FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dică explică decizia de a-l chema pe Sali la națională: „Am zis că e un jucător de mare valoare” + „Nu aș vrea să intru în polemică cu Hagi”

Enes Sali, la debutulpentru echipa națională. 
Foto: Raed Krishan (GSP)
Enes Sali, la debutulpentru echipa națională. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 20:47 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 21:39

Fostul secund al lui Mirel Rădoi la echipa națională a României, Nicolae Dică (43 de ani), a explicat convocarea lui Enes Sali la prima reprezentativă, decizie contestată astăzi de Gheorghe Hagi, managerul Farului, care a spus că tânărul fotbalist nu ar fi trebuit chemat la naționala mare, din cauza faptului că nu era titular incontestabil la echipa de club. 

Fostul antrenor de la FCSB și CS Mioveni a spus că Enes Sali a fost convocat la echipa de seniori datorită faptului că, în opinia staff-ului naționalei, era un fotbalist de valoare. Dică nu a ascuns însă faptul că Enes Sali a fost chemat la prima reprezentativă și pentru ca țara noastră să nu-l piardă, acesta putând fi convocat și de naționalele Turciei sau Canadei.  

Enes Sali a bifat o singură selecție în tricoul naționalei. Fotbalistul Farului Constanța a intrat pe finalul partidei câștigate de România în deplasarea de la Vaduz, cu Liechtenstein, scor 2-0, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, din 2022. 

Pentru ca un jucător să poată „trece” de la o echipă națională la alta, acesta trebuie să bifeze mai multe criterii. GSP a scris în anul 2021 despre cazul lui Munir, fotbalist care a ales să reprezinte Marocul, după ce jucase și pentru naționala spaniolă. 

Premieră în istoria lui Dinamo » Ce se va întâmpla la barajul cu FC Argeș
Dinamo
Premieră în istoria lui Dinamo » Ce se va întâmpla la barajul cu FC Argeș

Nicolae Dică explică convocarea lui Enes Sali la echipa națională a României: „Am zis că e un jucător de mare valoare”

„Ok, poate ne-am grăbit să îl luăm pe Enes Sali la națională, dar am zis că e un jucător de mare valoare. Acum nu mai depinde de noi că jucătorul nu se mai înţelegea nimeni cu el. 

Nu aş vrea să intru într-o polemică cu Hagi acum. A fost o decizie de-a noastră. E un jucător tânăr şi, ca să nu-l piardă echipa națională, am procedat așa”, a declarat Nicolae Dică, conform Orange Sport. 

Gheorghe Hagi: „S-a greșit când Enes Sali a fost chemat la națională”

Într-o intervenție avută marți seară la emisiunea „Digi Sport Special”, Gheorghe Hagi a criticat felul în care Mirel Rădoi și staff-ul lui de la națională au gestionat cazul „Enes Sali”. 

„Din punctul meu de vedere, s-a greșit cu el. Nu era titular la Farul, nu a apucat să se impună ca titular, dar a fost luat la naționala mare. Nu se face așa ceva, managerial nu se face lucrul ăsta! A fost o problemă mare după ce a revenit la mine, el a ajuns brusc de la zero la infinit. Și pentru ce? 

El trebuia să se impună la noi. Nu se poate să nu fi titular la Farul și să ajungi la echipa națională a României, există presiune. De-asta a lipsit 2-3 luni, nu mă înțelegeam cu el, nu mai avea echilibru, lucram să-i scot presiunea din cap. Un copil nu poate avea presiunea că intră în teren și trebuie să facă diferența. Eu pun presiune pe cei cu experiență. Sali a sărit prea repede”, a declarat Hagi. 

Citește și: 

AEK Atena - PAOK Salonic, finala Cupei Greciei » Răzvan Lucescu vrea un nou trofeu!

Două nume mari ale fotbalului, date afară de la echipele lor în aceeași zi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
Nini
Nini  •  25 Mai 2023, 08:59

Cine se aseamănă se adună. Nu-i așa domnilor ziariști? Expertul Dică nu e doar un antrenor slab dar a și fugit ca un laș de la echipă

alenb
alenb  •  24 Mai 2023, 22:35

Conditia asta cu titular la echipa de club nu i se aplica si fiului sau, ianis?

adrian.7
adrian.7  •  24 Mai 2023, 22:09

Hagi avea serial comic la posturile de radio cândva. Acum, campion al unei ligi șchioape a prins aripi și metamortozat de titlu împarte jucătorii de la națională în buni și răi, chiar dacă sunt de la propria echipă. Rămâne epocală reacția avută când nu a fost convocat Ianis dar a fost chemat la natională Pitu și când a atacat faptul că jucătorul de la Bordeaux era mai nepregătit ca fiul de la Rangers

Vezi toate comentariile (4)
Comentează