FOTBAL  »  NATIONALA  »  PALMARES STRICAT

Noi -2p, ei +12! Urmările amicalului anulat cu Belgia: ni se scad două puncte în ierarhia FIFA

Lui Maxim i se va tăia din palmares unul din cele trei goluri de la
Lui Maxim i se va tăia din palmares unul din cele trei goluri de la "națională"

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2016 00:00

Am intrat în urna întâi la tragerea pentru calificările CM cu 3p în plus, acum ni se scad două în ierarhia FIFA.

Gazeta a apelat la specialistul Eduard Rănghiuc pentru a calcula modificările survenite în clasamentul FIFA după anularea "amicalului" cu Belgia din noiembrie 2012, 2-1 pentru "tricolori", despre care Gazeta de ieri a dezvăluit că a fost anulat.

"Există diferenţe, dar impactul este minim. Mai ales acum, au trecut aproape 4 ani", afirmă acesta. În iulie 2015, România avea 1.366 de puncte în clasamentul FIFA, cu 9 peste Anglia. Dacă meciul cu Belgia era anulat de-atunci, selecţionata intra în prima urnă, a capilor de serie, cu 1.363 de puncte. Nu era afectată în nici un fel.

Belgia primeşte 12 puncte :)

Azi se publică şi clasamentul FIFA pe luna aprilie. "Dacă modificarea a avut loc înainte de a trimite cei de la FIFA lista firmei care calculează clasamentul, România va avea 920 de puncte în loc de 922, iar Belgia 1.364 în loc de 1.352", completează Rănghiuc. Adică noi am avea minus 2 puncte. Ei, plus 12!

Cele 12 puncte sunt importante. De exemplu, la tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2018, între locul 8 - România şi locul 10 - Ţara Galilor erau doar 11 puncte. Iar Slovacia a ratat urna întâi la aceeaşi tragere pentru doar 7 puncte - 1.016 faţă de cele 1.023 ale Croaţiei!

8 schimbări în loc de 6

Gazeta Sporturilor de ieri a prezentat, în exclusivitate, cazul amicalului România - Belgia 2-1 din 14 noiembrie 2012. Atunci, Victor Piţurcă a făcut 8 schimbări în loc de 6, limita maximă impusă de FIFA pentru partidele amicale.

Cu toate acestea, forul internaţional inclusese partida în palmaresul ambelor echipe deoarece, în raportul arbitrului italian Bergonzi, România apărea cu doar 6 înlocuiri! După investigația Gazetei, UEFA a anunțat că a scos meciul respectiv din palmaresul celor două echipe.

Au scos meciul de pe site

Dacă, până alaltăieri, partida dintre România şi Belgia fusese trecută în palmaresul României pe site-ul FIFA, nu acelaşi lucru se întâmpla şi ieri dimineaţă. Pagina oficială a forului internaţional prezenta ultima partidă amicală a României din 2012 un 3-4 cu Slovenia din luna august.

Cine este Eduard Rănghiuc

Ieşeanul în vârstă de 35 de ani deţine site-ul football-rankings.info, calculând singur coeficientul fiecărei "naţionale" în parte. Au existat situaţii în trecut în care FIFA şi-a corectat ierarhia bazându-se pe socotelile românului! Acesta a fost contactat în trecut de publicaţii precum CNN şi diferite federaţii de fotbal.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
plischi
plischi  •  07 Aprilie 2016, 15:29

in urma acelei investigatii, gsp a castigat ceva?!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Aprilie 2016, 09:50

Inteleg asadar ca la nivel practic n-a existat nicio consecinta, urnele valorice pentru WC Russia erau la fel. Asta e bine. Acum sigur ca daca despicam firul in patru s-ar putea sa ajungem la unele complicatii pentru ca in clasamentul FIFA un criteriu important e locul ocupat de adversarul cu care joci. E un coeficient acolo, valoarea adversarului, care se obtine in functie de locul ocupat de oponent. Deci daca in cursul celor 3 ani si jumatate de la acel meci (mai ales in prima parte a perioadei) clasamentul FIFA ar fi avut alta ordine atunci si coeficientii echipelor care au jucat cu echipa noastra (si implicit ale tuturor celor ce au jucat cu echipe afectate de eventuale modificari) ar fi fost diferiti. Bine ca nu-si pune nimeni atatea intrebari. Cel putin deocamdata... :-)

seasonstraveler
seasonstraveler  •  07 Aprilie 2016, 09:24

Incredibil! Sunteti in stare sa scoateti mortii din morminte pentru profitul personal! Bravo GSP! De cand ne stim noi, poporul roman, sa ne plângem la Înalta Poartă a rămas sport național. V-aș spune sa va fie rușine! Doar ca voi nu aveți rușine

Vezi toate comentariile (3)
Comentează