FOTBAL  »  NATIONALA  »  BANCA TEHNICĂ

S-a răzgândit Mirel Rădoi? Dezvăluiri din staff-ul naționalei: „Astea sunt șansele ca el să rămână”

Mirel Rădoi, selecționer România // foto: Imago Images
Mirel Rădoi, selecționer România // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 09:04 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 09:20

La 9 zile după ce Mirel Rădoi (40 de ani) a anunțat că „din luna noiembrie, eu nu voi mai fi” la echipa națională, „secundul” acestuia, Nicolae Dică (41), sugerează că selecționerul s-ar fi răzgândit parțial.

Imediat după 1-0 cu Armenia, pe 11 octombrie, rezultat care a urcat România pe locul 2 în grupa J din preliminarii, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că va părăsi echipa națională după ultimele meciuri din grupă, cu Islanda și Liechtenstein, programate în noiembrie:

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi”.

S-a răzgândit Mirel Rădoi? Nicolae Dică anunță că selecționerul României poate rămâne: „Astea sunt șansele”

La 9 zile distanță, Nicolae Dică, „secundul” lui Mirel Rădoi la echipa națională, a susținut la Telekom Sportșansele ca selecționerul să continue pe banca României și după meciurile din noiembrie „ar fi peste 50%”.

„Ne-am apropiat foarte mult de aceşti jucători şi reacţia pe care au avut-o după meciul din Armenia a fost una pozitivă şi pe noi ne-a bucurat foarte mult”, a mai spus Dică.

Ce urmează pentru România

Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat.

Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii.

Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu.

Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.

Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

VIDEO » Costin Lazăr despre Mirel Rădoi: „Mi-aș fi dorit să rămână”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Mihai Stoichiță pe banca naționalei? Cum a comentat directorul tehnic al FRF ideea lansată de oamenii de fotbal

Începe campania pentru rămânerea lui Rădoi! Dezvăluirea lui Răzvan Marin: „Am vorbit deja”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
cris4co
cris4co  •  21 Octombrie 2021, 22:24

Nu te razgandi Mirele...lasa-l si pe Edi sa-si rupa gatu...si ochii...si capu...si cu picioarele...INAINTEEEEEE !

777677939019551
Nicolae Matasa  •  21 Octombrie 2021, 18:53

poate in timpul asta isi da si el bacalaureatul

tororosso
tororosso  •  21 Octombrie 2021, 16:47
Postat de senin pe 21 Octombrie 2021, 10:57

Mirel Radoi e un antrenor mediocru, dacă Mița Iosif i-ar lua locul s-ar vedea imediat îmbunătățirea jocului naționalei României... (eu sunt rapidist și cred ca numai asa am putea scăpa de Mița...)

Bună poantă „ dacă Mița Iosif i-ar lua locul s-ar vedea imediat îmbunătățirea jocului naționalei ” . Ioșca al tău nu are drept de antrenorat nici măcar în liga satelor darămite în națională . Cu Ioșca pe bancă în Cișmigiu .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close