FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

Articol de , - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 18:20 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 21:34

Daniel Boloca (cel care împlinește 24 de ani pe 22 decembrie) a luat o decizie radicală. Dezamăgit că a fost folosit de Edward Iordănescu numai 6 minute, în amicalul cu Slovenia, mijlocașul a decis să nu mai răspundă convocărilor și să aștepte o eventuală solicitare de la naționala Italiei. El a fost deja convocat la un trial de italieni.

În criză de jucători, naționala României a mai pierdut un fotbalist de perspectivă. Daniel Boloca (23 de ani), mijlocașul celor de la Frosinone, a decis să nu mai răspundă la eventualele solicitări ale lui Edward Iordănescu! 

Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”
FARUL
Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”

A fost deranjat că la cele două acțiuni în care a făcut parte din lot a fost folosit doar o dată, 6 minute, pe finalul partidei cu Slovenia (1-2) când a intrat în minutul 84, în locul lui Răzvan Marin. 

Deși selecționerul nostru l-a remarcat de mai multă vreme, l-a păstrat în lot abia la ultimele meciuri din Liga Națiunilor, din septembrie, cu Finlanda (n-a prins lotul, a stat în tribună) și cu Bosnia- Herțegovina (rezervă neutilizată).

„Măcar o jumătate de oră să-l fi folosit, nu așa, câteva minute”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă! 

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”, a spus Ioan Boloca pentru Gazeta Sporturilor.

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune.  I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”
Daniel Boloca

Apoi, părintele jucătorului a continuat: „Nu că e fiul meu, dar copilul chiar are talent. Are dribling. Cine îl cunoaște știe ce e capabil să facă. Nu exagerează fiindcă preferă să joace pentru echipă, să paseze rapid, să-și pună coechipierii în valoare. O să se vadă talentul lui! 

Păi, în Italia, reprezentativa Moldovei, cu tot respectul, e considerată ca fiind poate mai slabă decât o echipă de Serie C. Iar el nu a jucat deloc. În vară a avut oferte de la 4 cluburi, de la Sampdoria, Sassuolo, Torino și Udinese, dar nu a vrut clubul lui să-i dea drumul, ca să mai crească și să-l vândă pe o sumă mai mare.

Cam asta este sitația. El nu vrea să vorbească, e genul mai retras, nu vrea să supere pe nimeni, dar cam asta e situația. El nu vorbește prea bine românește, nu cred că i-a spus ceva domnului Edward Iordănescu. Asta a fost singura problemă, în rest a fost bine tratat la lot de colegi, de toți cei din jur”, a completat Boloca senior.

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune.  I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”
Ion Boloca, tatăl lui Daniel Boloca

A jucat azi în amicalul de la Coverciano

Daniel Boloca s-a numărat printre jucătorii convocați din Serie B de selecționerul Roberto Mancini, pentru un scurt trial la Coverciano (20-22 decembrie). Mijlocașul a participat miercuri la jocul-test între cei aflați în cantonament. Un semn că Mancini îl are pe radar pentru naționala de seniori a Italiei.

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune.  I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”
Daniel Boloca, cu tricoul rupt, la trialul organizat de italieni

Am mai pierdut jucători

Daniel Boloca nu e singur caz de posibil internațional ratat de FRF. Karim Adeyemi (20 ani) are origini românești. Ar fi fost dispus să joace pentru România, însă prima care l-a solicitat a fost naționala Germaniei. 

Dany Gropper (23 de ani, Ludogoreț) i-a fost recomandat lui Edi Iordănescu de către Cosmin Moți. Selecționerul îl luase în calcul, dar a amânat prea mult o decizie, iar fotbalistul a ales să joace pentru țara sa natală, Israel. 

FRF a încercat să-l naturalizeze și pe Virgil Postolachi (22 ani), atacantul care joacă la UTA. Și el a ales în cele din urmă să joace pentru Moldova.

CITEȘTE ȘI: 

Diaspora întoarce spatele naționalei! Boloca și Coubiș, atrași de mirajul Squadrei Azzurra

FRF, în alertă! » Mancini a pus ochii pe jucătorul debutat de Edi Iordănescu: „E de interes pentru naționala Italiei”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (59)
contrabas3
contrabas3  •  23 Decembrie 2022, 17:39
Postat de contrabas3 pe 23 Decembrie 2022, 17:01

“șogor” înseamnă “cumnat” bă băiatule!!!!! Te faci de râs că nu știi limba română! Ce ți-ai zis: *** ăsta înjură; hai să-l cenzurez. Lol!

Mi-ai cenzurat numele! Haha! Hai că te iert, că e sfârșit de an! Sărbători fericite!

contrabas3
contrabas3  •  23 Decembrie 2022, 17:01
Postat de contrabas3 pe 22 Decembrie 2022, 21:54

Ești tu ceva văr, unchi, *** de-al lui Boloca?

“șogor” înseamnă “cumnat” bă băiatule!!!!! Te faci de râs că nu știi limba română! Ce ți-ai zis: *** ăsta înjură; hai să-l cenzurez. Lol!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mirstelistu
mirstelistu  •  23 Decembrie 2022, 05:40

Managementul fotbalui romanesc cam despre asta e vorba, mizeria lui burla si a acolitilor lui sa nu mai vorbim de fiii tatilor care sunt peste tot, candva era o onoare si o asteptare sa reprezinti nationala dar acum cred ca dupa tot ce se intampla e normal sa fie si astfel de lucruri. Am mai spus prin comentarii ca la fel este si la selectiile nationale de juniori unde marii referenti ai lui burla fac legea se fac numa mizerii darnu se iau nici un fel de masuri deci bravo baiatului asta daca nu mai vrea nationala, las ca noi il asteptam pe fiul tatalui sa revina nu ne mai trebuie altii. Apropo pentru specialisti si cunoscatori, oare ce il recomanda pe *** sa fie selectionerul Romaniei?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează