim (Astana)
Foto: Alex Nicodim (Astana)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 00:00

"Tricolorii" au solicitat lovitură de pedeasă, la atacurile lui Ahmetov la Grigore şi la Chipciu, confirmate şi de Ion Crăciunescu, dar arbitrul Manuel de Sousa n-a dat nimic.

Românii au acuzat şi în timpul jocului, dar mai ales după partida de la Astana, jocul dur al adversarilor. Multe dintre intervenţiile acestora au fost cu mult peste limita regulamentului, fără a fi însă sancţionate nici sportiv, nici disciplinar de arbitrul meciului, portughezul Manuel de Sousa.

Vezi și: EXCLUSIV / GALERIE FOTO Rușii au "ascuns" reluările, dar GSP.ro a făcut rost de imagini! Ce s-a întâmplat, de fapt, în prelungirile primei reprize

Grigore, scos din joc

În minutul 10, după o centrare în careul gazdelor, Dragoş Grigore şi Ahmetov au sărit la cap. Niciunul nu a atins balonul, însă kazahul l-a lovit cu cotul în figură pe căpitanul "tricolorilor", în careu, sub ochii arbitrului, care nu a dat nimic.

"A fost fault clar, grosolan. Trebuia să se dea penalty şi cartonaş roşu pentru jucătorul din Kazahstan", a venit verdicul lui Ion Crăciunescu. Ulterior, din cauza loviturii încasate de la Ahmetov, Grigore n-a mai putut să joace, el fiind înlocuit cu Moţi, în minutul 25.

Chipciu împins şi lovit în careu

În prelungirile primei reprize, Alex Chipciu a avut o oportunitate de a scăpa singur cu portarul. A fost însă atacat de acelaşi Ahmetov, care l-a împins şi l-a şi lovit peste piciorul drept, practic o piedică.

Jucătorul român a solicitat penalty, însă nici de această dată Manuel de Sousa nu a luat nicio măsură. Crăciunescu crede că "este evident că la această fază ar fi trebuit să se acorde penalty".

Spre finalul jocului, Bogdan Stancu a avut un duel cu Malâi, în urma căruia a căzut, în mijlocul suprafeţei de pedeapsă. "Cei doi s-au ţinut reciproc, nu se putea da nimic la acea fază", a opinat acelaşi Ion Crăciunescu.

"Arbitrul ăsta portughez e un măscărici! E cel pe care Deaconu tocmai l-a validat de curând, fiindu-i observator la un meci de Liga Campionilor. Aşa face Deaconu şi în campionatul intern. Uite că Dumnezeu ne-a dat înapoi cu aceeaşi măsură!"
Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

"Arbitrul, practic din primul minut, a arătat că nu dă nimic, că nu vede nimic, că le dă posibilitatea kazahilor să intre cum vor, ba cu talpa, ba cu cotul. Din primele minute îți dădeai seama ca nu ai nicio şansă la duelurile unu la unu. Prima repriza nu a fost rea. Am încercat, am avut cateva ocazii. Repriza secunda a fost slabă, dominata de ei, chiar dacă nu au avut deloc ocazii"
Basarab Panduru, fost internaţional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
brandremist
brandremist  •  12 Octombrie 2016, 19:16
Postat de tihi pe 12 Octombrie 2016, 11:36

Provocarea voita al unui penalti este un gest tipic romanesc...nu poti observa asa ceva la jucatori de inalta clasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hai să nu exagerăm! Messi a avut și el o tentativă de "agățare, în careu, în meciul Argentina - Chile ( a și primit un galben pt simulare), Neymar era un maestru în a se arunca peste adversar în încercarea de a scoate măcar o lovitură liberă(deși tot acel teatru din "tinerețe" pare să se întoarcă acum împotriva lui), Rivaldo a mimat că a primit o minge în față în acel meci dintre Brazilia și Turcia, Cristiano Ronaldo a primit și el un cartonaș galben pentru simulare în careu la un meci cu Barcelona etc. Nu a inventat Chipciu simulările. Sunt fotbaliști cu adevărat duri și nemiloși în afară care-i fac pe ai noștri să pară niște îngerași.

tihi
tihi  •  12 Octombrie 2016, 11:36

Provocarea voita al unui penalti este un gest tipic romanesc...nu poti observa asa ceva la jucatori de inalta clasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tihi
tihi  •  12 Octombrie 2016, 11:34

Arbitraj si teren tipic romanesc!!!Joc slab facut de nationala,condusi de un selectioner depasit de situatie!Calificarea s-a dus pe apa Dambovietei!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează