FOTBAL  »  NATIONALA  »  REPORTAJ GSP

VIDEO+FOTO Am mers să vedem cum arată „bijuteria” de 40 de milioane de euro pe care o inaugurează „naționala” » Dotare curioasă: pasarelă de 20 de metri pentru oaspeți

România U21- Olanda U21 va fi meciul de inaugurare pentru „Bozsik Arena” +15   FOTO
România U21- Olanda U21 va fi meciul de inaugurare pentru „Bozsik Arena”

Articol de , - Publicat marti, 23 martie 2021 20:41 / Actualizat marti, 23 martie 2021 20:58

România U21- Olanda U21 va fi meciul de inaugurare pentru „Bozsik Arena”, noul stadion al celor de la Honved, care a costat 40 de milioane de euro.

  • Jurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021.
  • Programul complet al Campionatului European U21 - AICI!
  • România debutează miercuri, de la ora 22:00, împotriva reprezentativei Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Strada Ferenc Puskás numărul 1-3, doi pași de casa în care a crescut și a trăit fostul mare jucător al lui Honved Budapesta și Real Madrid. Omul cu meciuri atât în naționala Ungariei, cât și în cea a Spaniei, cu peste 700 de goluri la echipele de club și națională. Emblema fotbalului maghiar. Aici își începe drumul naționala U21 la al doilea turneu final consecutiv. E locul unde se vor disputa toate cele 3 meciuri ale noastre, cu Olanda, Ungaria și Germania.

VIDEO. „Bozsik Arena”, casa meciului România U21 - Olanda U21: stadion colorat, micuț și elegant

Bozsik Arena e un stadion nou, care va fi inaugurat chiar la meciul României cu Olanda. O arenă de 8.200 de locuri, toate acoperite și fără pistă, ce-a fost pusă la punct în mai puțin de un an și jumătate. Pe interior, o idee din ceea ce este la Arcul de Triumf sau la noul stadion de la Sfântu Gheorghe. 

Pe exterior, pestriț, metalic, în culorile alb, roșu și negru, definitorii pentru Honved. Fără să fie mare, ci mai degrabă cochet, tipic pentru un club din a 3-a ligă engleză, Bozsik dă un aer modern locului, elegant, cu bun-gust. Fațada de exterior e cea care-l transformă într-o „capodoperă", cum îi spun maghiarii. E, probabil, și piesa de rezinstență a micuței arene.

FOTO. „Bozsik Arena” » Imagini spectaculoase cu stadionul

foto: Raed Krishan (fotoreporter GSP)
foto: Raed Krishan (fotoreporter GSP)
foto: Raed Krishan (fotoreporter GSP)
foto: Raed Krishan (fotoreporter GSP)
foto: Raed Krishan (fotoreporter GSP)
+11 FOTO

N-ar fi fost o idee potrivită ca și acest stadion să poarte numele lui Ferenc Puskas. E unul deja în oraș, de 7 ori mai spațios. Așa că maghiarii au decis să preia numele lui Jozsef Bozsik, fost mare mijlocaș la Honved, finalist de Mondiale cu Ungaria în 1954, cu aproape 500 de meciuri la fosta adversară a Stelei din Cupa Campionilor Europeni. 

Până nu demult deținea recordul de selecții în națională, 101, depășit de curând de Gabor Kiraly și Balázs Dzsudzsák. Totuși, în exteriorul arenei, unde se află un parc de peste 10.000 de metri pătrați, cele două nume, Ferenc Puskas și Jozsef Bozsik, stau față în față, gravate în piatră. Apar însă în multe locuri și numele altor mari jucători pe care Honved i-a dat fotbalului maghiar de-a lungul timpului.

Marcat de artistul Gábor Szőke

Unul dintre cei mai importanți artiști maghiari, Gabor Szőke, și-a pus amprenta și la noul „Bozsik". Renumitul sculptor, ale cărui creații fac înconjurul lumii, a realizat statuia unui leu, încă nedezvelită, cei de la Honved fiind porecliți „Leii", chiar în fața intrării principale în arenă. Szőke e cel care a creat și vulturul metalic de la „Groupama Arena", stadionul lui Ferencvaros, dar și șoimul de la „Mercedes Benz Arena", arena celor de la Atlanta Falcons.

40 de milioane de euroe costul aproximativ al noului stadion al lui Honved

Caracteristici „Bozsik Arena”:

  • 8.200 de locuri
  • 408 locuri la VIP
  • 140 de locuri în 14 Sky-box-uri
  • 96 de locuri pentru persoane cu dizabilități
  • 114 locuri la masa presei 
  • 438 de locuri de parcare
  • restaurant
  • toate locurile sunt acoperite
  • stadionul este de nivel UEFA Elite Categoria 4
  • tribuna oficială are 3 etaje

Pasarelă pentru oaspeți

Una dintre curiozitățile acestui stadion este legată de o idee gândită pentru fanii oaspeților. Aceștia pot ajunge în sectorul destinat lor printr-o pasarelă de 20 de metri, peste șinele de cale ferată, evitând astfel contactul cu fanii gazdelor. Plus că n-ar mai fi obligați să facă un ocol de circa 10 minute.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de România U21 - Olanda U21

Citește mai multe știri despre naționala U21:

România U21 se pregătește la baza unei foste adversare a celor de la FCSB » Imagini de la antrenamentele lui Mutu

Adrian Mutu, euforic înainte de EURO U21: „Avem genii în echipă!” » Selecționerul face declarații tari

FCSB, peste Barcelona și Liverpool! Topul în care liderul din Liga 1 strălucește

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  24 Martie 2021, 11:14

M-ati omorat cu 'bijuteriile' voastre, cum prezentati un nou stadion, il descrieti drept bijuterie. Dupa care tot voi scrieti e cam ca toate stadioanele englezesti de liga a 3a.

catalynn
catalynn  •  23 Martie 2021, 23:50
Postat de radoo93 pe 23 Martie 2021, 23:46

La ei e teapa. Cat ai vrea sa coste 1 km de autostrada prin munte? 3 eugenii?

Yep, mai ales ca practic traversează Himalaya! :-))))

radoo93
radoo93  •  23 Martie 2021, 23:48
Postat de dobrescum204 pe 23 Martie 2021, 21:27

nedelea, prostu' copiilor ! Hotărăşte-te, Olanda sau Ţările de Jos, că ne-ai ameţit cu "telectu" tău, agramatule !

Portocala mecanica :))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează