FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Confidentul lui Rădoi dă detalii despre viitorul selecționerului: „Sunt discuții”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 13:29 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 14:05

Nicolae Dică, secundul echipei naționale, a dat ultimele detalii despre situația lui Mirel Rădoi pe banca României.

După victoria cu Armenia, Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la națională după finalul preliminariilor CM 2022, fără să mai stea la meciurile de baraj, acolo unde România are șanse să ajungă.

Nicolae Dică: „Rădoi a avut discuții cu șefii FRF. Și jucătorii îl pot întoarce”

Secundul lui Mirel Rădoi a dezvăluit că selecționerul a discutat cu Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu despre posibilitatea prelungirii contractului și de a continua pe banca naționalei.

„Mirel are nişte discuţii cu conducerea. Cu mine nu s-a purtat vreo discuţie şi vom vedea ce se va întâmpla după cele două jocuri. Trebuie să le câştigăm că să reuşim să ne îndeplinim obiectivul.

Toţi jucătorii au fost surprinși, dar mai avem două meciuri foarte importante pe care trebuie să le câștigam şi trebuie să ne gândim numai la treaba asta.  Cred că Mihai Stoichiță are încredere în discuţiile avute cu Mirel. În plus, s-au întâmplat foarte multe momente de genul ăsta, când jucătorii au întors antrenorul.

Important e că, în momentul când foarte multe persoane ne contestau, noi aveam încredere în munca pe care o depuneam în fiecare zi şi în lotul pe care îl aveam la dispoziție. Iată că acest lucru ne-a dat dreptate, putem face o echipă naționala puternică”, a spus Dică la TV Telekom Sport.

Mihai Stoichiță: „Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Să fie foarte clar! O să avem o discuție cu Mirel și cu președintele. Vom încerca să ajungem la un acord pentru continuarea la echipa națională. Când va fi? Nu știu. Am mai vorbit cu el, sigur. Așteptăm să ne întâlnim. Nu se discută despre alte soluții.  Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract. FRF consideră că plăcerea de a munci pentru națională este mare, iar cei care vin acolo sunt oameni care vor să se simtă bine antrenând echipa națională
- Mihai Stoichiță

Ce urmează pentru România 

  • Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat. 
  • Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. 
  • Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată. 
  • Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

Citește și: 

Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din noiembrie

Propunerea lui Cristi Borcea pentru postul de selecționer: „Cel mai bun, atât intern, cât și extern. Conectat non-stop la fotbal”

Playtech: Cum i-a scăpat Elena Lasconi pe locuitorii din Câmpulung Muscel de facturile mari la energie. Oamenii sigur sunt fericiți


Comentarii (3)
126274606358117
Tony Bryder  •  01 Noiembrie 2021, 10:28

Si cu salariul care il propune FRF Nu va veni altul mai breaz Consider ca Radoi daca ramane ar fi cea mai buna alternativa

1500744200249107
Marius Cristian  •  31 Octombrie 2021, 14:16

Cloacă mare la frf . Auzi , Radoi hotărăște !!! Zici ca e Mircea Lucescu !

853246084756615
Marcel Popa  •  31 Octombrie 2021, 14:12

Nu scapam noi curand de astia doi Radoi si Dica. Frf le da contract pe viata,echipa ca de obicei joaca ,dar pierde calificarea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează