FOTBAL  »  NATIONALA  »  FCSB

FCSB subordonează toată România! Record FANTASTIC reușit de echipa lui Gigi Becali

Fantastic record stabilit FCSB: are nu mai puțin de 18 jucători selecționați la echipele naționale, seniori, U21, U18 și U16
Fantastic record stabilit FCSB: are nu mai puțin de 18 jucători selecționați la echipele naționale, seniori, U21, U18 și U16

Articol de , , - Publicat joi, 18 martie 2021 08:00 / Actualizat joi, 18 martie 2021 09:34

Fantastic record stabilit FCSB: are nu mai puțin de 18 jucători selecționați la echipele naționale, seniori, U21, U18 și U16. Mai mult chiar și decât Viitorul și de două ori și jumătate peste Universitatea Craiova, un alt club care investește sume importante în Academie.

Visul lui Gigi Becali a devenit realitate! A făcut din clubul pe care îl patronează o afacere aproape sută la sută românească și, în plus, a reușit să devină cea mai importantă echipă din România în privința furnizării de fotbaliști pentru echipele noastre naționale. 

În momentul de față, FRF a avut, are sau urmează să aibă acțiuni cu 4 reprezentative, care practic acoperă întreaga plajă de vârstă: U16, U18, U21 și echipa de seniori. Primele două au partide amicale, tineretul merge la Campionatul European, faza grupelor, iar „tricolorii" mari dispută primele 3 meciuri din preliminariile CM din 2022, din Qatar! FCSB are cei mai mulți jucători chemați de cei 4 selecționeri. Nu mai puțin de 18!

FCSB subordonează toată România

Podiumul echipelor care trimit cei mai mulți jucători la naționalele României:

  1. FCSB 18
  2. Viitorul 15
  3. U Craiova 7

Clubul roș-albastru reușește performanța de a detrona Viitorul Constanța, cel care nu avea rival în anii precedenți, mai ales datorită prezenței masive pe care Academia lui Hagi o bifa la naționalele mici. Acum însă, FCSB a anulat monopolul Viitorului și domină gruparea de la Ovidiu și în ceea ce înseamnă număr de selecționabili la tineret, dar chiar și la U18, acolo unde clubul lui Becali trimite nu mai puțin de 7 nume!

În plus, FCSB mai stabilește un record! Are cel puțin un jucător convocat la fiecare dintre cele 4 echipe naționale. E singurul club din România aflat în această postură. Viitorul nu are pe nimeni între cei chemați de Mirel Rădoi, în vreme ce România U18 n-a selecționat nici un jucătior de la Universitatea Craiova.

De unde vin jucătorii din Liga 1 la echipa de seniori

CLUBNR. JUCĂTORI
FCSB3
CS U Craiova2
CFR 2
Astra1
  • Selecționer: Mirel Rădoi

De unde vin jucătorii din Liga 1 la România U21

CLUBNR. JUCĂTORI
FCSB6
Viitorul3
CFR3
CS U Craiova2
Chindia2
Dinamo1
FC Botoșani1
Hermannstadt1
  • Selecționer: Adrian Mutu

De unde vin jucătorii de la România U18

CLUBNR. JUCĂTORI
FCSB7
Viitorul5
Csikszereda1
Dinamo1
Pandurii1
Unirea Brașov1
Gloria Buzău1
Unirea Slobozia1
UTA1
Rapid1
Astra1
CSM Reșița1
  • Selecționer: Adrian Văsâi

De unde vin jucătorii de la România U16

CLUBNR. JUCĂTORI
Viitorul7
CS U Craiova3
FCSB2
U Cluj2
Csikszereda2
FC Argeș1
Luceafărul Oradea1
Rapid1
LPS Banatul1
Academica Clinceni1
SC Dinamo1

Situația actuală are o explicație în investițiile mari și foarte mari pe care Gigi Becali le-a făcut în ultimii 3-4 ani în propria Academie. Pe care a dezvoltat-o foarte mult, căreia i-a pus la dispoziție o bază de 5 stele, cea din Berceni, dar și pe care a alimentat-o cu jucători talentați, aduși în schimbul unor sume importante, în ciuda vârstei lor foarte mici și a faptului că nu însemnau nimic la acel moment în fotbal. Cel mai bun exemplu e Octavian Popescu, care nu bifase nicio selecție, la nicio națională, iar FCSB a achitat 200.000 de euro pentru a-l cumpăra de la Regal Sport București. Sumă pe care Craiova a plătit-o pentru a-l cumpăra pe Ofosu, de la Botoșani, iar campioana CFR a achitat aceeași sumă pentru Andrei Burcă

Cine sunt cei 18 „tricolori" de la FCSB

FCSB subordonează toată România! Record FANTASTIC reușit de echipa lui Gigi Becali

8,4 milioane de euroa fost suma pe care FCSB a achitat-o în schimbul celor 9 jucători pe care îi are acum la primele două reprezentative ale României, cel mai scump a fost Coman (3 milioane), iar cei mai ieftini au fost Ovidiu Popescu și Octavian Popescu (câte 200.000 de euro)

Al 19-lea e la naționala Muntenegrului

În afara celor 18 români convocați acum la cele 4 echipe naționale ale noastre, FCSB mai are un fotbalist chemat la o primă reprezentativă din Europa. Risto Radunovici a fost selecționat de antrenorul Muntenegrului, țară care va debuta și ea la final de martie în preliminariile CM. Muntenegru face parte dintr-o grupă foarte grea, alături de Olanda, Turcia, Norvegia, Letonia și Gibraltar. 

