INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Dilema lui Boloca » Ce spune campionul mondial din 2006 despre mijlocașul disputat de Italia și România: „Sunt convins”

Daniel Boloca, la balon, la Frosinone // foto: Imago Images
Daniel Boloca, la balon, la Frosinone // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 12:02 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 13:22

Înainte de Genoa - Frosinone, Fabio Grosso (45 de ani), antrenorul liderului din Serie A, a comentat situația mijlocașului Daniel Boloca (23), care a debutat pentru România, dar a fost convocat de selecționerul Italiei la un stagiu de pregătire.

Sub comanda lui Fabio Grosso, campion mondial cu Italia în 2006, Daniel Boloca, mijlocaș central născut în Peninsulă din părinți români, este piesă de bază la Frosinone, liderul din Serie B.

Boloca a debutat deja în naționala României, la amicalul cu Republica Moldova din noiembrie, scor 5-0, dar a fost selectat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la un stagiu de pregătire destinat „jucătorilor de interes pentru prima reprezentativă a Italiei”.

Cel mai nebun bilet din istorie? După 9 luni de emoții a ajuns la ultimul meci, Argentina - Franța! A cedat în această dimineață și a dat cashout pentru o sumă enormă
ARGENTINA - FRANȚA
Cel mai nebun bilet din istorie? După 9 luni de emoții a ajuns la ultimul meci, Argentina - Franța! A cedat în această dimineață și a dat cashout pentru o sumă enormă

Ce spune Fabio Grosso despre situația lui Daniel Boloca

Întrucât a jucat pentru România doar într-un meci amical, Boloca are posibilitatea de a schimba reprezentativa. De a juca pentru Italia în cazul în care ar primi o convocare oficială, întrucât are dublă-cetățenie, română și italiană. 

Întrebat despre situația elevului său, Fabio Grosso a răspuns:

„E o alegere pe care trebuie să o facă. Are toate calitățile pentru a putea lua această decizie. Îl respect pe băiat, îl respect ca jucător foarte mult, sunt convins că are toate calitățile necesare pentru a deveni un fotbalist foarte bun. În rest, el își va decide soarta”.

Contactat de GSP, Edi Iordănescu a precizat: „Nu pot face comentarii. Vedem în perioada urmatoare”.

Astăzi, Daniel Boloca va juca pentru Frosinone în duelul de campionat cu Genoa, în deplasare, de la ora 21:45.

Frosinone este lider în eșalonul secund italian, cu 36 de puncte adunate în 17 etape. Pe locul 2 este Reggina, 33 de puncte, dar și un meci în plus.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

66 de ani de la decernarea primului „Balon de Aur” » Alegerea care a scandalizat Europa: avea 42 de ani și avusese niște cifre penibile!

Secretul de 90 de ani al Franței: Argentina și-ar lua adio de la trofeu încă de la pauză! » 22 de statistici înainte de a 22-a finală de Campionat Mondial din istorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
lulu
lulu  •  18 Decembrie 2022, 16:25

Noroc că l-a "debutat"pe Enes Sali la 14 ani.Altfel ni-l furau și pe ăsta turcii,canadienii,vizigotii și alte popoare.Ce contează că pe ăsta îl pierdem,nu joacă la fauritorul de giuvaiere, REGELE!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează