FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Nicolae Dică a explicat de ce a fost convocat Ovidiu Popescu la echipa națională

Ovidiu Popescu (27 de ani) FOTO FRF
Ovidiu Popescu (27 de ani) FOTO FRF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 14:33 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 16:12

Nicolae Dică (40 de ani), antrenorul secund al României, a susținut astăzi conferința de presă înainte de primul meci din preliminariile CM 2022, contra Macedoniei de Nord, iar acesta a vorbit și despre postul pentru care a fost chemat Ovidiu Popescu (27 de ani) la echipa națională.

  • Partida România - Macedonia de Nord, debutul în preliminariile Campionatului Mondial 2022, se joacă joi, 25 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
  • România face parte din Grupa J în preliminariile CM, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. La turneul final din Qatar se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Ovidiu Popescu se află la cel mai bun sezon din cariera sa la FCSB și a fost convocat în premieră la echipa națională a României pentru primele partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia. Nicolae Dică a explicat la conferința de presă că Popescu a fost chemat la lot pentru a juca pe postul de fundaș dreapta, dar a zis că ar putea fi folosit și pe alte poziții.

Nicolae Dică: „Pe Ovidiu Popescu l-am chemat pentru postul de fundaș dreapta”

Pe Ovidiu Popescu l-am chemat pentru postul de fundaș dreapta, dar e posibil ca oricând să-l folosim și pe alte poziții. De aceea îl folosesc și cei de acolo (n.r. FCSB) pe mai multe poziții”, a declarat Nicolae Dică la conferința de presă.

9 partidea evoluat Ovidiu Popescu în acest sezon la FCSB pe postul de fundaș dreapta

Este o onoare să fiu convocat la echipa națională. Este o mândrie pentru mine să îmbrac tricoul României. De asemenea, este o distanță destul de mare de la ultima convocare pe care am avut-o la tineret. Sper să fiu sănătos, să ne antrenăm bine și să dau tot ce am mai bun pentru țară.

Ovidiu Popescu

Pe ce posturi a jucat Ovidiu Popescu la FCSB:

Nicolae Dică a explicat de ce a fost convocat Ovidiu Popescu la echipa națională

Practic, singurele posturi pe care Ovidiu Popescu n-a fost folosit sunt cele de portar și atacant central. Atunci când a fost trimis în ofensivă, în 2019-2020, a făcut-o din postura de extremă, în sistemul 4-3-3. În plus, e fotbalistul care pare să fie indispensabil celor de la FCSB. A bifat cele mai multe prezențe în acest sezon (28).

VIDEO. Preliminarii CM 2022 / MATCH PREVIEW » România - Macedonia de Nord

Citește și alte știri despre echipa națională:

Rădoi are un favorit pentru postul de portar! Selecționerul e sfătuit să își schimbe decizia

Presa din Spania nu crede în naționala României: „Cea mai bună generație are o problemă uriașă” + Cine este considerat cel mai bun jucător

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  24 Martie 2021, 19:14
Postat de fairplayromania pe 24 Martie 2021, 16:56

Simplu, aşa a avut ordin. Dar nu credeţi că ei fac ce vor la Natională? De asta au şi fost puşi la Natională. Un antrenor adevărat ar avea personalitate. Poate sa spună cineva care sunt clauzele din contrac? La Daum stiam totul.

Normal ca asa a avut ordin. Observi insa ce bine le da pentru presa? Se vede experienta de la FCSB...

fairplayromania
fairplayromania  •  24 Martie 2021, 16:56

Simplu, aşa a avut ordin. Dar nu credeţi că ei fac ce vor la Natională? De asta au şi fost puşi la Natională. Un antrenor adevărat ar avea personalitate. Poate sa spună cineva care sunt clauzele din contrac? La Daum stiam totul.

cornelconasu
cornelconasu  •  24 Martie 2021, 16:43

Bine Dică.....acum spune-ne și ce cauți tu la echipa națională ??! Tu și Rădoi sunteți cei mai slabi antrenori , cu cele mai slabe rezultate la nivel de club din istoria naționalei !!! Iar Rădoi să nu pună în față chestia cu Europeanul U21 că acolo el abia învățase jucătorii pe nume !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează