FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA - ROMÂNIA

NORVEGIA - ROMÂNIA // Cosmin Contra a „betonat” apărarea cu 4 jucători care au împreună 124 de ani!

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iunie 2019 21:39

Naționala României joacă acum în deplasare cu Norvegia, într-un meci extrem de important din preliminariile EURO 2020. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV. 

Selecționerul Cosmin Contra a surprins în echipa de start, alegând să-l folosească pe Alexandru Chipciu pe postul de fundaș dreapta. Nu doar tituarizarea fostului fotbalist de la FCSB a luat prin surprindere, ci și vârsta cumulată a celor patru jucători care alcătuiesc apărarea naționalei. 

Într-un moment în care atenția e acaparată de prezența naționalei U21 la EURO, în plin proces de expansiune al regulii FRF care impune jucători tineri în echipele de start ale formațiilor din Liga 1, Contra i-a aruncat în luptă pe Alexandru Chipciu (30 de ani, Anderlect), Cristian Săpunaru (35 de ani, Kayserispor), Dragoș Grigore (32 de ani, Ludogoreț) și Alin Toșca (27 de ani, PAOK Salonic). 

124 de ani au, cumulat, cei patru fundași ai lui Contra. Media de vârstă a celor patru este de 31 de ani 

Totuși, ce variante ar mai fi avut Contra pentru apărare? Ionuț Nedelcearu (fundaș central, 23 de ani, Ufa), Romario Benzar (27 de ani, FCSB) sau Nicușor Bancu (26 de ani, CSU Craiova). 

Miza pe ofensivă 

În schimb, Cosmin Contra a aliniat o echipă ofensivă, cu George Pușcaș (23 de ani), Claudiu Keșeru (32 de ani) și Gheorghe Grozav (28 de ani), trei jucători eminamente de atac. 

Echipa de start a României: 

Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Dr.Grigore, Toșca - P.Anton, N.Stanciu - Deac, Keșeru, Grozav - Pușcaș
Rezerve: I. Radu, S. Lung jr. , T. Băluță, Bancu, R. Benzar, I. Cristea, I. Hagi, Maxim, Nedelcearu, D. Nistor, I. Radu, D. Rotariu, G. Țucudean
Antrenor: Cosmin Contra

Urmărește AICI partida dintre Norvegia și România

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează