INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA

L'Equipe îl scoate vinovat pentru pierderea trofeului: nota 2 din partea jurnaliștilor francezi!

Jurnaliștii francezi îș arată cu degetul pe arbitrul finalei / Sursă foto: Imago Images +13   FOTO
Jurnaliștii francezi îș arată cu degetul pe arbitrul finalei / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2022 00:16 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 01:34

L'Equipe, cea mai importantă publicație de sport din Hexagon, surprinde cu calificativul acordat arbitrului Szymon Marciniak pentru prestația din finala Argentina - Franța (3-3, 2-4 d. pen), pierdută de „Les Bleus”: nota 2 din 10! 

Deși admit clasa genialului Leo Messi, cel care a decis marea finală din Qatar, jurnaliștii presigiosului cotidian francez au surprins, notându-l cu 2 pe „centralul” polonez Szymon Marciniak. Reacția jurnaliștilor de la L'Equipe vine după ce arbitrul polonez a avut totuși o prestație apreciată la scară largă. 

Britanicii de la „The Mirror”, spre exemplu, i-au acordat nota 8, The Times l-a lăudat, de asemenea, pentru deciziile luate în timpul partidei, în timp ce FIFA a catalogat drept „fantastică” prestația acestuia.

De altfel, Marciniak e cel care le-a acordat două penalty-uri „cocoșilor”, ambele transformate de Mbappe.

De ce a meritat Argentina titlul mondial
7 scurte
De ce a meritat Argentina titlul mondial

L'Equipe îl scoate vinovat pe Szymon Marciniak pentru pierderea trofeului

Francezii sunt deranjați de ușurința penalty-ului dictat în favoarea Argentinei la 0-0, cel din care Messi a deshis scorul. Aceștia sunt de părere că Di Maria a simulat la contactul avut cu Dembele și că Marciniak ar fi trebuit să se verifice faza la VAR! În același stil a fost însă acordat și primul 11 metri al francezilor, după un duel Otamendi - Kolo Muani. 

Momentul contactului dintre Di Maria și Dembele
+9 FOTO

„Voi fi atent la ce spun despre el. [Arbitrajul] putea fi mai rău, putea fi mai bun”, a comentat selecționerul Franței, Didier Deschamps.

Mbappe nu a fost suficient. După o finală total suprarealistă, poate cea mai frumoasă din istorie, Argentina a câștigat Cupa Mondială, învingând Franța la penalty-uri.

- L'Equipe

L'Equipe îl scoate vinovat pentru pierderea trofeului: nota 2 din partea jurnaliștilor francezi!
L'Equipe i-a acordat nota 2 „centralului” Szymon Marciniak

Citește și alte știri de actualitate: 

Scaloni, eroul din umbră al Argentinei, a plâns ca un copil: „Messi are locul asigurat și la următorul Mondial”

FOTO Penalty-ul scos de Di Maria a împărțit lumea fotbalului! Unghiul care lămurește faza

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
mattteo
mattteo  •  19 Decembrie 2022, 17:29
Postat de cotovanucristinell pe 19 Decembrie 2022, 09:54

Oameni buni sunteti penibili!!!!! Franta NU a existat timp de 80 minute! reluarile arata ca Di Maria a fost faultat ( nu mai putin ca la primul penalty acordat Frantei); Sa dai vina pe arbitru cand tu, campioana mondiala, pana in minutul 81 sa nu ai un sut pe poarta (si unul singur la poarta) iar primul sut pe poarta sa vina de la punctul de 11 metri, demonstreaza ca NU respectati competitia, NU respectati fotbalul si totul trebuie sa fie doar despre voi!!! in principiu asta denota multa aroganta! RESPECT CELOR CARE NU AU INCERCAT SA FENTEZE FOTBALUL, CARE AU ARATAT CA VOR SI AU JUCAT CU PLACERE SI CU INIMA!!! SI AICI NU ESTE VORBA DOAR DE ARGENTINA, MAI SUNT ECHIPE, CARE DIN PACATE NU AU AJUNS ASA DEPARTE.

Nu conteaza cat de slabi au fost. Important e ca lumea a vazut *** Argentinei. Nu trebuia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

u_fan
u_fan  •  19 Decembrie 2022, 16:58
Postat de baddog26 pe 19 Decembrie 2022, 15:17

Dar cum de distinsa presă franceză,nu a observat că echipa lor a făcut 7 schimbări.Stiu că regulamentul permite 6,mai exact 5 in timpul regulamentar și a 6 a daca se ajunge în extra tine.Ei bine,franțuzii au făcut 7.

Schimbarea lui Rabiot a fost considerata ca rezultat a unei contuzii la cap si, conform noilor reguli FIFA nu este considerata una din cele 6 schimbari.

kukubau53
kukubau53  •  19 Decembrie 2022, 16:49

Ce gluma buna !!!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează