FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ANALIZĂ FCSB, peste Barcelona și Liverpool! Topul în care liderul din Liga 1 strălucește

FCSB trimite 6 jucători la Euro U21, la egalitate cu Dinamo Moscova, dar peste cluburi mari precum Barcelona, Milan, Liverpool sau United.
FCSB trimite 6 jucători la Euro U21, la egalitate cu Dinamo Moscova, dar peste cluburi mari precum Barcelona, Milan, Liverpool sau United.

Articol de - Publicat marti, 23 martie 2021 17:08 / Actualizat marti, 23 martie 2021 18:00

FCSB trimite 6 jucători la Euro U21, la egalitate cu Dinamo Moscova, dar peste cluburi mari precum Barcelona, Milan, Liverpool sau United.

  • Jurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021.
  • Programul complet al Campionatului European U21 - AICI!
  • România debutează miercuri, de la ora 22:00, împotriva reprezentativei Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Lider în Liga 1, FCSB traversează un moment excelent. Echipa a defilat în derby-ul cu CFR, iar Adrian Mutu și Mirel Rădoi, cei doi selecționeri, n-au trecut cu vederea evoluțiile entuziasmante ale roș-albaștrilor. Astfel, 10 jucători ai lui Toni Petrea nu vor avea prea mult timp de odihnă în această pauză, 6 au venit la U21, la Euro, 3 sunt convocați de Rădoi la seniori, iar Radunovic merge și el la naționala Muntenegrului.

FCSB, prima în top și la Euro U21

Cu 6 jucători la Europeanul de tineret, FCSB este clubul care dă cei mai mulți fotbaliști la acest turneu final: Vlad, Olaru, Oaidă, Moruțan, Popescu și Haruț. Echipa lui Gigi Becali este egalată de Dinamo Moscova, și ea tot cu 6. Diferența dintre cele două e că FCSB dă toți jucătorii pentru o singură națională, desigur România, în timp ce Dinamo trimite 5 în naționala Rusiei și pe Moro, cel mai valoros dintre ei, la croați. 

Liderul din Liga 1 devansează astfel cluburi ca AC Milan sau Lille, ambele cu 5 reprezentanți, Porto și Ajax cu câte 4 sau Barcelona cu 3. Peste ultimele două și la egalitate cu catalanii se situează Viitorul, și ea cu 3 reprezentanți.

FCSB subordonează toată România! Record FANTASTIC reușit de echipa lui Gigi Becali
FCSB
FCSB subordonează toată România! Record FANTASTIC reușit de echipa lui Gigi Becali

Chindia, peste Liverpool sau United

Partea amuzantă este dată de situația Chindiei, echipă cu doi reprezentanți în lotul lui Mutu, Dulca și Aioani. Astfel, echipa lui Emil Săndoi este peste formații precum Manchester United, Liverpool, Dortmund sau AS Roma, egala lui Juventus, PSG sau Arsenal. Tot câte doi jucători au la Euro CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Depășim doar 3 naționale la nivelul cotei de piață

Totuși, când vine vorba despre valoarea lotului, România se află spre subsolul clasamentului, pe locul 13, cu 17,15 milioane de euro. Astfel, „tricolorii" depășesc doar 3 naționale, Islanda, plus cele două gazde Slovenia și Ungaria. Maghiarii stau cel mai prost din acest punct de vedere, fiind de 3 ori sub noi, cu doar 6 milioane de euro.

Suntem și printre „veterani"

Naționala lui Adi Mutu se află și în topul celor mai „experimentate", dacă putem spune așa, echipe de la acest European. Cu o medie de 21,9 ani, „tricolorii" sunt pe podium, egalați de Rusia și Germania, depășiți de Croația și Spania, ambele cu o medie de 22 de ani. La polul opus e chiar adversara din al doilea meci din grupa noastră, Ungaria, cea mai tânără echipă de la turneul final, cu o medie de vârstă de 20,8 ani.

Topul celor mai valoroase loturi de la Euro

  1. Franța - 457 milioane euro
  2. Anglia - 357 milioane euro
  3. Olanda - 194 milioane euro
  4. Spania - 171 milioane euro
  5. Portugalia - 156 milioane euro

Cele mai „ieftine" loturi de la Euro

  1. Ungaria - 6,28 milioane euro
  2. Islanda - 10,33 milioane euro
  3. Slovenia - 10,50 milioane euro
  4. România - 17,15 milioane euro
  5. Cehia - 19,40 milioane euro

Liga 1, la egalitate cu Premier League și Eredivisie

Sunt 19 jucători pe care campionatul României îi dă la Euro U21, toți în lotul lui Adrian Mutu. Din acest punct de vedere, Liga 1 e într-o companie selectă, cu primele ligi din Anglia și Olanda, la mică distanță de Bundesliga, cu 22 de reprezentanți. Interesant e că la acest turneu final 4 jucători vin din a doua ligă maghiară, toți în echipa adversarilor noștri, însă au reprezentant și Premier League U18, Primavera 1A și 2A, Regionalliga West - Germania și chiar a doua divizie islandeză.

285.000 de euroe cota, în medie, a unui jucător al Ungariei, cea mai tânără și ieftină formație de la euro

5,85 milioane de euroeste cota celor 6 jucători trimiși de FCSB la U21

1,85 miliarde euroe valoarea totală a jucătorilor prezenți la EURO U21

Contează pentru omogenitate că suntem 6 jucători de la FCSB. Moralul e sus după victoria cu CFR. Ne vom ajuta mult și cred că vom face o figură frumoasă
Darius Olaru, mijlocaș FCSB 

Atmosfera din Italia, de la Euro, nu o voi uita. A fost ceva extraordinar! Nu voi uita niciodată acele meciuri de acolo, sunt cele mai frumoase pe care le-am jucat. Dar și aici sunt foarte motivat. Vreau să ne calificăm în sferturi
Darius Olaru, mijlocaș FCSB

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de România U21 - Olanda U21

Citește mai multe știri despre naționala U21:

România U21 se pregătește la baza unei foste adversare a celor de la FCSB » Imagini de la antrenamentele lui Mutu

Adrian Mutu, euforic înainte de EURO U21: „Avem genii în echipă!” » Selecționerul face declarații tari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
ali.bec
ali.bec  •  23 Martie 2021, 22:26
Postat de piromanul pe 23 Martie 2021, 18:05

Eu nu pot sa cred ca gsp angajeaza indivizi ca nedelea, udrea, craitoiu, raureanu. Sunt sigur ca ziarul asta e la nivelul cel mai de jos din intreaga existenta.

Ce-i chiar așa de necrezut vecine? Uite cu ce se mândrește Ioanitoaia in autoprezentarea sa, ca “a crescut ziariști, cărora le-a atras atenția că primul pas este să nu pună virgulă între subiect și predicat.” Fantastic! Cât de mult i-a învățat și de cât de puțin era nevoie ca sa devină ziaristi!

abelind
abelind  •  23 Martie 2021, 20:40
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nedelea crede că premiul ăla e vulgar ... A fost la Spiru ...

abelind
abelind  •  23 Martie 2021, 20:38
Postat de blatistu49 pe 23 Martie 2021, 20:22

adevarat valoric FCSB u e peste BARCELONA si LIVERPOOL

Prostul Nedelea chiar crede asta .... Cine naiba i-o fi pus pixul în mână *** ? Sau cine l-a angajat ? *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează