FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA

NORVEGIA - ROMÂNIA. Verdictul lui Marcel Răducanu: „Avem o șansă cu Norvegia. Dar trebuie schimbat mult. Mai ales atitudinea”

NORVEGIA - ROMÂNIA. Verdictul lui Marcel Răducanu
NORVEGIA - ROMÂNIA. Verdictul lui Marcel Răducanu

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 17:30 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 17:41

EXCLUSIV. Fostul internațional român Marcel Răducanu, 65 de ani, ex-jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund, crede că „tricolorilor” de azi le lipsește curajul, ambiția, în meciurile importante: „Pare că li se face frică atunci când se trezesc cu adversarul în față”.

Întors acasă, după operația pe cord deschis suferită în urmă cu 4 săptămâni, Marcel Răducanu, 65 de ani, s-a documentat de pe net despre meciul "tricolorilor" cu Islanda (1-2) și a acceptat să vorbească despre cel de mâine, din Nations League, cu Norvegia. 

„Din ce am citit și am văzut, mai slab decât ce am jucat la Reykjavik nu se poate. N-are nicio legătură cu fotbalul de top. Dacă tu nu ești în stare să tragi un șut pe poartă decât din penalty ce pretenții să ai la o participare la un turneu final?", se întreabă fostul internațional român, jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund în anii 70-80. 

Percepția lui Marcel e că „tricolorilor" actuali „le lipsește atitudinea. Pare că li se face frică atunci când, într-un meci decisiv, cazul acestuia cu Islanda, se trezesc cu adversarii în față”. Răducanu crede totuși că, în Liga Națiunilor, unde presiunea e mai mică, "avem o șansă, întotdeauna ai o șansă. Nici Norvegia nu joacă strălucit. A pierdut cu Serbia, 1-2, iar Haaland, atacantul Borussiei Dortmund, a prins o zi foarte slabă. L-au anihilat sârbii complet. Altfel, ca și islandezii, norvegienii au jucători puternici, bine legați fizic, disciplinați și cam toți evoluează afară.

„Problema mare este însă la noi. Față de ce a fost la Reykjavik trebuie schimbat mult. Atitudinea, în primul rând. Dar și unii jucători. Discuția e cu cine?! Că Rădoi a înlocuit la pauză tot atacul, și degeaba. În mod normal, te aștepți ca rezervele, atunci când intră, să profite de șansa acordată și să mănânce pământul, să demonstreze că sunt mai bune decât cei pe care i-au înlocuit. Vineri n-a fost cazul. N-am remarcat nimic bun nici la cei care au intrat".

INTERVIU EXCLUSIV cu Marcel Răducanu: „Dacă nu mă operau, muream! Situația a fost critică”

NORVEGIA - ROMÂNIA. Rădoi schimbă sistemul și jumătate dintre titulari! Cum poate arăta România contra Norvegiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
116538290032900
Alice Popa  •  10 Octombrie 2020, 19:29

Pentru a schimba cum zice Raducanu e nevoie de vreo 30 de ani, de alti jucatori si conducatori.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează