FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Presa din Spania nu crede în naționala României: „Cea mai bună generație are o problemă uriașă” + Cine este considerat cel mai bun jucător

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2021 12:37 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 13:47

Echipa națională de tineret debutează împotriva reprezentativei similare a Olandei la Campionatul European U21, astăzi, de la ora 22:00, iar presa din Spania a analizat lotul convocat de Adrian Mutu pentru turneul final.

  • România U21 debutează azi la Campionatul European de tineret. „Tricolorii mici” întâlnesc în prima etapă a grupelor, de la ora 22:00, reprezentativa Țărilor de Jos (Olanda). Confruntarea poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1. 
  • România U21 a fost repartizată în Grupa A la Euro, alături de Ungaria, Germania și Olanda. 
  • Programul integral de la Campionatul European de tineret
  • Jurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021

„Tricolorii” mici se pregătesc pentru al doilea Campionat European de tineret consecutiv, după cel din 2019, iar selecționata pregătită de Adrian Mutu se va duela cu Olanda, Ungaria și Germania pentru a se califica din nou în semifinalele turneului. Însă, jurnaliștii de la cotidianul AS nu cred că echipa națională de tineret mai poate repeta performanța de la Europeanul din Italia și San Marino.

AS: „Cea mai bună generație a românilor din ultimul deceniu are o problemă uriașă”

Cea mai bună generație a românilor din ultimul deceniu are o problemă uriașă: cei mai buni jucători au făcut deja saltul spre naționala mare. Cu toate acestea, românilor le rămân jucători cu potențial. Unul dintre ei este Alexandru Pașcanu, fundaș care evoluează cu succes la Ponferradina. Germania și Olanda par însă favoritele grupei și nu ar trebui să aibă emoții la calificare”, scrie în publicația AS.

7 jucătoricare au evoluat pentru echipa națională de tineret la EURO 2019 U21 se află în lotul lui Mirel Rădoi pentru primele partide din preliminariile CM 2022: Alexandru Cicâldău, Florinel Coman, Ianis Hagi, Dennis Man, Ionuț Nedelcearu, George Pușcaș și Andrei Radu.

Marius Marin, lăudat de presa iberică

Jurnaliștii de la AS au făcut un top al jucătorilor care ar trebui urmăriți cu atenție la Campionatul European de tineret, iar Marius Marin este singurul fotbalist din lotul lui Adrian Mutu care se află în acest clasament.

„Mijlocașul de la Pisa a plecat din țara sa la vârsta de 18 ani la formația Primavera de la Sassuolo, unde a jucat în 30 de partide, dar nu a reușit să își câștige locul la echipa mare. A plecat împrumut la Catanzaro și Pisa, iar la ultima și-a găsit locul și a fost transferat definitiv după ce clubul a promovat în Serie B. Marin, născut în 1998, e un mijlocaș muncitor și conduce balonul excelent. Angajamentul său față de compartimentul defensiv și capacitatea sa de a ajunge în toate zonele de pe teren ar trebui să fie esențiale pentru echipa României antrenată de Adrian Mutu”, scrie în sursa citată.

1 milion de €este cota de piață a lui Marius Marin, conform transfermarkt

6 selecțiia strâns jucătorul lui Pisa pentru echipa națională de tineret

VIDEO. Totul despre România U21 - Olanda U21

Citește și alte știri despre echipa națională:

Atenție, Adrian Mutu! El este cel mai periculos jucător al Olandei U21 » A revenit după o accidentare înfiorătoare

Am mers să vedem cum arată „bijuteria” de 40 de milioane de euro pe care o inaugurează „naționala” » Dotare curioasă: pasarelă de 20 de metri pentru oaspeți

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
mehighms
mehighms  •  25 Martie 2021, 04:17
Postat de ciollo pe 24 Martie 2021, 16:06

Ma bucur ca sunt aici foarte multi visatori care vad deja Ro21 in finala. Cu tot riscul sa/i supar, spun doar atat; facem cel mult un punct (daca avem noroc) in meciul cu Ungaria. In rest, zero pe linie si cele mai slabe cifre Instat ptr. majoritatea jucatorilor.

nu joaca ***... dar tu frustrat la maxim

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  24 Martie 2021, 19:42
Postat de magic4ever pe 24 Martie 2021, 15:20

Cred ca tu nu ai auzit de Justin Kluivert si de Sven Botman cotati la 18 si 25 milioane EURO pe transfermarkt, nu de stapanul Becali care il evalueaza pe mediocrul de Morutan care valoreaza 1,3 mil euro pe transfermarkt la 10 -15 mil euro...

Am auzit de Justin Kluivert, un fel de Ianis Hagi al Olandei.

ciollo
ciollo  •  24 Martie 2021, 16:06

Ma bucur ca sunt aici foarte multi visatori care vad deja Ro21 in finala. Cu tot riscul sa/i supar, spun doar atat; facem cel mult un punct (daca avem noroc) in meciul cu Ungaria. In rest, zero pe linie si cele mai slabe cifre Instat ptr. majoritatea jucatorilor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close