Radunovic, care luna viitoare va împlini 29 de ani, a jucat 9 meciuri în națioanal țării sale, în tricoul căreia a debutat în 2018. Are 12 prezențe și în naționala de tineret, meciuri bifate în perioada 2011-2014, când evolua la Buducnost Podgorica. El a ajuns în România în vara lui 2017, adus de Astra Giurgiu, iar FCSB l-a cumpărat în urmă cu 3 luni și a plătit pe el 400.000 de euro. 

Dinamo a ajuns chiar și sub SC Dinamo!

Dacă FCSB a progresat enorm la capitolul Academie și Centrul de copii și juniori, un mare club din România, care în anii trecuți avea prezențe constante la naționalele de juniori și care era recunoscut pentru capacitatea de a produce fotbaliști de mare valoare, a decăzut! 

E vorba despre Dinamo, care în momentul de față are un singur fotbalist chemat la primele 4 naționale: portarul Eșanu, convocat de Mutu pentru a fi al 3-lea goalkeeper în lotul „tricolorilor" mici la Euro. Prăbușirea lui Dinamo e atât de mare încât a ajuns în situația de a oferi reprezentativelor României mai puțini fotbaliști decât SC Dinamo 1948, clubul înființat de Nicolae Badea în 2005 și care are doi jucători la loturi acum: unul la U16 și celălalt la U18! 

10 exemple de jucători vânduți de FCSB pe sume mari și foarte mari, în ultimii 15 ani, cu contribuția directă și a echipei naționale

FCSB subordonează toată România! Record FANTASTIC reușit de echipa lui Gigi Becali

Gigi promitea FCSB doar cu români+Academie încă de acum 13 ani

În luna mai a anului 2008, Gazeta Sporturilor publica o promisiune pe care Gigi Becali o făcea la acel moment: „Visul meu e să am la Steaua o echipă formată numai din români!". Becali anunța atunci că va investi într-o Academie de top, motiv pentru care l-a trimis pe Valeriu Argăseală în Italia, la Milano, pentru a se informa despre modelul lui AC Milan

La scurt timp a intervenit criza financiară, care l-a afectat din plin pe patronul roș-albaștrilor, mai ales că unul dintre cele mai lovite domenii a fost cel al tranzacțiilor imobiliare, singurul de unde Becali producea banii. A renunțat atunci la acel proiect, după care, inspirat mai ales de ceea ce a văzut că a reușit Hagi cu Viitorul, a pus bazele actualei Academii în urmă cu 3-4 ani.

Clubul cu cei mai puțini străini în actualul sezon

Nu e întâmplător că FCSB dă cei mai mulți fotbaliști la loturile României. E clubul care pe parcursul acestui sezon a avut în lot cel mai mic număr de fotbaliști străini. Doar 5, însă doi dintre aceștia sunt Caiado și Karanovici, care au fost împrumutați de la Sibiu pentru meciul cu Slovan Liberec, când FCSB a fost lovită în plin de pandemia de coronavirus și n-a putut folosi 70-75% din jucătorii de bază. 

În plus, grecul Soiledis a bifat și el doar două jocuri, fiind tot o soluție de avarie. Ceilalți doi străini cu meciuri în acest sezon sunt muntenegreanul Radunovici, titular ca fundaș stânga, și croatul Vukusici, care a venit la începutul lui februarie, a bifat 6 meciuri, după care Becali a anunțat că nu le va mai permite antrenorilor să-l folosească, motiv pentru care la ultima etapă, cu UTA, nici n-a fost în lot! Rivala din lupta pentru titlu, CFR, a ajuns la 19 străini, inclusiv nou-venitul Arlauskis, în vreme ce recordul îl dețin 3 echipe, Botoșani, Sibiu și Iași, câte 20 fiecare.

FCSB, de 4 ori mai puțini străini decât Botoșani sau CFR Cluj

Club / Jucători străini în acest sezon

FCSB 5 
UTA 6 
Chindia 6 
Craiova 8 
Argeș 10 
Clinceni 11 
Viitorul 12 
Sepsi 15 
Dinamo 16 
Voluntari 17 
Astra 17 
Mediaș 17 
CFR 19 
Iași 20 
Hermannstadt 20 
Botoșani 20

Tot ce trebuie să știi înainte de CFR Cluj - FCSB

Citește mai multe articole despre FCSB:

FCSB - CFR Cluj: care e echipa mai bună la aproape toate capitolele, după monitorizarea InStat a sezonului

Lecție pentru Octavian Popescu de la un fost junior al Stelei: „Asta nu se acceptă. Pe mine, Colonelul «m-a aruncat» peste gard!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
aius
aius  •  29 Martie 2021, 08:54

La ,,subordonati,, iñrati si voi,presa?!

dansy
dansy  •  19 Martie 2021, 12:09
Postat de dodo001 pe 18 Martie 2021, 20:00

Subordoneaza ??? :)))))

Astia de la GSP nu cunosc semnificatie multor cuvinte pe care le folosesc!Asa ca nu te mai mira.

dodo001
dodo001  •  18 Martie 2021, 20:00

Subordoneaza ??? :)))))

Vezi toate comentariile (75)
Comentează
Close