FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - CHILE 3-2

NOTE GSP // Doi "tricolori" au ieșit în evidență în România - Chile » Un fost dinamovist, cel mai slab de pe teren

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 23:31

România s-a impus în amicalul cu Chile, scor 3-2, în evidență ieșind jucătorii din compartimentul ofensiv. 

Apărarea României a scârțâit într-un meci în care am avut superioritate numerică timp de 60 de minute. Notele primite de apărători sunt grăitoare.

Cel mai slab "tricolor" a fost Nedelcearu, care a primit nota 4 pentru prestația lui nesigură. Nici Tătărușanu nu a fost mai inspirat, primind un gol parabil în minutul 52, de la Reyes. Portarul lui Nantes a primit nota 5, la fel ca Țucudean, Cicâldău și Rotariu. 

Cei mai buni oameni de pe teren au fost considerați ultimii decari veritabili ai celor de la FCSB, Nicolae Stanciu și Constantin Budescu, ambii notați cu 8. Deac, marcatorul unui gol, și Chipciu, pasator la reușita mijlocașului campioanei CFR, au primit 7. 

caseta

Cronica partidei: Budi-⁠Meister

Cu 1.500 de locuri și cu spectatori agățați în afară pe garduri sau urcați pe podul cu vedere către gazon, stadionul în miniatură de la marginea Grazului a arătat ieri ca un furnicar la amicalul "tricolorilor" cu Chile. E aceeași imagine care apărea pe vremuri în mici orașe de provincie din țară, când Dinamo sau Steaua ajungeau înainte de Revoluție pe la Beclean sau Făurei pentru te miri ce partide de pregătire, iar poporul lua cu asalt gradenele locale, depășite de evenimente.

Acum, români care-și câștigă pâinea prin Austria au venit să-i vadă pe oamenii lui Contra la penultima apariție înaintea startului Ligii Națiunilor, iar complexul "Sportzenturm Weinzodl" s-a îmbrăcat în straie galbene. Și, ici-colo, mici pâlcuri de sud-americani în roșu, entuziasmați nevoie mare de prezența lui Gary Medel și compania. Într-un fel, un amical al năpăstuiților fără bilete de Mondiale, reuniți în "Țara Valsului" pentru o reprezentație de serviciu!

Stanciu pe cont propriu

Fără Chiricheș, Pintilii, Răzvan Marin sau Fl. Andone, Contra a propus o formulă de avarie. L-a titularizat în premieră pe Cicâldău, a început și cu Nedelcearu și Nedelcu printre titulari și i-a îndemnat încă din start pe ai săi să joace sus, agresiv și intens. Iar primul sfert de oră i-a adus mai aproape pe "tricolori" de poarta lui Collao, cu Stanciu în postură de actor principal.

Mijlocașul Spartei Praga a atras mai întâi rumori la o lovitură liberă executată în copacii dimprejur (11), dar două minute mai târziu a luat o acțiune pe cont propriu și a plasat spectaculos o minge din flancul drept direct pe colțul lung, în plasa chilienilor.

Sar scântei!

L-a 1-0, tacklingul a devenit arma preferată, iar arbitrul a fost nevoit să umble serios la cartonașe. Inclusiv cu o eliminare în tabăra chiliană, rețetă preferată la un amical cu România. În urmă cu un an, Medel pleca mai devreme la cabine, acum Castillo a cerut eliminarea la un cot în figura lui Toșca.

Era minutul 30, obțineam un om în plus pe teren și urma să înfruntăm și ploaia torențială pornită parcă de nicăieri. A picat însă și egalarea la fel de fulgerător, la o lovitură liberă executată de Valdes și finalizată de Maripan: cap din șase metri dintre Rotariu și Nedelcearu (33)!

Dăm drumul celei de-a doua reprize cu încă un șoc recepționat în plex: Sagal trece ușor de Nedelcearu, pasează cu Reyes, iar acesta face 2-1 după ce-l depășește simplu pe Cicâldău!

Schimbările rezolvă partida

E momentul în care fanii încep să scandeze numele lui Budescu, dorință împlinită de Contra înainte cu 25 de minute de final. Iar la câteva secunde după intrarea stelistului, România egalează. Am interceptat o degajare aiurea a portarului chilian, Chipciu a inventat un călcâi pentru Deac, iar mijlocașul campioanei a marcat.

Contra schimbă rândurile, îi oferă debutul și lui Pușcaș, iar Budescu rezolvă partida în minutul 85 exact după o pasă a "italianului". Firește, suporterii exultă: schimbarea făcută din tribună a adus victoria! Cine zicea că spectatorii n-au nas de selecționer?

Vezi și: A făcut meciul vieții și i-a adus titlul lui Dinamo în finala cu Steaua: "Suntem cei mai buni!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
955666621130438
Scarlat Marian  •  02 Iunie 2018, 09:47

am si eu o intrebare pentru limbricul care a scris articolul: de ce ai denumit campioana centenarului? cum adica? credeam ca este campioana 2017-2018

mir21
mir21  •  01 Iunie 2018, 15:56

Zicea unul pe aici ""lăsați tinerii sa joace, lasati-l pe contra" pai cam ce vreti sa "joace" *** contra....nedelcearu titular....spune totul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

201570630489078
Ionescu Danut  •  01 Iunie 2018, 14:26

CONTRA E VARZA CU CARNATI, CUM SA NU-I BAGI IN TEREN PE MITRITA, BALUTA , BANCU OAMENI CARE SUNT IN FORMA MAXIMA, IL BAGI PE NEDELCEARU SI FARA SA BEA CEVA . PAI BANCU ALEARGA INTR-UN MECI CAT TOATA NATIONALA LA UN LOC . MARE ANTRENOR SI CONTA ASTA

Vezi toate comentariile (24)
Comentează