FOTBAL  »  NATIONALA  »  EROARE FEDERALĂ

EXCLUSIV GSP Amical mistificat! FIFA anulează România - Belgia!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 aprilie 2016 00:00

Arbitrul italian Mauro Bergonzi a falsificat raportul meciului disputat în 2012 şi câştigat de tricolori cu 2-1, pe baza căruia FIFA a validat atunci partida şi, implicit, a calculat toate ierarhiile tragerilor la sorţi care au urmat

În palmaresul oficial al echipei naţionale a României există un meci care încalcă regulamentele în vigoare ale FIFA. E vorba despre amicalul cu Belgia, disputat în noiembrie 2012, pe Arena Naţională, şi câştigat de tricolori cu 2-1. Conform protocolului federaţiei internaţionale, un meci amical, pentru a fi validat în palmares, dar şi pentru a fi luat în considerare în clasamentul FIFA Coca-Cola, trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care şi maximum 6 schimbări efectuate de fiecare dintre cele două echipe.

Ce s-a întâmplat pe teren

Atunci, România, care îl avea selecţioner pe Victor Piţurcă, a făcut nu mai puţin de 8 schimbări. A încălcat regulamentul, însă "centralul" Mauro Bergonzi a falsificat raportul de joc şi a notat în dreptul naţionalei noastre numai 6 schimbări. Raportul a ajuns pe masa FIFA şi cum e singurul document care contează, forul internaţional a trecut meciul în palmaresul oficial.

Atunci, selecţionerul "dracilor roşii", Marc Wilmots, a făcut numai 3 schimbări, în timp ce Piţurcă a schimbat la pauză 6 inși, introducându-i pe Tănase, Bourceanu, Bogdan Stancu, Costin Lazăr, Torje şi Dorin Goian, după care, în minutul 61, l-a băgat pe Luchin, iar peste alte 8 minute pe Ştefan Radu.

Dialogul GSP - FIFA

Gazeta Sporturilor a solicitat săptămâna trecută un punct de vedere din partea FIFA, pe acest subiect. Răspunsul? "Potrivit raportului oficial, jocul s-a disputat în conformitate cu reglementările în vigoare! S-au făcut 6 schimbări, prin urmare a fost considerat un joc valabil". GSP a trimis o nouă solicitare, prin care a fost prezentat către FIFA modul în care s-au realizat cele 8 schimbări, plus caseta tehnică din ziarul de atunci. FIFA a răspuns luni după prânz, susţinând că va investiga acest caz: "Vom reveni cu noi detalii despre această problemă în cel mai scurt timp".

Ieri, la ora 16:53, FIFA a trimis un nou mail către Gazeta Sporturilor. În care anunţă că AMICALUL RESPECTIV VA FI ANULAT ŞI SCOS OFICIAL DIN PALMARES:

"După o verificare suplimentară, meciul menționat va fi scos din următoarea ierarhie, a lunii mai, și nu va fi luat în considerare în palmaresul oficial ca meci între primele reprezentative A"
Purtător de cuvânt FIFA

16e locul ocupat de România în ultimul clasament FIFA, dat publicităţii în luna martie, în timp ce Belgia e pe primul loc

România - Belgia 2-1

Au marcat: Al. Maxim (32), Torje (66-pen) / Benteke (23)

România: Tătărușanu - Chiricheș (Luchin '61), V. Găman (D. Goian '46), Gardoș, Latovlevici (Șt. Radu '69) - Pintilii (Bourceanu '46), D. Nistor (C. Lazăr '46) - Al. Maxim (Torje '46), Grozav (B. Stancu '46), Chipciu (Cr. Tănase '46) - Marica
Antrenor: Victor Pițurcă
Spectatori: 5.000
Arbitru: Mauro Bergonzi (Italia)

Bergonzi s-a retras ;)

FIFA a ajuns la concluzia că amicalul trebuie invalidat, iar decizia respectivă ar putea provoca şi alte sancţiuni. Cel mai expus ar fi fost arbitrul Mauro Bergonzi, cel care a falsificat raportul, numai că "centralul" italian s-a retras între timp din activitate. Deşi vârsta i-ar fi permis să mai oficieze până la finalul acestui an, Bergonzi a renunţat la arbitraj în vara lui 2014.

La înfrângere s-a respectat protocolul :D

Cu un an înaintea acelui amical, România şi Belgia au disputat un meci de verificare, disputat în deplasare de trupa lui Piţurcă. Atunci, naţionala a respectat circulara FIFA cu privire la schimbări: s-au efectuat 5 înlocuiri, iar în minutul 85 s-a accidentat Pleaşcă, pe care Piţurcă tocmai îl introdusese de câteva minute. A fost schimbat cu Găman, aceasta fiind a 6-a schimbare şi ultima, iar amicalul, pierdut de România cu 2-1, a rămas în palmaresul oficial. Şi atunci, ca şi la confruntarea de pe Arena Naţională, directorul sportiv al naţionalei a fost Ovidiu Costeşin, care lua parte la şedinţele tehnice, stătea pe bancă lângă Piţurcă şi ducea foile la schimbări. Coşteşin şi Piţurcă n-au putut fi ieri contactaţi, cei doi aflându-se în Dubai, unde dispută azi cu echipa lor de club, Al Ittihad, meci în Cupa Campionilor Asiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (82)
petrutos
petrutos  •  07 Aprilie 2016, 21:18

Ca intotdeauna vreti sa iesiti ca paduchele in frunte. Nu ca ar avea importanta mare un meci in plus sau in minus dar ati demonstrat inca o data de ce suntem considerati(de fapt desconsiderati) o natie de ***, Aveti si proliferati statutul de argati indobitociti. Chiar nu observati ca fair-playul e considerat desuet, ca cei care ne dau sfaturi fura cu cea mai mare nerusinare? Va consider *** si antiromani!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

761094350703709
Dinu Gabriel  •  07 Aprilie 2016, 15:43

Am citit toate comentariile. In afara a doi-trei sustinatori ai gsp-ului, toat cele peste 85 de postari sunt impotriva voastra, stimabili ziaristi de sport online. Si mai faceti de ras si trustul de care , inca , apartine-ti. Ar trebui sa trageti un semnal de alarma in urma acestui demers irational si anti -romanesc.... sa va bagati mintile in cap! HA!HA!HA! Vai de noi romani, care mai mereu ne spalam boarfele in piata publica. In mai toate domeniile asta facem...ne facem singuri de ras! Hai sa traiesti Natiune...vorba lui nea Iancu Caragiale!

761094350703709
Dinu Gabriel  •  07 Aprilie 2016, 15:13

De cand nu mai aveti ziar scris si va dati in stamba numai online, va amestecati in tot felul de anchete , care uneori nu au nicio legatura cu specificul si obiectul vostru de activitate. Am impresia ca va-ti transformat intr-o agentie particulara de detectivi si spionaj . Cred ca ar trebui sa reveniti la scopul acestei publicati, fie ea si online. Prea multa cinste si corectitudine, uneori, strica mai ales cand fac deservicii tarii tale. De unde sti ca nu s-a facut cu intelegerea echipei adverse ( Belgia in speta) ? In fond care era castigul? Puncte pentru clasamentul UEFA, sau verificarea mai multor jucatori? Ce dr..u castigati voi din asta? Sau probabil chiar aveti de castigat. Ne vindeti pe un pumn de arginti, precum Iuda!? Halal de asa romani si ziaristi. Aviz nestimabilul Tolontal...cel negru in cerul gurii!!!!

Vezi toate comentariile (82)
Comentează