FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Opinie de Răzvan Prepeliţă » Întrebări printre orgolii

Articol de - Publicat marti, 28 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 21:06

Moldovan, Isăilă, Badea. În orice ordine. Trei idei pentru calificare tangente în punctul Iordănescu. Ăsta e orizontul pe care Burleanu îl vede pentru naţională. Dintre varianta unui nume românesc pe val şi un antrenor străin, s-a ales ineditul.
Direct la subiect. Se visează unul dintre cei trei secunzi, în viitorul apropiat, unic selecţioner? Care sînt riscurile în caz de nereuşită şi care sînt şansele succesului? Este moştenirea de la Piţurcă suficientă pentru a reuşi inovaţia? Îşi vor asuma în mod frăţeşte isprăvile? Să punem întrebările incomode, din timp, acum, în liniştea unui optimism de debut.

Din ultima echipă dedicată viitorului fotbalului românesc, echipă care candida la alegerile FRF, formată din Hagi, Gică Popescu & componenţi ai Generaţiei de aur, s-a ales praful. Evident condiţiile nu sînt aceleaşi, dar oare şi atunci şi acum au fost luate în calcul toate riscurile? Este doar tricoul naţionalei de ajuns ca planşă a unui proiect?

Sînt cei trei adevăraţi secunzi sau năravul de a reuşi singuri, pe care îl au, va fi decisiv? Va fi de ajuns pentru a stăvili pofta de performanţă individuală a celor trei intonarea  imnului o dată la 2-3 luni, chiar mai rar, uneori?

Isăilă a calificat o echipă în premieră în cupele europene, a luat Cupa şi Supercupa. A cîştigat unele meciuri pe terenuri cu istorie în fotbalul european, victorii care doar i-au  adus zîmbetul meseriei. De antrenor principal, nu secund. Moldovan, amintiţi-vă ce serii de victorii reuşea la Vaslui, apoi s-a împotmolit o vreme, ca un ultim dribling, om la om, pe care îl stăpînea atît de bine ca atacant. Atacanţii pot fi secunzi sau păstrează ceva din egoismul din faţa porţii? Badea încă nu a reuşit să îşi impună ideile pînă la capăt la conducerea unei echipe. Celebru este momentul plecării de la Braşov, cînd dat afară pe uşă a intrat pe geam la antrenament, unde era prezent şi noul antrenor. Nu s-a lăsat cu una cu două.

Aşadar, trei antrenori ogolioşi ce vor trebui să înveţe, pentru o calificare, organigrama secunzilor. Exact, de la Tata Puiu şi împăcarea icoanelor sale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează