FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

FRF, în alertă! » Mancini a pus ochii pe jucătorul debutat de Edi Iordănescu: „E de interes pentru naționala Italiei”

Roberto Mancini // sursă foto: Guliver/gettyimages
Roberto Mancini // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 17:50 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 18:15

Daniel Boloca, mijlocaș central în vârstă de 23 de ani cu dublă cetățenie, italiană și română, a fost convocat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la o tabără de pregătire pentru „jucătorii de interes” pentru Squadra Azzurra. Boloca a jucat deja pentru România, dar într-un amical, astfel că poate schimba naționala.

Daniel Boloca, mijlocaș central născut în Italia din părinți români, este piesă de bază la Frosinone, liderul din Serie B, pentru care evoluează din 2020. Are 67 de meciuri pentru Frosinone, 17 numai în acest sezon, în care galben-albaștrii atacă promovarea.

Evoluțiile constante ale lui Boloca i-au atras atenția lui Roberto Mancini, selecționerul Italiei, care l-a selectat pe Daniel pentru o tabără de pregătire programată în perioada 20-22 decembrie.

Federația Italiană descrie evenimentul drept o „tabără specială de pregătire pentru jucătorii de interes pentru prima reprezentativă”.

Prima reacție a lui Șucu, după imaginile cu „Bocciu” și „Corsicanu” alături de patronul de la CFR Cluj + Ce spune interlopul fotografiat alături de Varga
RAPID
Prima reacție a lui Șucu, după imaginile cu „Bocciu” și „Corsicanu” alături de patronul de la CFR Cluj + Ce spune interlopul fotografiat alături de Varga

Daniel Boloca, pe radarul lui Roberto Mancini! Convocat printre „jucătorii de interes” pentru Italia

Boloca face parte din grupul jucătorilor din Serie B și se va antrena sub privirile lui Mancini marți, pe 20 decembrie, și miercuri dimineața. Apoi va reveni la echipa de club, care va pregăti în acele zile meciul de campionat cu Ternana.

Așadar, Squadra Azzurra a pus ochii pe Boloca, eligibil și pentru naționala Italiei. Daniel a debutat în naționala României chiar în noiembrie, la amicalul cu Republica Moldova, scor 5-0, dar acea prezență nu îl leagă de reprezentativa României.

Pentru ca Boloca să nu mai poată schimba naționala, este nevoie să joace măcar un meci oficial pentru aceasta. Următorul meci oficial al României este programat pe 25 martie 2023, cu Andorra, în preliminariile EURO 2024.

În aceeași perioadă va juca și naționala Italiei, chiar cu două zile mai devreme, pe 23 martie, cu Anglia.

Rămâne de văzut dacă Federația Italiană îl va convoca pe Boloca pentru acțiunea din martie. În acest caz, România ar risca să-l piardă!

FRF, în alertă! » Mancini a pus ochii pe jucătorul debutat de Edi Iordănescu: „E de interes pentru naționala Italiei”
Daniel Boloca // foto: Imago Images

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Amenințat că va fi dat afară, Marcelo și-a amintit ce poate » „Dublă” splendidă contra lui Rotariu: „M-am întors”

Boloni s-a întâlnit cu „Tarzan” Migueli: „De data asta, nimeni nu a mai ratat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
parpalache
parpalache  •  17 Decembrie 2022, 10:29

Ce va face...Edy!Va face exact ce facea și„tata Puiu”-când era selecționer-care„il sfatuia”pe Budescu(pe atunci la Astra),ca daca vrea la naționala,trebuie sa...semneze cu fcsb!Așa ca Boloca-daca vrea la naționala României... trebuie sa ingroașe rânndurile rezervelor neutilizate, de la echipa jupânului din Pipera!

Alex1965
Alex1965  •  17 Decembrie 2022, 05:17

Nu are Nationala Italiei jucatori suficient de buni de a ajuns sa convoace jucatori romani din Serie B ?Cu asemenea stiri rad si curcile de voi.Spuneti mai bine ca omul a semnat cu firma fratilor Becali si de aceea ii faceti reclama.

vasileroaita
vasileroaita  •  16 Decembrie 2022, 21:00
Postat de manx pe 16 Decembrie 2022, 19:30

Singura performanta a lui Radoi la Nationala. L-a debutat pe Sali si pe Camora. Ultimul ne-a mâncat doua meciuri. Ai regula U21 si-l chemi pe Camora la Nationala.

Somn ușor, Noapte...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close