FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Diaspora întoarce spatele naționalei! Boloca și Coubiș, atrași de mirajul Squadrei Azzurra

6 minute a jucat Boloca în amicalul cu Slovenia de la Cluj. Foto: Imago Images
6 minute a jucat Boloca în amicalul cu Slovenia de la Cluj. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2022 10:38 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 12:07

Atrași de mirajul Squadrei Azzurra, Daniel Boloca, 23 de ani, și Andrei Coubiș,19 ani, n-ar mai vrea să răspundă viitoarelor convocări din partea echipei naționale a României. Ambii sunt în vederile italienilor, lucru care le surâde fotbaliștilor de la Frosinone și AC Milan Primavera.

România coboară treaptă cu treaptă în ierarhia fotbalului mondial. Și barajul de calificare a ajuns o țintă prea mare pentru „tricolori”, care abia dacă mai prind locurile 3-4 în grupele de calificare. Suntem departe de lumea bună a fotbalului și naționala a ajuns să fie refuzată, întrucât nu e un loc care să propulseze jucătorii, să le crească cota.

În încercarea de a strânge o arie de selecție cât mai mare, selecționerii din ultimii ani și-au extins privirile spre tinerii fotbaliști, născuți sau crescuți peste hotare, în diaspora.

Sensul neștiut al pelerinei cu care a fost îmbrăcat Lionel Messi de șeici
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
Sensul neștiut al pelerinei cu care a fost îmbrăcat Lionel Messi de șeici

Boloca și Coubiș, atrași de mirajul Squadrei Azzurra

Așa cum sunt cazurile Daniel Boloca și Andrei Coubiș, de la Frosinone, liderul din Serie B, respectiv AC Milan Primavera. Ambii s-au născut în Italia, din părinți români, și au ajuns la naționalele României. 

Primul chiar a debutat în amicalul cu Slovenia la prima reprezentativă, în timp ce al doilea, stoper de doar 19 ani, cu mari perspective, a jucat pentru echipele U20 și U21 ale României. 

Numai că ambii au intrat și în vizorul italienilor, care i-ar vrea „blocați” pentru selecționatele „azzurre”. O idee ce le surâde și jucătorilor, care par să fi întors spatele României.

3 selecțiitrebuie bifate de un fotbalist pentru ca acesta să nu mai poată juca pentru o altă națională

Boloca e în vederile lui Mancini

Daniel Boloca, mijlocaș central născut la Chieri, oraș din provincia Torino, e cel mai recent exemplu privind intențiile italienilor. Titular la Frosinone, liderul din Serie B, e un jucător extrem de apreciat de Fabio Grosso, antrenor acolo, fost campion mondial.

 Boloca a fost inclus de Mancini într-un lot cu jucători importanți din Serie B, chemați la Centrul de Fotbal de la Coverciano pentru un test. Un stagiu organizat cu „scopul de a extinde baza de selecție pentru naționalele Italiei”.

Sigur, acolo se află mulți jucători, de la formații ca Ascoli, Modena, Citadella, Cosenza, Bari sau Reggina. Și nu reprezintă nicio garanție. Însă e suficient pentru Daniel Boloca, fotbalist ce nu mai pare atras de ideea de a veni în România.

Am căutat informații despre Boloca, m-a pus domnul Stoichiță. Am vorbit și cu Fabio Grosso, antrenorul lui. Am rămas impresionat în momentul în care Grosso a zis: Dacă plec de la Frosinone, îl iau cu mine. Au fost cuvinte-cheie.

- Massimo Pedrazzini, la Digi Sport

„Boloca e mai apropiat de Italia”

Simțind pericolul, stafful echipei naționale caută soluții pentru a-l „întoarce” pe Daniel. Tânărul mijlocaș e născut și crescut în Italia, nu vorbește românește. 

Jerry Gane, secundul lui Edi la națională, a fost o săptămână în Italia, reușind să-l aducă la meciul de la Cluj cu Slovenia, apoi Edi Iordănescu și colaboratorii au avut discuții repetate cu Boloca, însă nici acum cei de la echipa națională nu-s siguri că au reușit să-l convingă: „E mai apropiat de Italia, ăsta e adevărul, iar alegerea îi aparține lui”, spun surse din FRF.

Diaspora întoarce spatele naționalei! Boloca și Coubiș, atrași de mirajul Squadrei Azzurra
Andrei Coubiș. Foto: Imago

Nici Coubiș n-ar mai vrea la naționala României

Andrei Coubiș, căpitan la AC Milan Primavera, fotbalist ce-a cochetat și cu prima echipă a italienilor, n-ar mai fi nici el atras de ideea de a juca pentru România

Căpitanul formației Primavera a italienilor ar fi spus „nu” și la ultima acțiune a naționalei U21, în ciuda faptului că motivul oficial ar fi fost refuzul celor de la AC Milan de a-l lăsa, dat fiind faptul că nu era dată oficială FIFA. 

Cotat la 75.000 de euro, Coubiș e foarte bine văzut în Italia. Și în cazul lui se dorește să fie adus la naționala României, în scurt timp putând fi selecționat la prima reprezentativă.

Edward Iordănescu: „Ne-am obișnuit să ratăm calificări. E datoria mea să schimb asta”

Citește și:

George Simion, postare inflamatoare la adresa Frantei

L'Equipe îl scoate vinovat pentru pierderea trofeului: nota 2 din partea jurnaliștilor francezi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
HoraDobra905
HoraDobra905  •  03 Ianuarie 2023, 10:46

National de fotbal seniori a Romaniei nu sta nici in Boloca asta nici in Coubis. Ar trebui sa-si ceara scuze Boloca pt ce a protestat. Oricum au mici sanse in prezent sa joace pt nationala de fotbal seniori a Italiei. Tare i-mi este ca sa nu vina cu coada intre picioare la nationala Romaniei. Daca Iordanescu jr. ar promova fotbalisti la nationala pe pile....asta il descalifica total, chiar daca el vrea sa impuna disciplina.

contrabas3
contrabas3  •  19 Decembrie 2022, 18:26

nea Scoichiță are simpatiile lui… Dacă aveți opțiunea să jucați pentru Italia, să nu o refuzați!

ceindianul
ceindianul  •  19 Decembrie 2022, 18:24

in orice caz, celor 2 jucatori, Roberto Mancini le este mai cunoscut decat Ed Iordanescu primul, o somitate a fotbalului, al doilea, doar baiatul lui tata.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează