FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Anghel Iordănescu despre cea mai mare problemă a lui Edi, înaintea meciurilor din Liga Națiunilor: „Nu avem un așa jucător”

Anghel și Edi Iordănescu
Anghel și Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 20:17 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 20:55

Anghel Iordănescu (72 de ani), fost selecționer al României, a vorbit despre problemele lui Edi Iordănescu înaintea meciurilor pe care „tricolorii” le vor juca în Liga Națiunilor.

Anghel Iordănescu este de părere că România nu mai are un atacant valoros în acest moment, de care să se lege jocul „tricolorilor”, precum erau în trecut Gabi Balint, Marius Niculae sau Ionel Dănciulescu. 

Vești rele pentru Edi Iordănescu » Pe ce titulari nu se va putea baza la primele meciuri din Liga Națiunilor
ACCIDENTARE
Vești rele pentru Edi Iordănescu » Pe ce titulari nu se va putea baza la primele meciuri din Liga Națiunilor

„Din păcate, jucătorii din ziua de azi nu se gândesc decât la contract, la ceea ce obțin. Dacă se poate să joace și să plece peste hotare, totul este perfect. Știți că, pe vremea noastră, ne gândeam să ajungem să jucăm la echipa națională.

Nu știu dacă azi avem jucători care să ceară mingea în adâncime, ca Gabi Balint. Sau dacă avem un atacant puternic, care să protejeze mingea la fel ca Marius Niculae. Sau un jucător inteligent. 

Mă uit la Edi că are probleme cu postul de atacant și jucăm 4 meciuri foarte importante în 11 zile. Nu știu dacă avem un jucător de profunzime, unul puternic sau altul inteligent ca Dănciulescu în echipă”, a declarat Anghel Iordănescu la emisiunea „Digi Sport Special”.

Edi Iordănescu, probleme în atac

Iordănescu s-a convins după amicalele cu Grecia și cu Israel că trebuie să scotocească și după un atacant. Între timp, a jucat din ce în ce mai bine Markovic, însă atacantul Universității Craiova încă nu are anvergura unui internațional verificat în partide interțări și în meciuri din cupele europene. 

După o perioadă dezastruoasă petrecută în Championship, George Pușcaș a revenit în Serie B, la Pisa, și se află din nou într-o formă bună. A jucat ca titular în 12 partide și a marcat șapte goluri în campionat. O soluție-surpriză ar putea-o constitui convocarea lui Eric Bicfalvi. 

Jucătorul fost la FCSB și la Dinamo evoluează acum pentru Ural, unde e utilizat ca vârf. În stagiunea aceasta a marcat opt goluri în 25 de jocuri. În cele mai recente două meciuri a marcat trei goluri, unul cu Ufa și două cu Dinamo Moscova. Iordănescu e la curent cu forma excelentă a lui Bicfalvi și îl are pe lista cu posibilii convocați. 

Va fi însă dificil pentru Eric să călătorească la București. Nu mai există zboruri din Rusia către Uniunea Europeană, așa că ar fi nevoie ca fotbalistul să meargă întâi într-o țară care mai primește avioane din Rusia, iar de acolo să continue drumul până la București.

Programul României în Liga Națiunilor:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia (ora 21:45)

VIDEO Viorel Moldovan: „Anghel Iordănescu era un antrenor așa cum trebuie, cel mai bun cu care am lucrat”

Citește și: 

O nouă umilință pentru România » Naționala U16 a fost învinsă acasă de Arabia Saudită!
ROMÂNIA
O nouă umilință pentru România » Naționala U16 a fost învinsă acasă de Arabia Saudită!
Două nume-surpriză pe lista lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor
CONVOCĂRI
Două nume-surpriză pe lista lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  06 Mai 2022, 22:20

Bine, declarații de 3 lulele, e surcele. Nu mai sunt nici aceleași spatii sa ceri mingi în adâncime, iar legat de protejarea mingii ca Marius Niculae... Ok, pune-l pe Niculae în echipa asta și ce sa vezi, mare diferență. Nu avem nici prea multe vârfuri de valoare, totuși nu e chiar postul cel mai problematic. Nu avem jucători la închidere mai deloc și nu avem fundași laterali, acolo sunt cele mai mari lipsuri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează