FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

EXCLUSIV Ovidiu Stîngă este precaut înainte de Euro 2024: „Nu avem acea sclipire care să facă diferența”

Ovidiu Stîngă
Ovidiu Stîngă

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 09:27 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 13:52

Fostul component al Generației de Aur, Ovidiu Stîngă, 50 de ani, apreciază munca staff-ului tehnic, în frunte cu Edward Iordănescu, și a relatat ce așteptări are de la competiția din Germania

Nationala României s-a calificat en fanfare la Euro 2024, după victoriile cu Israel (2-1) și cu Elveția (1-0), de pe primul loc în grupă, încheiind entuziasmant preliminariile, după câteva remize cu evoluții dezolante.

Viața printre străini a unui component al Generației de Aur: „Nu văd rostul unei întoarceri. Aici, țara e mică, siguranța e mare, totul e controlat. Dacă n-ai ce ascunde, de ce să te ascunzi?!”
FOTBAL
Viața printre străini a unui component al Generației de Aur: „Nu văd rostul unei întoarceri. Aici, țara e mică, siguranța e mare, totul e controlat. Dacă n-ai ce ascunde, de ce să te ascunzi?!”

Sâmbătă seară, la Hamburg, sorții ne-au scos în față grupa E, din care fac parte Belgia și Slovacia, iar a patra echipă se va alege dintre Israel, Bosnia, Ucraina și Islanda. 

2016este anul în care România a fost ultima dată la turneul final al Campionatului European, pierzând cu Franța (1-2), remizând cu Elveția (1-1) și fiind învinsă de Albania (0-1)

Ovidiu Stîngă despre plusurile și minusurile României: „Defensiva OK, dar nu poate decide un meci"

Fost component al Generației de Aur, Ovidiu Stîngă, în prezent antrenor la centrul de juniori al lui Al-Sadd, în Qatar, nu are așteptări exagerate de la Euro 2024. Olteanul și-a păstratul cumpătul, chiar dacă tricolorii au arătat o altă prestație cu Israel și cu Elveția, ultimele două meciuri din calificări.

„România va face un turneu normal. Nici slab, nici bun. Nu avem acea sclipire care să facă diferența. Totuși, niciodată în ultima perioadă, n-am văzut o echipă românească să joace atât de bine.

Este meritul staff-ului că a reușit să formeze o echipă unită, drept dovadă rezultatele din preliminarii. Puține goluri luate, puține date fiindcă n-ai jucători să facă diferența. Este o performanță foarte, foarte bună la ce oferă fotbalul românesc.

Nu iese vreunul în evidență (jucători), formația e puternică, zic eu, ca echipă. Atacul nu sclipește, mijlocul e muncitor și corect, apărarea e OK. A apărut acest Drăgușin care poate face un salt. Nu poate defensiva să decidă un meci, în cel mai bun caz poate da siguranță”, a declarat Ovidiu Stîngă pentru GSP.ro.

24de selecții a strâns Ovidiu Stîngă la naționala României, în perioada 1993-1998

3turnee finale a bifat olteanul la prima reprezentativă, Mondialele din 1994 și 1998, precum și Europeanul din 1996

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Omagiu de 1 Decembrie al brazilianului care are cetățenie română după aproape 17 ani aici: „Cu românii m-am mai certat, ne-am mai împăcat. Copiii se duc la disco, se întorc, nu stau cu necazul la ușă”

EXCLUSIV Sorin Cârțu, prima reacție despre grupa României la EURO 2024: „Nu e să te sperii! Se joacă. Eu ziceam că și Kosovo ne ia fața”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează