FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Nicolae Stanciu dă vina pe jucători pentru dezastrul de la națională: „Dacă am retrogradat, atât merităm! Acolo ne este locul, chiar dacă ne e greu să acceptăm”

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 18:04 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 18:04

Nicolae Stanciu a fost desemnat Fotbalistul român al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor din 2022. Într-un interviu exclusiv acesta vorbește despre situația echipei naționale și e încrezător că putem ajunge la Campionatul European din Germania, spune că e bucuros că a rămas Edward Iordănescu antrenor și crede că principala vină pentru declinul naționalei le aparține chiar lor, jucătorilor.

- Nico, cum e Edward Iordănescu ca antrenor? Un om care te-a susținut foarte mult în ultima perioadă...
- Am apucat să lucrez doar câteva zile cu dânsul, mai mult am ținut legătura la telefon înainte. Este un tip foarte atent la orice detaliu și pune mult suflet în ceea ce face. Cel mai important ar fi să ne adaptăm cât mai repede la ceea ce ne cere, la cerințele dânsului, să asimilăm cât mai repede informațiile pe care ni le dă. Mi se pare un antrenor foarte bun și m-am bucurat că a rămas alături de noi și că are continuitate. Acum suntem deja cu gândul la campania următoare, să reușim să facem ceva frumos pentru țara noastră.

- Dacă ai vota într-un sondaj la întrebarea "Cine e de vină pentru retrogradarea echipei naționale?", ce variantă ai alege?
- Noi, jucătorii!

- Doar voi? De ce doar voi?
- Asta aș alege! Noi am fost în teren, noi am jucat și de noi depind foarte multe lucruri. Dacă am retrogradat în Liga a 3-a înseamnă că atât am meritat, atât am arătat! Și, cu siguranță, doar noi putem schimba fața echipei. Am foarte mare încredere că o vom face la anul și vom începe foarte bine preliminariile pentru Campionatul Mondial. Că o să fie toată lumea montată și conectată pentru a ajunge la Euro 2024. Am încredere că este un obiectiv realizabil.

- Nico, spune-mi...
- O secundă! Am mai spus-o, este strict părerea mea și mi-o mențin. Dacă am retrogradat înseamnă că atât merităm! În Liga a 3-a ne este locul, chiar dacă ne este greu să acceptăm asta! Anul acesta, realitatea ne-a arătat că așa este.

- Putem considera o promisiune pentru suporterii echipei naționale că veți duce România la Euro?
- Nu îmi place să fac promisiuni, dar am încredere foarte mare în grupul pe care l-am format la echipa națională. Se vor întoarce alături de noi și jucătorii care ne-au lipsit ca Vlad Chiricheș, Ianis Hagi sau Valentin Mihăilă. Cu siguranță vom fi mai puternici, chiar dacă avem o grupă destul de echilibrată, dar din care ar trebui să reușim să ne calificăm. Am văzut restul grupelor și din unele chiar era imposibil să ajungem la Euro!

- Elveția e marea favorită a grupei, iar România pare la bătaie cu Israel. Sunt adversarii mai buni decât noi?
- Nu știu dacă sunt mai buni decât noi! Chiar dacă are jucători mult mai bine cotați decât noi, pe Elveția am întâlnit-o la Euro și am făcut egal. Nu mi s-a părut o diferență wow, așa cum ar fi pe hârtie sau după cotele jucătorilor. Important e să luăm fiecare meci în parte, iar noi începem cu Andorra și Belarus. E obligatoriu să facem șase puncte!

- Pari încrezător că putem să luăm puncte inclusiv cu Elveția.
- Cu siguranță! Poate o să-mi atrag critici, dar mie nu mi-e teamă de niciun adversar. Știu cum e să joci împotriva unor echipe care sunt considerate mai bune decât tine și chiar nu mi-e frică! Și nici colegilor mei. Sunt sigur că putem scoate punct sau puncte din meciurile cu Elveția.

CITEȘTE ȘI:

Dumitru Dragomir, previziune sumbră înainte de „dubla” României cu Elveția: „Nu avem nicio șansă cu ei!” + Când crede că ne mai calificăm la Mondial
VERDICT
Dumitru Dragomir, previziune sumbră înainte de „dubla” României cu Elveția: „Nu avem nicio șansă cu ei!” + Când crede că ne mai calificăm la Mondial
Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune.  I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”
Echipa națională
Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ricco
ricco  •  26 Decembrie 2022, 01:07

DEZASTRUL de la Nationala se datoreaza unei LIPSE totale de IDENTITATE si DEMNITATE, atit Umana cit si Profesionala iar asta "alimenteaza" in ultima instanta Lipsa unei Constiinte a propriei Valori... Asa se explica faptul ca atunci cind intra pe teren, se compota ca niste AMATORI si DILETANTI, fiind depasiti si surclasati de orice echipa ai carei fotbalisti au un anumit nivel de DEMNITATE PROFESIONALA... Noi sintem "PRAF" si vom fi PRAF, mult timp de acum inainte pina cind eventual se va produce o "Reasezare a stelelor" si va permite ca si in Romania sa se nasca Barbati Adevarati care sa-si shopteasca "in barba" ca NU vor fi invinsi de nici un adversar, indiferent de nume sau valoare... Pentru asta ai insa nevoie de "MATERIE PRIMA" de Calitate... NU CIURUCURI si REBUTURI UMANE tatuate doar pt. ca si marii fotbalisti se tatuiaza... Din NEFERICIRE, sintem ca niste "copii" predispusi sa urmeze in primul rind exemplele negative... E greu...

fibra
fibra  •  24 Decembrie 2022, 13:18

Mai jucatorule de ce nu ai mai jucat in ultimul meci al echipei tale pierdut cu 0-1?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează