FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIE

Propunere inedită din Liga 1 pentru o poziție deficitară la națională: „E cel mai bun din România”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 17:16 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 17:48

Alexandru Bourceanu a vorbit despre unul dintre posturile cu probleme de la echipa națională și are o propunere pentru fundașul dreapta.

Fostul mijlocaș consideră că Ovidiu Popescu (28 de ani) ar putea fi o soluție foarte bună pentru postul de fundaș dreapta, poziție pe care a jucat de două ori la națională, cu Germania și Macedonia de Nord.

FCSB, văzută fără șanse în „Bănie”: „Va bate Craiova și se va stinge totul în seara asta”
CSU CRAIOVA - FCSB
FCSB, văzută fără șanse în „Bănie”: „Va bate Craiova și se va stinge totul în seara asta”

Ovidiu Popescu, propus ca fundaș dreapta la națională

Ovidiu Popescu e într-o formă extraordinară, dar această formă pe care a arătat-o și acum doi ani e în poziție de fundaș dreapta. A jucat foarte bine și inter dreapta, dar ca fundaș dreapta e, poate, cel mai bun jucător din România.

A jucat cu Germania foarte bine, a mai jucat într-un meci titular foarte bine. Vorbește de la sine dacă joci foarte bine cu Germania. Cu Germania e foarte greu să joci bine”, a spus Bourceanu la ProArena.

Edi Iordănescu trebuie să inventeze 4 jucători

Cu o lună înaintea meciurilor din Liga Națiunilor, selecționerul Edi Iordănescu tot mai caută fotbaliști pentru patru posturi: fundaș dreapta, fundaș central, mijlocaș defensiv și atacant.

Apărătorul dreapta e foarte greu de ales. Cristi Manea nu e titular de bază la CFR, iar de randamentul lui Andrei Rațiu din jocul cu Grecia nu a fost mulțumit Iordănescu. Rațiu e la Huesca, în liga a doua spaniolă. Nici el nu e de neclintit din echipă. În sezonul acesta a adunat 30 de prezențe, însă titular a fost doar în 23 dintre partidele acestea. Manea e într-o situație chiar mai rea. În cele mai recente două meciuri ale CFR-ului, Petrescu l-a folosit pe internaționalul român doar în 22 de minute, 15 cu FC Voluntari și șapte cu Farul. Manea nu a reușit să-și facă loc în formula de start nici măcar când a fost suspendat Susici, rivalul de pe post!

Cel mai greu îi este lui Edi să găsească un mijlocaș defensiv. Spre deosebire de Rădoi, el ține să aibă în fața apărării un mijlocaș puternic, bun recuperator.  Iordănescu s-a convins după amicalele cu Grecia și cu Israel că trebuie să scotocească și după un atacant. După o perioadă dezastruoasă petrecută în Championship, George Pușcaș a revenit în Serie B, la Pisa, și se află din nou într-o formă bună. A jucat ca titular în 12 partide și a marcat șapte goluri în campionat. 

O soluție-surpriză ar putea-o constitui convocarea lui Eric Bicfalvi. Jucătorul fost la FCSB și la Dinamo evoluează acum pentru Ural, unde e utilizat ca vârf. În stagiunea aceasta a marcat opt goluri în 25 de jocuri. În cele mai recente două meciuri a marcat trei goluri, unul cu Ufa și două cu Dinamo Moscova. Iordănescu e la curent cu forma excelentă a lui Bicfalvi și îl are pe lista cu posibilii convocați.

VIDEO Antrenorul-surpriză care i-a marcat cariera lui Bourceanu: „Cu Reghe am avut cele mai mari satisfacții, dar el m-a scos în față”

Citește și:

Anghel Iordănescu despre cea mai mare problemă a lui Edi, înaintea meciurilor din Liga Națiunilor: „Nu avem un așa jucător”

Încă un absent pentru Edi Iordănescu la meciurile din Liga Națiunilor » Fotbalistul care face nunta în iunie și nu vine la echipa națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  09 Mai 2022, 09:30

Le da Manea 2 goluri la Craiova și 2 la Steaua și încheie discuțiile!!! Are de la cine învață...de la cel mai bun fundaș dreapta al României....Dan Petrescu !!!

whiteredarad
whiteredarad  •  08 Mai 2022, 18:19

Sa fim seriosi ! Cum sa te gandesti ....." din putul gandirii" pseudo antrenorului ...Bourceanu ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează